Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η απάντησή του στα δημοσιεύματα περί «εκατομμυρίων ευρώ που χάνονται ετησίως μέσα από παρατυπίες και καταχρήσεις»

Newsroom από Newsroom
16/02/2025 15:00
σε ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
A A
61
SHARES
129
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, έχει δώσει σαφή εντολή, ώστε οι απαραίτητοι έλεγχοι να γίνονται συστηματικά

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχει τεθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με αφορμή δημοσιεύματα περί «εκατομμυρίων ευρώ που χάνονται ετησίως μέσα από παρατυπίες και καταχρήσεις».

Αυτά κάνουν λόγο για απάτες ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ωστόσο σύμφωνα με πηγές του ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία που διαθέτει ο Οργανισμός παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, έχει δώσει σαφή εντολή ώστε οι απαραίτητοι έλεγχοι να γίνονται συστηματικά, ενώ παράλληλα το νομοσχέδιο που σύντομα θα έρθει στη Βουλή θα «κλείσει» το ζήτημα με τους βοσκοτοπικούς χάρτες.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τα στοιχεία, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι πιο πρόσφατες υποθέσεις που διαβιβάστηκαν στις εισαγγελικές αρχές αφορούν τρεις περιπτώσεις, με συνολικά 15 αιτούντες ενίσχυσης.

Από αυτούς όπως προκύπτει, οι περισσότεροι είτε δεν έλαβαν ποτέ χρήματα είτε επέστρεψαν τις ενισχύσεις που είχαν καταβληθεί. Το ποσό που όντως καταβλήθηκε και διερευνάται δεν ξεπερνά τις 400.000 ευρώ, το οποίο απέχει από αυτά των 45 ή 170 εκατ. ευρώ για τα οποία κάνουν λόγο τα δημοσιεύματα.

«Το να παρουσιαστεί ένα συγκεκριμένο περιστατικό ως γενικευμένο φαινόμενο είναι άδικο», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές του Οργανισμού Πληρωμών, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτουν: «Πρόκειται για μια διαδικασία που ελέγχεται αυστηρά και οι παρατυπίες που εντοπίζονται αντιμετωπίζονται άμεσα».

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενισχύσεις που χορηγούνται βάσει της έκτασης των αγροτεμαχίων υπόκεινται πλέον σε αυστηρούς ελέγχους, με χιλιάδες διοικητικούς και διασταυρωτικούς ελέγχους να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. «Η διαδικασία είναι αυστηρή και βασίζεται σε ένα σύνθετο σύστημα επαλήθευσης, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να εντοπίζει και να αποτρέπει φαινόμενα απάτης», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ωστόσο, το βασικό και διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελεγκτές είναι ότι το τοπίο της αγροτικής γης στην Ελλάδα περιπλέκει τη διαδικασία. Η μη ολοκλήρωση της κτηματογράφησης και των δασικών χαρτών δημιουργεί γκρίζες ζώνες, στις οποίες μεμονωμένα άτομα, σημειώνουν οι πηγές του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενδέχεται να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν αδυναμίες του συστήματος.

«Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν παρατυπίες – σε κάθε σύστημα επιδοτήσεων θα βρεθούν κάποιοι που θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν», επισημάνει στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ και συνεχίζει «το σημαντικό είναι ότι το σύστημα εντοπίζει αυτές τις περιπτώσεις και τις παραπέμπει στις αρμόδιες αρχές».

Τα στοιχεία και η περίπτωση των δεσμευμένων ΑΦΜ

Το 2022, οι ελληνικές αρχές πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους και προέβησαν σε δεσμεύσεις σε “δικαιούχους” που υπέβαλαν αίτηση για δικαιώματα βοσκοτόπων χωρίς ζώα. Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αφορούσαν δικαιούχους με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αιτήσεων, οι οποίοι ελέγχθηκαν, τόσο διοικητικά όσο και επιτόπια.

Λόγω του μεγάλου αριθμού, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε το 2023 οπότε και ζητήθηκε από τους δικαιούχους να επιστρέψουν τα ποσά που εισπράχθηκαν παράνομα.

Συνολικά δεσμεύτηκαν 16.000 ΑΦΜ, εκ των οποίων τα 10.500 προέρχονταν από τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Κρήτης.

Η τότε πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, έδωσε εντολή και ξεκίνησε ο έλεγχος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για ένα προς ένα ΑΦΜ.

Αυτή έλεγε πως όσα είχαν κάτι επιλήψιμο είχε δοθεί εντολή να οδηγηθούν άμεσα στον εισαγγελέα.

Τα 16.000 ΑΦΜ που αναφέρονταν στην τότε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ αφορούσαν τα ΑΦΜ που είχαν παραδοθεί σε πολλαπλά αρχεία δεσμεύσεων και για πολλά έτη.

Από την επεξεργασία των ΑΦΜ προέκυψε τελικώς πως μοναδικά ΑΦΜ ήταν 7.786 ΑΦΜ.

Από αυτά τα 7.786 στις Ελληνικές δικαστικές Αρχές βρίσκονται 1.497 ΑΦΜ που αφορούν δύο μεγάλες περιπτώσεις Ελέγχων (ΕΛΤΑ και ΚΩΣ- ΚΑΛΥΜΝΟΣ).

Επίσης, η οικονομική αστυνομία διερευνά περίπου 2.767 ΑΦΜ, για τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά τα ποσά αλλά και πόσα από αυτά έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και οι επόμενες κινήσεις

Την ίδια ώρα, και ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, έχει ξεκαθαρίσει ότι «δεν πρέπει να διακινδυνεύσει η ροή των ευρωπαϊκών κονδυλίων», πηγές του Οργανισμού διαβεβαιώνουν ότι συνεργάζονται πλήρως με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία και διευκρινίσεις.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ «είναι κρίσιμο να υπάρξει υπομονή και να περιμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας προτού υιοθετηθούν βιαστικά συμπεράσματα, τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν τους ίδιους τους Έλληνες αγρότες σε μια δύσκολη θέση».

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει κινηθεί αυτεπάγγελτη έρευνα από τις εισαγγελικές Αρχές των Αθηνών για την υπόθεση των επιδοτήσεων, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευάγγελο Σημανδράκο, να είναι ο πρώτος που κλήθηκε να καταθέσει.

Μάλιστα, ο Συνήγορος του Πολίτη άσκησε αυστηρή κριτική στις εκάστοτε διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και ιδιαίτερα στη διοίκηση Σημανδράκου, αποκαλύπτοντας εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας του φορέα, ως προς την ευθύνη για τις αποφάσεις που ελάμβαναν και τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες λειτουργούσε το ΟΣΔΕ.

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ήδη βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών για τη διασφάλιση της διαφάνειας στις αγροτικές επιδοτήσεις.

Παράλληλα, βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή ένα 12μηνο Action Plan από το ΥΠΑΑΤ, το οποίο, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τσιάρα, αναμένεται να αποφέρει σύντομα απτά αποτελέσματα.

Θυμίζουμε, τέλος, τη ρητή εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα προς τη νέα διοίκηση για πλήρη διαφάνεια στον Οργανισμό, ώστε οι ενισχύσεις να καταβάλλονται με δικαιοσύνη στους δικαιούχους παραγωγούς και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να λειτουργεί με τους κανόνες της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Google News
Ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ: De minimis 2021: 17 καλλιέργειες, έως 1.200€/στρ και ακόμα… στο «περίμενε»

03/02/2026 | 13:02
HOT NEWS

ΝΕΑ- ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 5,25€/κιλό στη Λακωνία – Πώς οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ επηρεάζουν τους αγρότες

02/02/2026 | 13:02
HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΙΚΟ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Επιστροφές ΟΠΕΚΕΠΕ–ΑΑΔΕ: 1,2 εκατ. από 462 ΑΦΜ, ανοίγει το ΟΣΔΕ και «σφίγγει» ο έλεγχος

28/01/2026 | 11:02
HOT NEWS

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα στοιχεία για το κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων στην Κρήτη – Δεσμεύονται περιουσίες

27/01/2026 | 12:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σάλος σε κεντρικό ναό της Αθήνας – Άγριος καυγάς μεταξύ ιερέα και 45χρονης για εξορκισμό


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σκοτεινή ενέδρα πριν την αρπαγή: Το βίντεο–κλειδί και οι “Μαρτυρίες tilegramanews.gr” για τον 27χρονο που βρέθηκε νεκρός σε ρέμα

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • «Αναθεώρηση-τομή» από Μητσοτάκη: Άρθρο 86, Άρθρο 16 και νέοι κανόνες – Τι “διαβάζουν” αναλυτές στο tilegrafimanews.gr

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
  • ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2026: Μεγάλη «Απόβαση» 2.500 μονίμων στο Δημόσιο και 295 στις Ένοπλες Δυνάμεις

    91 shares
    Share 36 Tweet 23
  • 5 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΥΠΑ που Ανοίγουν 60.000 Θέσεις Εργασίας το 2026 – Δωρεάν Ένσημα, Επιδοτήσεις έως 80% και Νέα Επιχειρηματικότητα

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Καραμανλής: «Να ακούμε τους πιο έμπειρους, αντί να τους διαγράφουμε» – Κοινή εμφάνιση με Σαμαρά στην Καλαμάτα

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ: Ασφαλιστική ικανότητα, ΟΣΔΕ και πληρωμές σε «κόκκινη ζώνη» – Τι αλλάζει από Μάρτιο

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Δολάριο-ευρώ και γεωπολιτικό Χάος…

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch