Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Η ΑΧΕΠΑ βράβευσε Κυριάκο Μητσοτάκη, Νίκο Αναστασιάδη και Βαγγέλη Μαρινάκη

TechTeam από TechTeam
29/07/2021 22:39
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
53
SHARES
112
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον εφοπλιστή και επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη βράβευση η ΑΧΕΠΑ.

Στον Πρωθυπουργό απονεμήθηκε το βραβείο «AHEPA Socrates Award» από τον Ύπατο Πρόεδρο της AHEPA παγκοσμίως, George Horiates, ενώ την απονομή του βραβείου προλόγισε ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης.

Το ίδιο βραβείο απονεμήθηκε επίσης στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στην ίδια εκδήλωση οι ΑΗΕΡΑ επέλεξαν να βραβεύσουν και τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για την κοινωνική του προσφορά.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε:

Νέο μήνυμα ότι η Ελλάδα θα υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη βράβευσή του στο 99ο Ανώτατο Συνέδριο των ΑΗΕΡΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα. Σε μια εκδήλωση με έντονη συναισθηματική φόρτιση από τους ομογενείς που βρέθηκαν στην Αθήνα με αφορμή και τη 200η επέτειο της Επανάστασης, ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας και τη στρατηγική συνεργασία που διαρκώς ενισχύεται.

Επανέλαβε δε την προσήλωση της Αθήνας στη διευθέτηση των προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο. Εξάλλου τόνισε και από το βήμα των ΑΗΕΡΑ τη δέσμευση του η Ελλάδα να συνεχίσει να στηρίζει και να συμβάλλει τα μέγιστα για την επανένωση της Κύπρου. Ο Πρωθυπουργός έθιξε επίσης το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, σημειώνοντας ότι παρά τους περιορισμούς το πρώτο βήμα για τη διόρθωση μιας αδικίας έγινε. Αφού υπογράμμισε επανειλημμένα τη συμβολή της ομογένειας στην ιστορία της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφιέρωσε το βραβείο στους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας.

Οι ΑΗΕΡΑ τίμησαν και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιαδη ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του στο όνομα του λαού της Κύπρου. Οπως ανέφερε, η απόφαση των ομογενών για την απονομή του εν λόγω βραβείου υπαγορεύει «να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και επιμονή στην επιτέλεση των καθηκόντων και υποχρεώσεων που έχω αναλάβει έναντι του κυπριακού λαού, με το πλέον σημαντικό να είναι όχι άλλο από την επανένωση του διαιρεμένου νησιού μας». Διεμήνυσε δε ότι «η πολιτική εκφοβισμού της Τουρκίας δεν μπορεί να συνεχιστεί και εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς στις εξελίξεις που τορπιλίζουν τις προσπάθειες μας για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας».

Ο Τζόρτζ Χωριάτης, ανώτατος πρόεδρος των ΑΗΕΡΑ, αναφερόμενος στον κ. Μαρινάκη τόνισε ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων εφοπλιστών του κόσμου και αναγνωρίζεται ως μία από τις 100 πιο σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Τόνισε ότι πέρα από τα επιχειρηματικά και αθλητικά του ενδιαφέροντα, ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει έμπρακτα ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και διεθνώς, ενώ «για να συντηρήσει την πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση για την Νεότερη Ελλάδα στο εξωτερικό», συμμετείχε ως βασικός δωρητής στη δημιουργία της ” Έδρας Μιλτιάδη Μαρινάκη για την Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό” στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Οχάιο, όπου η τοπική ελληνική κοινότητα και το ‘Ohio Hellenic Paideia’ ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν την περίοδο 2015-2020 έναν κύκλο χρηματοδότησης, προκειμένου να διασωθεί και να διατηρηθεί εσαεί η λειτουργία του τμήματος, που ήταν προγραμματισμένο να διακοπεί. Η Έδρα πήρε το όνομα του πατέρα του κ. Μαρινάκη, του εκλιπόντος Μιλτιάδη Μαρινάκη, ο οποίος ήταν γνωστός φιλάνθρωπος και «ενέπνευσε στον κ. Μαρινάκη την αγάπη για τον συνάνθρωπο και το καθήκον απέναντι στην ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό», όπως ειπώθηκε.

Επίσης, ο Τζορτζ Χωριάτης σημείωσε ότι ο «Βαγγέλης Μαρινάκης
υποστηρίζει επίσης ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, όπως τη UNICEF μέσω της συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, έργα υποδομής, πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς στην πόλη του Πειραιά, που περιλαμβάνουν πιο πρόσφατα νοσοκομειακό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, σίτιση και ρουχισμό για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και για τους άπορουςκατοίκους του Πειραιά, πολιτιστικές δράσεις για την διατήρηση της μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας και υποστήριξη στο Μουσείο Καζαντζάκη στην Κρήτη από το 2014».

Το βραβείο εκ μέρους του παρέλαβε η υπεύθυνη επικοινωνίας της Capital Ship Management Corp. Νίκη Καλογηράτου.

Η κ. Καλογηράτου τόνισε ότι «ο κ. Μαρινάκης λυπάται πολύ που δεν μπόρεσε να βρίσκεται εδώ σήμερα, καθώς είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις που είχαν προγραμματιστεί πολύ νωρίτερα, σχετικά με την παρουσία του Ολυμπιακού στο Champions League. Μου ζήτησε να σας διαβιβάσω την ευγνωμοσύνη του για την τιμητική αυτή διάκριση»

Μιλώντας εκ μέρους του Βαγγέλη Μαρινάκη, τόνισε τη σημασία που έχει το βραβείο για εκείνον καθώς μοιράζεται με την ΑΧΕΠΑ μία κοινή προσήλωση στα αρχαία Ελληνικά ιδανικά της παιδείας, της φιλανθρωπίας και την ευεργεσίας.

«Μετά από ένα δεύτερο μεγάλο κύμα ελληνικής μετανάστευσης τα τελευταία χρόνια, είναι πιο σημαντικό σήμερα παρά ποτέ, να δυναμώσουμε τον ελληνικό πολιτισμό και την παιδεία στο εξωτερικό, και για το λόγο αυτό ήταν αναγκαία η δημιουργία της ‘Έδρας Μιλτιάδη Μαρινάκη για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο» τόνισε η Νίκη Καλογηράτου.

Η εκδήλωση έγινε στην Αθήνα προς τιμήν των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Και είναι μια εκδήλωση βαρύνουσας σημασίας διότι η AHEPA – American Hellenic Educational and Progressive Association (Αμερικανο-Ελληνική Εκπαιδευτική και Προοδευτική Ενωση) χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πλέον δραστήριους και ζωντανούς οργανισμούς των Eλλήνων της διασποράς, κυρίως στις ΗΠΑ.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και επισήμανε πως αν και είχε προετοιμάσει κάποια σημεία ομιλίας θα μιλούσε από στήθους εμπνεόμενος από αυτό που είδε στην αίθουσα. Είπε χαρακτηριστικά: «Επιλέξατε να έρθετε στην Ελλάδα φέτος, κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, 200 χρόνια από τότε που οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν για να αγωνιστούν για την ελευθερία τους, να ιδρύσουν το πρώτο έθνος-κράτος στη Βαλκανική Χερσόνησο.

Μια επανάσταση εμπνευσμένη από τους Αμερικανούς ιδρυτές πατέρες και τη σταθερή και διαρκή σχέση μεταξύ των δύο χωρών η οποία γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή.

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Φίλες και φίλοι,

Καλωσήρθατε στην Ελλάδα, καλωσήρθατε στην Αθήνα. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που μπορούμε να σας υποδεχτούμε εδώ.

Κυρίες και κύριοι, είχα προετοιμάσει κάποια σημεία ομιλίας, αλλά επιτρέψτε μου να μιλήσω από στήθους σήμερα, εμπνεόμενος από αυτό που βλέπω σε αυτή την αίθουσα. Επιλέξατε να έρθετε στην Ελλάδα φέτος, κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, 200 χρόνια από τότε που οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν για να αγωνιστούν για την ελευθερία τους, να ιδρύσουν το πρώτο έθνος-κράτος στη Βαλκανική Χερσόνησο.

Μια επανάσταση εμπνευσμένη από τους Αμερικανούς ιδρυτές πατέρες και τη σταθερή και διαρκή σχέση μεταξύ των δύο χωρών η οποία γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή.

Έχουμε αγωνιστεί ο ένας πλάι στον άλλον σε όλους τους σημαντικούς πολέμους. Υποστηρίζαμε πάντα την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την επιδίωξη της ευημερίας. Και όντως, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή πιστεύω ότι μπορούμε να αναλογιστούμε αυτό που έχουμε πετύχει ως χώρα, μια χώρα που ποτέ δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα δίχως τη δύναμη της ελληνικής κοινότητας στο εξωτερικό. Σας ευχαριστώ για όλα όσα έχετε κάνει για την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ για όλα όσα έχετε κάνει για τoν Ελληνισμό.

Η ιστορία μας, η ιστορία των 200 χρόνων, όπως έχει γράψει ένας από τους κορυφαίους ιστορικούς μας, υπήρξε πράγματι μια ιστορία θριάμβων και καταστροφών, στιγμών που κάναμε εξαιρετικά πράγματα, αλλά και τραυματικών, οδυνηρών τραγωδιών. Καμία στιγμή δεν υπήρξε πιο οδυνηρή, κύριε Πρόεδρε, από την τραγωδία της Κύπρου πριν από 47 χρόνια.

Η Κύπρος παραμένει ένα διαιρεμένο νησί υπό κατοχή. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω, μπορώ να διαβεβαιώσω τον λαό της Κύπρου, μπορώ να διαβεβαιώσω όλους τους Έλληνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι θα αφιερώσουμε όλη μας την ενέργεια με στόχο να προωθήσουμε το στόχο μιας ελεύθερης και επανενωμένης Κύπρου.

Είχα το προνόμιο να περάσω επτά χρόνια σπουδών στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ήδη ανέφερε και ο Αντώνης. Έχω πολύ ισχυρούς δεσμούς με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα. Αγαπητέ George, θα ήθελα να χαιρετίσω τον οργανισμό AHEPA για όλα τα επιτεύγματά του, και για το γεγονός ότι ήταν πάντα εκεί στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές.

Η AHEPA πάντα είναι παρούσα στους δίκαιους αγώνες του Ελληνισμού. Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε σε εσάς και γνωρίζετε ότι μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς.

Και όταν έγινα Πρωθυπουργός, είχα την ευκαιρία να αποκαταστήσω μια κατάφωρη αδικία του ελληνικού κράτους για πολλές, πολλές δεκαετίες. Δεσμεύτηκα να δώσω το δικαίωμα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν, δίχως να χρειάζεται να επιστρέφουν στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Η δουλειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Έχουμε κάνει τη μισή δουλειά, επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί που δεν επιτρέπουν σε πολλούς από εσάς να συμμετέχετε πραγματικά στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας.

Δεν μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε την απαραίτητη ενισχυμένη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο ώστε να παρακάμψουμε αυτό το τελευταίο εμπόδιο, αλλά έχει γίνει το πρώτο σημαντικό βήμα. Δεσμεύτηκα, επίσης, να απλοποιήσω τις συναλλαγές σας με το ελληνικό κράτος ψηφιοποιώντας τις κυβερνητικές υπηρεσίες, ψηφιοποιώντας τις υπηρεσίες μας στα Προξενεία.

Έτσι ώστε να μπορείτε να συναλλάσσεστε με το ελληνικό κράτος με αξιοπρεπή τρόπο, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, απλά και εύκολα. Και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά στο τέλος της ημέρας, το ζήτημα είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, την ενέργειά μας για να χτίσουμε μια νέα, πιο ζωντανή, πιο αισιόδοξη και πιο περήφανη χώρα.

Όπως γνωρίζετε, έχουμε περάσει μια πολύ, πολύ δύσκολη δεκαετία. Πιστεύω όμως ότι καθώς γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη του ελληνικού αγώνα για την ανεξαρτησία, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της Ελλάδας.

Θέλω να είστε περήφανοι για την Ελλάδα, όχι μόνο λόγω του ένδοξου παρελθόντος της. Μιλάμε πολύ για αυτό και έχουμε κάθε λόγο να το κάνουμε. Θέλω επίσης να είστε περήφανοι γιατί αυτή η χώρα έχει ένα απίστευτα ελπιδοφόρο μέλλον και το μέλλον αυτής της χώρας είναι οι άνθρωποί της, οι άνθρωποί της στην Ελλάδα, οι άνθρωποι της στο εξωτερικό.

Αυτή η όσμωση μεταξύ Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα και των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό δημιουργεί έναν τεράστιο δυναμισμό ως προς το τι μπορούμε να πετύχουμε ως χώρα. Η οικονομία μας βελτιώνεται. Θα καταγράψουμε ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Η Ελλάδα προσελκύει επενδύσεις όπως δεν έχει κάνει ποτέ πριν. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του Covid με τρόπο που εξέπληξε πολλούς. Τα πήγαμε καλύτερα από πολλές χώρες που είχαν επενδύσει πολύ περισσότερα στο σύστημα υγείας τους.

Και δράττομαι της ευκαιρίας να αποτίσω φόρο τιμής και να αφιερώσω αυτό το ξεχωριστό βραβείο στις νοσηλεύτριες και στους γιατρούς μας στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας που εργάστηκαν πολύ σκληρά και αδιάκοπα για να την αντιμετώπιση αυτού του αόρατου εχθρού.

Ταυτόχρονα, αισθάνομαι, κύριε Πρέσβη, ότι η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, όχι μόνο γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή, αλλά χαράζει ένα δρόμο στρατηγικής σημασίας και για τις δύο χώρες μας, κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι.

Γνωρίζετε ότι αντιμετωπίζουμε σημαντικές προκλήσεις σε περιφερειακό επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά παραμένουμε σταθεροί στην πεποίθησή μας ότι εάν βασιζόμαστε στις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, στην αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας, μπορούμε και θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες.

Tαυτόχρονα, η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπου και όποτε είναι απαραίτητο.

Αγαπητοί φίλοι,

Καταλήγοντας, επιτρέψτε μου να επαναλάβω πόσο χαρούμενος είμαι που σας βλέπω εδώ στην Ελλάδα, πόσο αισιόδοξος είμαι για τη σχέση μεταξύ του ελληνικού κράτους και της AHEPA και πόσο ενθαρρυντικός για μένα είναι ο δυναμισμός της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να έρθετε πιο κοντά στην Ελλάδα. Έχετε σταθεί στο πλευρό μας στις δύσκολες στιγμές.

Τώρα, πιστεύω ακράδαντα ότι οι καλύτερες στιγμές είναι μπροστά μας και ότι ένα ελπιδοφόρο μέλλον ανοίγεται για τη χώρα μας. Θέλω εσείς, θέλω η Ελληνοαμερικανική κοινότητα, θέλω η AHEPA να αποτελέσει κομμάτι αυτού του πολλά υποσχόμενου μέλλοντος.

Και όταν συναντηθούμε ξανά και όταν κάνουμε τον απολογισμό μας γι’ αυτά που έχουμε καταφέρει να είμαστε πραγματικά περήφανοι, περήφανοι που είμαστε Έλληνες, περήφανοι που είμαστε μέρος μιας παγκόσμιας κοινότητας Ελλήνων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που πάντα μα πάντα προσπαθεί για να πετύχει το καλύτερο για τη χώρα μας.
Ζήτω η Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που είστε σήμερα μαζί μας”.

Δεχόμενος το Βραβείο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε βαθιά συγκίνηση και είπε ότι «θεωρώ αυτή την τιμή, που ταπεινά αποδέχομαι με ειλικρινή ευγνωμοσύνη, ως μια τιμή προς τη χώρα και τον λαό που εκπροσωπώ και ως μια γνήσια εκτίμηση για τους μακρόχρονους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία, δικαιοσύνη και ανεξαρτησία.

Η απόφαση σας να απονέμετε αυτό το Βραβείο υπαγορεύει να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και επιμονή στην επιτέλεση των καθηκόντων και υποχρεώσεων που έχω αναλάβει έναντι του κυπριακού λαού, με το πλέον σημαντικό να είναι όχι άλλο από την επανένωση του διαιρεμένου νησιού μας.

Η σημερινή τιμή είναι πολύτιμη αν κανείς αναλογιστεί ότι απονέμεται από μια Οργάνωση που ήταν επιτυχημένη στην προώθηση και την υπεράσπιση των ιδανικών, των αξιών και των αρχών του Ελληνισμού για σχεδόν ένα αιώνα.
Από την ίδρυση της το 1922, η AHEPA ενδυναμώθηκε μέσα από τα χρόνια και όχι μόνο άοκνα διατήρησε την ελληνική γλώσσα, ταυτότητα και πολιτιστική κληρονομιά στις ΗΠΑ, αλλά έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα πραγματικά εμπνευσμένο φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο που συνέβαλε κατά ένα και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ σε ευγενείς σκοπούς.

Την ίδια ώρα, η ΑΗΕΡΑ έχει αναλάβει κύριο ρόλο στην προώθηση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου και των ΗΠΑ.
Μια συνεργασία που έχει μεγάλη γεωπολιτική σημασία και είμαι ευτυχής να πω ότι έχει εμπλουτιστεί τα τελευταία χρόνια μέσω αριθμού σημαντικών πρωτοβουλιών και απτών αποτελεσμάτων, όπως, ανάμεσα σε πολλά άλλα» η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και της ασφάλειας μεταξύ των ΗΠΑ και της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ακόμα τη στήριξη της ΑΗΕΡΑ στην κυριαρχία και την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, μακριά από τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη θάλασσα και επί του εδάφους.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε τις τουρκικές έκνομες ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και στην κατάφορη παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από την Τουρκία.

Μια συμπεριφορά από την Τουρκία που συνεχίζεται παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, περιλαμβανομένων και των ΗΠΑ, για αναστροφή των ενεργειών αυτών.

«Η δύναμη για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα και τις αξίες του Ελληνισμού βρίσκονται στην ενότητα μας», είπε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι για αυτό, σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση «καταφέραμε να πετύχουμε μια ισχυρή καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επίσης, κάλεσε την ΑΗΕΡΑ να ασκήσει την επιρροή της προς την Αμερικανική Κυβέρνηση, προκειμένου για άλλη μια φορά να προωθηθεί ο δίκαιος αγώνας μας και να γίνει κατανοητό στην Τουρκία ότι δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.
«Η πολιτική εκφοβισμού της Τουρκίας δεν μπορεί να συνεχιστεί και εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς στις εξελίξεις που τορπιλίζουν τις προσπάθειες μας για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας», είπε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «αυτή η σταδιακή προσέγγιση που βασίζεται στο να δοκιμαστούν τα όρια και οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, έναντι του θέματος της Αμμοχώστου, δεν θα πρέπει να γίνει ανεκτή».

Επίσης, ο Πρόεδρος είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να σας στηρίζει με όλους τους δυνατούς τρόπους, ώστε να προωθήσετε περαιτέρω του κοινούς και ευγενείς μας στόχους».

Ετικέτες: ΑΧΕΠΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜΑΡΙΝΑΚΗΣΜητσοτάκης
Προηγούμενο Άρθρο

ΝΔ: Τι ήθελε να κρύψει ο Πολάκης από το πόθεν έσχες του;

Επόμενο Άρθρο

Μαξίμου: Γραφικότητες Τσίπρα η κήρυξη αργίας τη Δευτέρα λόγω καύσωνα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Η «εξίσωση» που καλείται να λύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

25/04/2025 | 08:27
Featured

Μαρινάκης: Το αποτέλεσμα της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής μεταφράζεται σε όφελος προς τους πολίτες και σε αναπτυξιακές πολιτικές

24/04/2025 | 22:21
Featured

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

24/04/2025 | 20:15
Featured

Μητσοτάκης από Πολιτική Προστασία: Παράταση 45 ημερών στην προθεσμία καθαρισμού οικοπέδων

24/04/2025 | 20:00
Featured

Μητσοτάκης για Γενοκτονία των Αρμενίων: Μένουμε σε επαγρύπνηση απέναντι σε κάθε μορφή βίας και μισαλλοδοξίας

24/04/2025 | 19:49
Featured

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και τεχνολογίας

24/04/2025 | 16:11
Featured

Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027, με υποψήφιο τον ίδιο, χωρίς αλλαγή εκλογή νόμου και με στόχο αυτοδύναμη κυβέρνηση

24/04/2025 | 08:00
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ηγηθώ της ΝΔ και θα διεκδικήσω τρίτη θητεία – Στη ΔΕΘ νέα μείωση φόρων στη μεσαία τάξη

23/04/2025 | 18:16
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μαξίμου: Γραφικότητες Τσίπρα η κήρυξη αργίας τη Δευτέρα λόγω καύσωνα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

    901 shares
    Share 360 Tweet 225
  • ΣΕΙΣΜΟΣ: Κωνσταντινούπολη σε Σεισμικό Κλοιό- 6,2 Ρίχτερ Ξυπνούν Φόβους για Επανάληψη του 1999

    564 shares
    Share 226 Tweet 141
  • Θρήνος στου Ρέντη: Το δεύτερο παιδί της οικογένειας χάνει τη ζωή του σε τροχαίο – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες

    329 shares
    Share 132 Tweet 82
  • ΟΣΔΕ 2025: Ποιες καλλιέργειες παίρνουν πριμ – Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ μέχρι Αύγουστο για τους αγρότες 

    329 shares
    Share 132 Tweet 82
  • Χαλάνδρι: Δολοφόνησαν τον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιατρικό κέντρο

    310 shares
    Share 124 Tweet 78
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-Εξαγορά Πλασματικών Ετών για Επικουρικές Συντάξεις: Ποιοι Κερδίζουν Σύνταξη με 15ετία – Αναδρομικά και Αιτήσεις 2025

    214 shares
    Share 86 Tweet 54
  • ΟΠΕΚΑ: Πληρωμές Απριλίου και αιτήσεις για Α21, επίδομα ενοικίου –Ποιοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα 250 ευρώ

    167 shares
    Share 67 Tweet 42
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch