Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

«Έτοιμα τα πυρηνικά μας»: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέστρεψε στις απειλές

Επανήλθε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας

Newsroom από Newsroom
28/07/2022 13:51
Ενημερώθηκε: 28/07/2022 14:00:23
σε HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
221
SHARES
470
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: Τον παλιό του εαυτό θυμήθηκε ξανά ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ύστερα από μήνες… σιωπής, επανήλθε στις απειλές και δήλωσε έτοιμος να «πατήσει το κουμπί» των πυρηνικών, αν χρειαστεί!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η Βόρεια Κορέα, είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για αποτρεπτικούς σκοπούς και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίθεση από τις ΗΠΑ. Από τα πυρά του δεν γλίτωσε, για πρώτη φορά, ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας, προειδοποιώντας τη Σεούλ εναντίον κάθε κίνησης που θα μπορούσε να ωθήσει στο ξέσπασμα νέου πολέμου.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκφράστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χθες Τετάρτη 27η Ιουλίου, ημέρα που συμπληρώθηκε η 69η επέτειος από την ανακωχή με την οποία ανεστάλησαν οι εχθροπραξίες του Πολέμου της Κορέας (από τεχνική άποψη, οι δύο Κορέες παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση), σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η σύγκρουση με τις ΗΠΑ ήγειρε πυρηνικές απειλές ήδη από την περίοδο του πολέμου (1950-1953) και αυτό σήμαινε ότι η Βόρεια Κορέα είχε «επείγον ιστορικό καθήκον» να ενισχύσει την άμυνά της, είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι (…) προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κρίση, και τα αποτρεπτικά πυρηνικά μας όπλα είναι επίσης εντελώς έτοιμα να χρησιμοποιηθούν» για να ολοκληρωθεί «με ακρίβεια και άμεσα» η αποστολή τους, πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι στη Σεούλ και στην Ουάσινγκτον επιμένουν το τελευταίο διάστημα ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δοκιμή πυρηνικού όπλου, την πρώτη από το 2017, όταν ο Κιμ είχε κηρύξει μονομερώς μορατόριο.

Μέλη της νοτιοκορεάτικης κυβέρνησης εκτίμησαν πως υπήρχε «πιθανότητα» η δοκιμή να γίνει την ημέρα της επετείου της προσωρινής κατάπαυσης του πυρός, αλλά αξιωματικός των νοτιοκορεάτικων ένοπλων δυνάμεων αντέτεινε πως δεν υπήρχαν ενδείξεις πως θα γίνει τέτοια δοκιμή άμεσα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας τόνισε χθες ότι η Βόρεια Κορέα πιθανότατα θα υποστεί ακόμη αυστηρότερες διεθνείς κυρώσεις εάν προχωρήσει σε δοκιμή πυρηνικού όπλου.

Στη χθεσινή ομιλία του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε πως η Ουάσινγκτον και η Σεούλ συνεχίζουν τις «επικίνδυνες και παράνομες εχθρικές ενέργειες» εναντίον της χώρας του και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά τους «δαιμονοποιώντας» τη χώρα του.

Η Πιονγκγιάνγκ κατηγορεί εδώ και καιρό τις ΗΠΑ ότι εφαρμόζουν πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών απέναντί της και ότι συμπεριφέρονται εχθρικά απέναντί της, κάτι που κατ’ αυτήν εμποδίζει την επανέναρξη των συνομιλιών για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ο Κιμ τόνισε ότι η Ουάσινγκτον «παραπλανά», παρουσιάζοντας «κάθε συνηθισμένη ενέργεια των ενόπλων μας δυνάμεων ως “πρόκληση” και “απειλή” ενώ διεξάγει ευρείας κλίμακας κοινά στρατιωτικά γυμνάσια (με τη Σεούλ) που απειλούν άμεσα την ασφάλειά μας», κάνοντας λόγο για «ληστεία».

Η πορεία που έχουν επιλέξει οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα «οδηγεί τις σχέσεις σε ένα σημείο από το οποίο θα είναι δύσκολο επιστρέψουμε, σε κατάσταση σύγκρουσης», επέμεινε.

Το «απόλυτο όπλο» της Βόρειας Κορέας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατήγγειλε επίσης, αναφερόμενος για πρώτη φορά ονομαστικά, τον νέο συντηρητικό πρόεδρο της Νότιας Κορέας, τον Γιουν Σοκ-γελ, κατηγορώντας τον πως απειλεί την ασφάλεια και το δικαίωμα στην άμυνα της χώρας του.

«Πολεμοκάπηλοι» και «αηδιαστικοί τραμπούκοι» στην κυβέρνηση Γιουν έχουν βαλθεί να συνεχίσουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύρραξη, υποστήριξε ο βορειοκορεάτης ηγέτης, στηλιτεύοντας ιδίως την ανάπτυξη όπλων από τη Σεούλ και την προσπάθειά της να μεταφερθούν περισσότερα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στη χερσόνησο, καθώς και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.

Η «ειδεχθής πολιτική σύγκρουσης» έναντι της Βόρειας Κορέας και οι «χαμερπείς και ύπουλες» ενέργειες της νέας κυβέρνησης ωθούν την κατάσταση στα πρόθυρα πολέμου, επέμεινε.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε τους τελευταίους μήνες σε αρκετές δοκιμές υπερηχητικών και άλλων πυραύλων που κατ’ αυτή είναι σε θέση να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, κάτι που λέει ότι ελαχιστοποιεί τον χρόνο που θα είχε στη διάθεσή της η Σεούλ για να αντιδράσει σε ενδεχόμενη επίθεσή της.

Ο Γιουν επιμένει ότι θα ολοκληρώσει το σύστημα που αποκαλεί «Kill Chain», στρατιωτικό δόγμα που προβλέπει προληπτικά πλήγματα για να εξουδετερωθούν τα σημαντικότερα οπλικά συστήματα της Πιονγκγιάνγκ και πιθανόν η βορειοκορεατική ηγεσία εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει άμεση απειλή επίθεσης.

Όμως η τακτική αυτή δεν θα μπορούσε ποτέ να προλάβει τα πλήγματα του «απόλυτου όπλου» της Βόρειας Κορέας, διαβεβαίωσε ο Κιμ, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

«Αν νομίζετε ότι μπορείτε να μας αντιμετωπίσετε στρατιωτικά και να εξουδετερώσετε ή να καταστρέψετε προληπτικά μέρος της στρατιωτικής μας ισχύος, κάθε τέτοια απόπειρα θα τιμωρηθεί αμέσως από πανίσχυρη δύναμη, η κυβέρνηση του Γιουν Σοκ-γελ και ο στρατός του θα εξολοθρευτούν», είπε.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η ενίσχυση των δικών του δυνατοτήτων θα συνεχιστεί, όπως και η ανάπτυξη περισσότερων αποτρεπτικών μέσων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων απόκρουσης πυρηνικών επιθέσεων, για να αντιμετωπιστεί η απειλή της Πιονγκγιάνγκ.

Κατά την άποψη του Γιανγκ Μου-τζιν, καθηγητή ειδικευμένου στη Βόρεια Κορέα σε πανεπιστήμιο της Σεούλ, οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Κιμ μοιάζουν να έχουν σκοπό να υπογραμμίσουν ότι η χώρα του είχε δίκιο που ανέπτυξε πυρηνικό οπλοστάσιο και την προσέγγισή του, που συνοψίζεται στη φράση «οφθαλμόν αντί οφθαλμού», έναντι της Ουάσινγκτον και της Σεούλ.

Ετικέτες: Βόρεια Κορέακιμ γιον ουνΚιμ Γιονγκ Ουν
Προηγούμενο Άρθρο

Στο 12,5% η ανεργία για τον Μάιο στην Ελλάδα – Η ανακοίνωση από την ΕΛΣΤΑΤ

Επόμενο Άρθρο

Σοκ στο Γαλαξίδι: Βρέθηκε χειροβομβίδα δίπλα σε παιδικό σταθμό

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγόρευσε το hot dog – Βαριές ποινές για τους παραβάτες

10/01/2025 | 20:00
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Έμμεση παραδοχή για την αποστολή στρατιωτών στην Ουκρανία – «Σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο»

26/10/2024 | 16:00
ΔΙΕΘΝΗ

Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά εικόνες από τις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου της Βόρειας Κορέας

15/09/2024 | 13:00
ΔΙΕΘΝΗ

Με τον Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκε ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέι Σοϊγκού

14/09/2024 | 10:00
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βόρεια Κορέα καταδικάζει ως πράξη τρομοκρατίας την επιδρομή των δυνάμεων της Ουκρανίας στο έδαφος της Ρωσίας

18/08/2024 | 18:00
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προετοιμάζει για διάδοχο την έφηβη κόρη του Τζου Άε

30/07/2024 | 10:00
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκού

17/05/2024 | 19:00
ΔΙΕΘΝΗ

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαλέγει 25 παρθένες κάθε χρόνο για τo χαρέμι του» – Αποκαλύψεις για την «Ομάδα απόλαυσης»

03/05/2024 | 11:11
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σοκ στο Γαλαξίδι: Βρέθηκε χειροβομβίδα δίπλα σε παιδικό σταθμό


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέος σεισμός ανοιχτά της Αμοργού

    443 shares
    Share 177 Tweet 111
  • Αβάσταχτος πόνος: Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου Θοδωρή στη Ηλεία

    354 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Τι Αναδρομικά θα λάβουν και οι καταβολές του επόμενου τρίμηνου 

    316 shares
    Share 126 Tweet 79
  • Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου “παγώνει” την έλευση της κάρας του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο

    300 shares
    Share 120 Tweet 75
  • ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ: Όλες οι πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο 2025 σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Ποιοι ευνοούνται, Τι ποσά καταβάλλονται

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  •  Συγκλονίζει ο Άρης Μουγκοπέτρος: «Θα μπορούσα να μην ξαναδώ τα παιδιά μου»

    258 shares
    Share 103 Tweet 65
  • Νέο Επίδομα Ανεργίας ΔΥΠΑ έως 1.295€: Ποιοι Δικαιούνται και Πώς Υπολογίζεται – Όλα τα Επιδόματα Ανέργων 2025

    235 shares
    Share 94 Tweet 59
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch