Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική HOT NEWS

O Πιερρακάκης, το gov.gr και η απελευθερωτική αίσθηση της αξιοπρέπειας

TechTeam από TechTeam
19/02/2023 23:16
σε HOT NEWS, ΕΙΠΑΝ
A A
135
SHARES
287
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ίδιος ο Κυριάκος Πιερρακάκης δεν πολυθέλει να ακούγεται, είναι και αστικά ευγενής οπότε έχει ένα έμφυτο δείκτη σοβαρότητας (κι ένα ανάλογο κόφτη υπερβολής), αλλά, ευτυχώς για εμάς όλους είναι έτσι και πολύ μας αρέσει, ακόμη και αν η αναφορά του «δυσκολεύει» τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΥΦΑΝΤΗ

Η αυριανή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για «τα τρία και κάτι ψιλά χρόνια του gov.gr» είναι, στην ουσία, η επέτειος της αναγέννησης του ελληνικού κράτους, της «επανίδρυσης του κράτους» αν θυμάστε ένα παλιό σύνθημα της πρώτης δεκαετίας στο ξεκίνημα του εικοστού πρώτου αιώνα, που το πήρε μετά στα χέρια του ένας Πάκης και το έκανε σαν τα μούτρα του!

Προτιμούμε την «αναγέννηση» επειδή σηματοδοτεί, εκτός των άλλων, μια διαδικασία αυθεντικής εξέλιξης, χωρίς τα βάρη του παρελθόντος και χωρίς τις ενοχές που γέννησαν όλες οι στρεβλώσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων κι επειδή, αυτή τη φορά, τίποτε δεν συμβαίνει στην τύχη, όλα είναι οργανωμένα και – το σημαντικότερο- κεντρικά σχεδιασμένα και ελεγχόμενα, τίποτε δεν έχει αφεθεί στη λογική «ό,τι κάτσει» και τίποτε δεν μπορεί να ακυρωθεί, το νερό μπήκε στο αυλάκι και δεν γυρίζει πίσω.

Αυτή η συγκλονιστική για όλους διαδικασία, που αρχή έχει, τέλος δεν έχει στην αέναη εξέλιξη της προς την τεχνητή νοημοσύνη, λυπάμαι τους επιτελείς του κ. Πιερρακάκη, αλλά δεν μετριέται με αριθμούς ή μόνο με αριθμούς.

Εντάξει, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν, επιχειρούν να αποτυπώσουν μια τεράστια πρόοδο σε νούμερα για να γίνει από όλους κατανοητή, η στατιστική απεικόνιση των εξελίξεων σε σχέση με το παρελθόν είναι ουσιαστική και απαραίτητη για τους ίδιους και για τον έλεγχο που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις όπως το gov.gr υπάρχει πάντα ένα έλλειμμα αποτύπωσης, κάτι ξεφεύγει και θα ξεφεύγει πάντα από του αριθμούς, όσο μεγαλειώδεις και να είναι αυτοί, όσο και να αποδεικνύουν σε κάθε άπιστο Θωμά την αλήθεια όσων υποστηρίζει το Υπουργείο.

Μπορεί οι αριθμοί να μετράνε «στατιστική πρόοδο» και για το λόγο αυτό να είναι απαραίτητοι για να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει δίπλα μας, αλλά ακόμη και οι ουσιαστικότεροι των αριθμών δεν μπορούν να μετρήσουν ή να υπολογίσουν «ανθρώπινη αξιοπρέπεια», αυτή δεν μετριέται με κανένα σύστημα μετρικό, απλώς τη ζεις, τη βιώνεις, τη χαίρεσαι, την διαχειρίζεσαι, ανοίγει η καρδιά σου και κάνεις σαν μικρό παιδί από τη χαρά σου.

Αυτή η υπέροχη αίσθηση να νιώθεις «πολίτης» και όχι «υπήκοος», να εξερευνάς την τεχνολογία αντί να σε καταδιώκει, να κερδίζεις μέτρα αυτοσεβασμού αντί να χάνεις ανθρωπιά, να στέκεσαι όρθιος απέναντι στην εξουσία του τυπικού γραφειοκράτη, αντί να σέρνεσαι για ένα γνήσιο υπογραφής ή ένα πιστοποιητικό γεννήσεως, να του αφαιρείς πεδία ελέγχου της ζωής σου και να κερδίζεις ζωτικό χώρο για πιο ανθρώπινες δραστηριότητες, να μην είσαι υποχρεωμένος να σκύβεις το κεφάλι για να μην σε κακοπάρει «ο αιτησάς», να συνδιαλέγεσαι με την ανάγκη από θέσεις ελευθερίας και όχι υποταγής δεν είναι ποτέ, ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ μια απλή υπόθεση αριθμών.

Η εικόνα ενός λαού να ζει τα πρώτα του βήματα σε και νέα πραγματικότητα, να ξαναγεννιέται σαν πολίτης, να βιώνει τον οφειλόμενο σεβασμό από το κράτος και να προσδοκά ακόμη περισσότερες διευκολύνσεις, ακόμη μεγαλύτερη αξιοπρέπεια είναι … υπόθεση Πιερρακάκη, είτα μας αρέσει, είτε όχι!

Βερεσέ ακούω αιτιάσεις του στυλ «έλα τώρα μωρέ, σιγά τι έκανε ο Πιερρακάκης, άλλα κράτη τα έχουν κάνει εδώ και δεκαετίες αυτά και τώρα περνάνε στην τεχνητή νοημοσύνη», με αφήνουν παγερά αδιάφορο όλες αυτές οι θλιβερές απόπειρες να υποβαθμιστεί μια συγκλονιστική πρόοδος που συντελείται σε μια παλαιοβαλκανική φεουδαρχία, όπως είναι το ελληνικό δείγμα κράτους, ζω αυτό που συμβαίνει και είναι μοναδικό και μετράω την πρόοδο με τη δική μου απελευθέρωση από τα δεσμά της παρανοϊκής κατσαπλιάδικης γραφειοκρατίας, ζω εντός μου το τέλος του και το χαίρομαι!

Με ξεκουράζει η ιδέα πως δεν χρειάζεται να μετακινηθώ, να χάσω ώρες ατελείωτες σε ΜΜΜ και ουρές με χαρτάκια προτεραιότητας, να τριπλομετρήσω τα σκαλοπάτια της ΔΟΥ και του ΕΦΚΑ, να γαμοσταυρίσω όλους τους αγίους για το τηλέφωνο που δεν το σηκώνει κανένας διορισμένος με κομματικό μέσο παλιάνθρωπος, με κάνει καλύτερο άνθρωπο να πατάω κουμπιά και να μου απαντάνε αυτόματα, όπως έγινε προχθές με την ΔΥΠΑ, μεταξύ μας παίρνω και μια γλυκιά εκδίκηση για όσα ανθρωποώρες έχασα από τη ζωή μου για μια κωλοϋπογραφή και δυο κωλοσφραγίδες.

Αν κάτι παραπάνω από αριθμούς και στατιστικές μου πρόσφερε ο Πιερρακάκης, είναι αυτή η απελευθερωτική αίσθηση αξιοπρέπειας με την οποία τροφοδότησε τη ζωή μου και ο χρόνος που κέρδισα να μην παλεύω με φαντάσματα και εξουσιόδουλους σιτιζόμενους στο πρυτανείο με τα λεφτά όλων μας.

Αυτό το συναίσθημα δεν μετριέται με κανένα αριθμό, αυτή η αίσθηση είναι όλοι οι αριθμοί του κόσμου, ο Πιερρακάκης αυτό έδωσε πίσω στην κοινωνία των πολιτών, γι’ αυτό φαίνεται ότι λατρεύεται σε υπερθετικό βαθμό.

Εντάξει, στην εκδήλωση (ήταν απαραίτητο να γίνει) θα ακουστούν αριθμοί, θα παρουσιαστούν σχεδιασμοί για το μέλλον, θα περιγραφούν επόμενα βήματα και νέες κατακτήσεις, θα αναλυθούν προτεραιότητες και τομές, κάτι ψυχοτέτοιοι τύποι θα λένε κάτι τεχνολογικές «παλαβομάρες», θα μιλάνε μια γλώσσα ακαταλαβίστικη, αυτό είναι το μέλλον και δεν αλλάζει «με το σφυρί και το δρεπάνι» πλέον και θα μετράνε την πρόοδο με διαγράμματα και αριθμητικές αποτυπώσεις, όλα καλώς καμωμένα!

Την αξιοπρέπεια μιας ολόκληρης κοινωνίας όμως μόνο να την ακούσουν μπορούν, να την δουν στα μάτια των ανθρώπων, να την καταλάβουν από τη διάθεση τους.

Με τον Πιερρακάκη, λοιπόν, και με όλους τους Πιερρακάκηδες αυτής της κοινωνίας για την αξιοπρέπεια μας ρε γαμώτο…

 

Ετικέτες: Υφαντής
Προηγούμενο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ!!!!! Συντάξεις Μαρτίου: Θα καταβληθούν με την αναδρομική αύξηση

Επόμενο Άρθρο

Δικηγόρος Καϊλή: «Πρώην μαφιόζος και προδότης ο Παντσέρι που θέλει να σώσει τον εαυτό του»

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν στην Κουμουνδούρου

18/06/2024 | 21:11
HOT NEWS

Τα «κουρέλια» του παλιού ΣΥΡΙΖΑ δεν τραγουδάνε – Γιατί έχουν πέσει σε κατάθλιψη

06/06/2024 | 21:13
HOT NEWS

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα – Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η Αριστερίλα

13/02/2024 | 20:36
HOT NEWS

Ο Κασσελάκης προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από το… αμαρτωλό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ

03/11/2023 | 20:17
HOT NEWS

Η «Ομπρέλα», ο… πρόεδρας Stephanos και ένα συνέδριο χωρίς νόημα

07/10/2023 | 21:00
HOT NEWS

Περί Δόμνας σκιάς ή ζήτω η κληρονομιά του πατερούλη

29/09/2023 | 21:09
HOT NEWS

Ακόμη μια «Επικίνδυνη Αποστολή» που καλείται να φέρει εις πέρας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

12/07/2023 | 22:03
HOT NEWS

Το «ξέπλυμα» του Τσίπρα και ο ανανήψας Γαβριήλ

25/06/2023 | 22:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

Δικηγόρος Καϊλή: «Πρώην μαφιόζος και προδότης ο Παντσέρι που θέλει να σώσει τον εαυτό του»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    623 shares
    Share 249 Tweet 156
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    340 shares
    Share 136 Tweet 85
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    316 shares
    Share 126 Tweet 79
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    296 shares
    Share 118 Tweet 74
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    228 shares
    Share 91 Tweet 57
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    217 shares
    Share 87 Tweet 54
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    172 shares
    Share 69 Tweet 43
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch