Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

Χρηματιστήριο σήμερα: Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank

Newsroom από Newsroom
16/04/2018 18:57
σε ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 820 μονάδες αναρριχήθηκε σήμερα το Xρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από την υπεραπόδοση των τραπεζικών κυρίως μετοχών, η οποία υπερκέρασε τη διόρθωση της δεικτοβαρούς Coca Cola.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,23% στις 820,88 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 809,26 μονάδων (-0,21%) και 826,98 μονάδων (+1,98%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 79,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 127,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 31 εκατ. τεμάχια (κυρίως στην Εθνική).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,63%, στις 2.114,26 μονάδες, ενώ στο +2,17% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.298,72 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 7,39% στις 905,40 μονάδες.

Δύο ήταν τα σημαντικά στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης: το εντυπωσιακό ανοδικό ξέσπασμα ενός κλάδου, του τραπεζικού, που αναζητούσε μια “καλή συνεδρίαση” τις τελευταίες ημέρες για να κάνει τη διαφορά, και το “μάζεμα” της Coca Cola (συμμετοχή 10,56% στον Γ.Δ. και 23,53% στον FTSE 25), μετά το +5,22% της Παρασκευής. Στη διελκυστίνδα αυτή των δεικτοβαρών τίτλων ο Γενικός Δείκτης έκλεισε μακριά από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά του, και τις 827 μονάδες.

Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις είναι ένα “παιχνίδι” γύρω από τον Γενικό Δείκτη, με τα χαρτοφυλάκια να γνωρίζουν πολύ καλά να εξασφαλίζουν τη ρευστότητα που χρειάζονται χωρίς να απειλούν τα επίπεδα του Γενικού Δείκτη, σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στο Capital.gr. Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι αυτό έγινε με δεικτοβαρείς μετοχές, όπως η Coca Cola την Παρασκευή και οι τραπεζικές σήμερα.

Πάντως, εκτός των παραπάνω, μετά από μία μικρή παύση λόγω των αργιών του καθολικού Πάσχα, οι shorts επανήλθαν δριμύτεροι στην ελληνική αγορά, δείχνοντας εκ νέου τα δόντια τους σε τράπεζες και blue chips, εκμεταλλευόμενοι την νέα περίοδο υψηλής μεταβλητότητας και αβεβαιότητας που έχει εγκαινιαστεί τόσο εγχωρίως όσο και στις διεθνείς αγορές, έστω και αν το ελληνικό χρηματιστήριο έχει τις τελευταίες ημέρες σημειώσει φιλότιμες προσπάθειες ανάκαμψης πάνω από τις 800 μονάδες.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, από την περασμένη Τρίτη 10 Απριλίου, το Lansdowne Partners αύξησε εκ νέου τα shorts του τόσο στην ΔΕΗ όσο και στην Τράπεζα Πειραιώς. Πιο αναλυτικά, το βρετανικό fund προχώρησε σε αύξηση των short θέσεών του στη ΔΕΗ στο 0,91% των μετοχών της, από 0,82% που τις είχε αυξήσει στις 29 Μαρτίου, φέρνοντάς τες στα περίπου 6 εκατ. ευρώ. Την ίδια ημέρα προχώρησε και σε αύξηση των shorts του στην Τράπεζα Πειραιώς στο 1,80% από 1,71% που τις είχε αυξήσει στις 3 Απριλίου, φτάνοντας τα 21,8 εκατ. ευρώ.

Πάντως, από τη συμπεριφορά της αγοράς, είναι εμφανές ο στόχος των long να μην επιτρέψουν στους short να απειλήσουν και πάλι οι 800 μονάδες, εωσότου τουλάχιστον υπάρξει κάποια καλύτερη ορατότητα στο μέτωπο των stress test, των οποίων η ημέρα των κρίσιμων ανακοινώσεων πλησιάζει. Όπως έχει αναφέρει πρόσφατα το “Κεφάλαιο”, το σενάριο που φαίνεται να επικρατεί στο μέτωπο των stress test είναι ότι η όποια κεφαλαιακή ενίσχυση υπάρξει στο μέλλον θα έχει τη μορφή αύξησης κεφαλαίου, η οποία θα διατεθεί κυρίως για αναπτυξιακούς σκοπούς. Και τούτο, διότι άμεσα οι ανάγκες που φαίνεται ότι θα προκύψουν θα μπορούν να καλυφθούν μέσω των capital plans που έχουν κατατεθεί από τις τράπεζες.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πήχης αποτυχίας και η ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης θα κριθεί κατά περίπτωση από το Εποπτικό Συμβούλιο (Supervisory Board) της Τραπεζικής Εποπτείας της ΕΚΤ, για όλες τις τράπεζες που συμμετέχουν στην άσκηση προσομείωσης της EBA (Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή). Στη συνέχεια οι τράπεζες που θα αναδειχθούν με υστέρηση κεφαλαίων θα πρέπει να καταρτίσουν σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης εντός δύο εβδομάδων και να καλύψουν τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες με ιδιωτικά κεφάλαια εντός μερικών μηνών. Σε περίπτωση αποτυχίας κάλυψης με ιδιωτικά κεφάλαια, θα εξεταστεί η ανακεφαλαιοποίηση με κρατικά (εν προκειμένω από το ΤΧΣ).

Στο ταμπλό τώρα, εντυπωσιακά ήταν τα κέρδη των τραπεζικών μετοχών, με την Πειραιώς να κλείνει στο +7,73%, την Alpha Bank στο +7,47%, την Εθνική στο +7,43% και τη Eurobank στο +6,98%. Η ΕΧΑΕ ενισχύθηκε κατά 4,90%, με τις Βιοχαλκο και ΔΕΗ να σημειώνουν κέρδη 3,06% και 3% αντίστοιχα. Άνω του 2% η άνοδος σε ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ Τέρνα και άνω του 1% σε ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Λάμδα, Jumbo, Aegean και ΟΠΑΠ, ενώ Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ έκλεισαν χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Folli Follie, Τιτάν, Μυτιληναίος, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ, ενώ άνω του 2% ήταν οι απώλειες σε Grivalia και Σαράντη. Η ΕΕΕ, το μεγαλύτερο βαρίδι της αγοράς, έκλεισε με απώλειες 5,62%.

Ετικέτες: ALPHA BANKEUROBANKΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ
Προηγούμενο Άρθρο

Εθνική Τράπεζα: Οι ελληνικές τράπεζες και τα stress tests

Επόμενο Άρθρο

Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Έγινε το πρώτο βήμα για την εισαγωγή της Shein στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

12/04/2025 | 21:00
HOT NEWS

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS

01/04/2025 | 21:55
HOT NEWS

Eurobank – Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Δωρεά έξι θαλάμων αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

01/04/2025 | 15:57
HOT NEWS

Αγορά γης με μηδενικό επιτόκιο για νέους αγρότες – Έρχονται μεγάλες πληρωμές και επιδοτήσεις έως το καλοκαίρι 2025 από ΟΠΕΚΕΠΕ 

31/03/2025 | 13:02
HOT NEWS

Αλλάζουν οι πληρωμές επιδομάτων ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ – Τι ισχύει από 15 Μαρτίου- Εφάπαξ επίδομα 300 ευρώ σε ανέργους 

26/03/2025 | 17:02
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Alpha Bank: Εταίρος προόδου για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Κύπρου

13/03/2025 | 21:00
HOT NEWS

ΚΕΑ-Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Α21: Ποιοι πληρώνονται 4 και 5 Μαρτίου από τον ΟΠΕΚΑ 

04/03/2025 | 08:02
HOT NEWS

Alpha Bank: Υπερεπίτευξη στόχων το 2024 – Διανομή μερίσματος συνολικής αξίας 281 εκατ. ευρώ

28/02/2025 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη 17 Απριλίου 2018


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    589 shares
    Share 236 Tweet 147
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    339 shares
    Share 136 Tweet 85
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    315 shares
    Share 126 Tweet 79
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    296 shares
    Share 118 Tweet 74
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    217 shares
    Share 87 Tweet 54
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    171 shares
    Share 68 Tweet 43
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ – Έρχονται ενισχύσεις και αποζημιώσεις: Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ μέχρι Ιούνιο και οι ευκαιρίες στη Μεταποίηση με έως 75%

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch