Στα όπλα καλεί τους Γάλλους ο μικρότερος γιος του Νικολά Σαρκοζί, προκαλώντας σάλο στα social media και φέρνοντας σε δεινή θέση τον πατέρα του και ηγέτη της γαλλικής Δεξιάς.


Σε μήνυμά του στο λογαριασμό του στο Twitter o Λουί Σαρκοζί εξέφρασε αρχικά τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από την χθεσινή σφαγή στη σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo». Ωστόσο, στη συνεχεία ανέβασε μία φωτογραφία με έναν οπλισμένο άνδρα και το σύνθημα: «Ας υπερασπιστούμε τη Γαλλία».

Γνωστός για τη κόντρα του με έναν εκ των τριών υιών της Βαλερί Τριερβελέρ, με τον οποίο τους τελευταίους μήνες ανταλλάσσουν διόλου κολακευτικά μηνύματα στο Διαδίκτυο, ο Λουί προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς η φωτογραφία με τον άνδρα που ανέβασε στο λογαριασμό του, παραπέμπει σε αυτές που χρησιμοποιούν τα ακροδεξιά κόμματα: Ενας άνδρας με κουκούλα και όπλο και το σύνθημα «Ας υπερασπιστούμε τη Γαλλία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Λουί Σαρκοζί ζει στις ΗΠΑ και σπουδάζει σε στρατιωτικό πανεπιστήμιο. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Le Parisien», μετά το σάλο που προκλήθηκε στη Γαλλία, ο γιος του πρώην προέδρου της Γαλλίας αρνήθηκε να αποσύρει την επίμαχη φωτογραφία.