Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ

Μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα σύνορα με Κριμαία – Σ.Λαβρόφ: “Στέλνουμε πυρηνικά στη Σεβαστούπολη”

Newsroom από Newsroom
16/12/2014 18:37
σε ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην άμεση μετακίνηση ρωσικών πυρηνικών πυραύλων στην Κριμαία προχωρά η Μόσχα μετά την εχθρική ενέργεια από τις ΗΠΑ να ανακηρύξουν Ουκρανία, Μολδαβία και Γεωργία σε καθεστώς «κύριων συμμάχων του Στρατού των ΗΠΑ», χωρίς ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Με την κίνηση αυτή οι Αμερικανοί αυτονομιμοποιούνται να στέλνουν οπλισμό στις προαναφερόμενες χώρες και να ισχυρίζονται ότι οποιαδήποτε ένοπλη εμπλοκή θα προκαλέσει την αμερικανική επέμβαση.

Φυσικά αυτό είναι περισσότερο ψυχολογικής αξίας, καθώς ούτε οι πιο αισιόδοξοι εκ των Αμερικανών στρατηγών δεν θα επιθυμούσαν απ’ευθείας σύγκρουση με τις ρωσικές ΕΔ.
Η Κριμαία θεωρείται ως ένας τόπος που μπορούν να εγκατασταθούν ρωσικά πυρηνικά όπλα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε: «Τώρα η Κριμαία είναι μέρος του Ρωσικού κράτους, που σύμφωνα με τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων, μπορεί να έχει τέτοια όπλα».

«Και το ρωσικό κράτος, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, έχει κάθε λόγο για διάθεση των νόμιμων πυρηνικών του όπλων, σύμφωνα με τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων, όπως απορρέει από το διεθνές δίκαιο», είπε ο Λαβρόφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κριμαία δεν ήταν ποτέ «ζώνη απαλλαγμένη από πυρηνικά» με τη διεθνή νομική έννοια του όρου.«Ήταν μέρος της Ουκρανίας, η οποία είναι ένα κράτος χωρίς πυρηνικά όπλα», είπε ο υπουργός.

«Ο όρος ‘αποπυρηνικοποιημένη ζώνη’ στην Κριμαία δεν είχε χρησιμοποιηθεί. Είναι ένας όρος που περιγράφει μια συγκεκριμένη διεθνή νομικά δεσμευτική συμφωνία. Υπάρχουν αποπυρηνικοποιημένες ζώνες στη Λατινική Αμερική, την Κεντρική Ασία, την Νοτιοανατολική Ασία», είπε ο Λαβρόφ.

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο με τίτλο «Ελευθερία υποστήριξης, της Ουκρανίας – 2014», το οποίο προβλέπει την παροχή σε Ουκρανία, Μολδαβία και Γεωργία, του καθεστώτος «κύριων συμμάχων του στρατού των ΗΠΑ», χωρίς ένταξη στο ΝΑΤΟ, καθώς επίσης επιτρέπει και την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς τις χώρες αυτές.

Το έγγραφο προβλέπει επίσης πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας εάν θα διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου προς τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ή τις Μολδαβία, Ουκρανία και Γεωργία (η Ουάσιγκτον έχει αποθρασυνθεί, και πολλοί αναρωτιούνται μέχρι ποιο σημείο θα “τραβήξουν” το σχοινί, για μια κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν).
Οι συντάκτες του νομοσχεδίου επιμένουν επίσης στην ενίσχυση της παρουσίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης αμερικανικών και ευρωπαϊκών στην Μολδαβία, Ουκρανία και Γεωργία, προκειμένου να «αντιμετωπιστεί η ρωσική προπαγάνδα», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο regnum.ru.

Κοινώς θέλουν να ακούγεται μόνο η αμερικανική “δημοκρατική” άποψη, ακριβώς όπως γίνεται και στην Ελλάδα από την πλειοψηφία των εγχώριων ΜΜΕ.
Σημειώστε ότι για την έναρξη ισχύος του εγγράφου θα πρέπει ακόμα να περάσει από την διαδικασία της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, και μετά να πάρει υπογραφή από τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Μολδαβίας δύο φορές κήρυξαν πρόωρα την χώρα επίσημα «σύμμαχο» των ΗΠΑ “στον πόλεμο κατά της Ρωσίας”!

Σημειώνουμε ότι ήδη στο αεροδρόμιο του Ζαπορόζιε, μεταφορικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, μετέφεραν κιβώτια με άγνωστο υλικό, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγ για στρατιωτικό οπλισμό βαρέως τύπου, που προορίζεται για τον ουκρανικό Στρατό και την σχεδιαζόμενη επικείμενη τελική επίθεση του στην ανατολική Ουκρανία.

Δεν είναι τυχαίες οι κινητοποιήσεις των στρατευμάτων του Κιέβου τις τελευταίες ημέρες στην Α.Ουκρανία. Στην νότια Ουκρανία σαύξησε τον αριθμό των στρατιωτικών μονάδων του το Κίεβο, σε μια προσπάθεια να λάβει καλύτερες θέσεις εφόδου για τον β’γύρο συγκρούσεων. Την μετακίνηση επιβεβαίωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Στεπάν Πολτοράκ , σύμφωνα με το πόρταλ Defence Express News.

«Η απειλή δεν υπάρχει μόνο στην Ανατολή, αλλά και στον νότο . Ως εκ τούτου, η ομάδα των ουκρανικών στρατευμάτων που βρίσκονται στην περιοχή, θα ενισχυθεί τόσο σε προσωπικό , όσο και σε υλικό », δήλωσε ο Poltorak.
Ειδικότερα, είπε, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η θέση του ουκρανικού στρατού στον νότο, με προσανατολισμό την Υπερδνειστερία. Είναι εμφανές ότι η ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ ηγεσία του Κιέβου έχει πάρει εντολές πάση θυσία να μην ενωθεί η Υπερδνειστερία με την Ρωσία γιατί τότε η Μαύρη Θάλασσα θα χαθεί οριστικά για την Δύση, και η Ρωσία θα ελέγχει άνετα την ασφάλεια της περιμέτρου της.
Το νέο σχέδιο προβλέπει την δημιουργία νέων μονάδων και ταξιαρχιών, και τη δημιουργία ειδικών δυνάμεων. Αλλά και την ύπαρξη επίσης τεσσάρων επιχειρησιακών διοικητών, οι οποίοι θα ηγούνται των χερσαίων δυνάμεων της χώρας τις παρυφές της πόλης Γκορλόβκα (DNR), απέναντι από την ρωσική πόλη Ροστόφ , υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση μεγάλης στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στις ουκρανικές στρατιωτικές φάλαγγες θεάθηκε ένας μεγάλος αριθμός μονάδων τεθωρακισμένων, με παράλληλη μετακίνηση και πολεμικών αεροσκαφών.
Είναι ξεκάθαρο ότι οδεύουμε προς νέα γενική μεγάλη ανάφλεξη. Οι Αμερικανοί θα τα παίξουν όλα για όλα, γνωρίζουν ότι έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση κερδίζουν οι Ρώσοι. Θεωρούν άλλωστε τους Ουκρανούς αναλώσιμους, και δεν ενδιαφέρονται για το πόσοι από αυτούς θα πεθάνουν από τα πυρά των ρωσόφωνων αλλά και των Ρώσων που θα εμπλακούν στην επόμενη σύγκρουση.

Οι Ουκρανοί προετοιμάζονται αλλά το ίδιο έκαναν και κάνουν και οι ρωσόφωνοι, οι οποιοι διαθέτουν μια μεγάλη δεξαμενή εμπειροπόλεμων πολεμιστών, και είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν για την ελευθερία τους.

Προηγούμενο Άρθρο

Ζώα ντύνονται με στυλ!

Επόμενο Άρθρο

Εκτακτη σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου λίγο πριν την πρώτη ψηφοφορία

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

24/04/2025 | 07:00
Featured

Κωνσταντινούπολη: Πάνω από 120 μετασεισμοί μετά τα 6,2 Ρίχτερ

24/04/2025 | 06:00
Featured

Νομίζω έχουμε συμφωνία με Πούτιν, πρέπει να κλείσουμε και με τον Ζελένσκι για να τελειώσει ο πόλεμος, λέει ο Τραμπ

24/04/2025 | 02:06
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 24 Απριλίου, εορτολόγιο: Οσία Ελισάβετ η Θαυματουργή

24/04/2025 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

23/04/2025 | 23:45
Featured

Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

23/04/2025 | 22:30
HOT NEWS

Πώς ο Μητσοτάκης θα παίξει… σαρωτικά το ισχυρό «χαρτί» της οικονομίας με το βλέμμα στις εκλογές του 2027

23/04/2025 | 22:13
HOT NEWS

Το colpo grosso κατά της αντι-μητσοτακικής συμμαχίας – Το οικονομικό success story γίνεται… θηλιά για την Αντιπολίτευση

23/04/2025 | 22:01
Load More
Επόμενο Άρθρο

Εκτακτη σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου λίγο πριν την πρώτη ψηφοφορία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    513 shares
    Share 205 Tweet 128
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    338 shares
    Share 135 Tweet 85
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    313 shares
    Share 125 Tweet 78
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    296 shares
    Share 118 Tweet 74
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    216 shares
    Share 86 Tweet 54
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    171 shares
    Share 68 Tweet 43
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ – Έρχονται ενισχύσεις και αποζημιώσεις: Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ μέχρι Ιούνιο και οι ευκαιρίες στη Μεταποίηση με έως 75%

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch