Τετάρτη, 6 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 2016 για Βασική ενίσχυση και Πρασίνισμα-Δείτε αναλυτικά

Newsroom από Newsroom
17/12/2016 01:14 - Ενημέρωση 20/12/2016 20:24
Ενημερώθηκε: 20/12/2016 20:24:35
σε ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 2016:Βασική Ενίσχυση και Πρασίνισμα (Ενίχυση)
Ειδήσεις:Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ :Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την χορήγηση των κάτωθι άμεσων ενισχύσεων έτους αιτήσεων 2016: – της εκκαθάρισης της βασικής ενίσχυσης (υπόλοιπο 30%) ύψους 361 εκ. ευρώ σε 621.904 δικαιούχους.

Μαζί με την προκαταβολή που δόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο το σύνολο της βασικής ενίσχυσης που έχει καταβληθεί στους Έλληνες γεωργούς για την αίτηση 2016 ανέρχεται στο ποσό των 1,131 δις ευρώ.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε άνω του 98% της δικαιούμενης ενίσχυσης και αφορά 641.000 κατόχους δικαιωμάτων. – της πράσινης ενίσχυσης ύψους 555 εκ. ευρώ σε 622.674 δικαιούχους – της ενίσχυσης για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας ύψους 15,5 εκ. ευρώ σε 40.754 δικαιούχους.

Επισημαίνεται ότι το καθαρό συνολικό ποσό των 931,7 εκ. ευρώ που καταβάλλεται σήμερα αντιστοιχεί στο μικτό ποσό των 950 εκ. ευρώ, μετά την εφαρμογή παρακράτησης ποσοστού 1,35% λόγω δημοσιονομικής πειθαρχίας (για ποσά άμεσων ενισχύσεων άνω των 2.000 ευρώ, βάσει του Κανονισμού 1306/2013) και τυχόν συμψηφισμών με κυρώσεις προηγούμενων ετών. Το ποσό της δημοσιονομικής πειθαρχίας επιστρέφεται στο επόμενο οικονομικό έτος.

Επιπλέον, γνωστοποιείται ότι μετά την ολοκλήρωση του νέου διασταυρωτικού μηχανογραφικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε πριν την πληρωμή των ανωτέρω άμεσων ενισχύσεων, εντοπίστηκαν ευρήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή των δικαιούχων.

[irp posts=”90983″ name=”ΟΠΕΚΕΠΕ: Δείτε online τις τελευταίες πληρωμές”]

Τα ειδικά αυτά ευρήματα αφορούν κυρίως σε: 1. Παραγωγούς (44) που δεν πληρούν το κριτήριο του ενεργού γεωργού σύμφωνα με το άρθρο 9, του Καν (ΕΕ) 1307/2013. Για τον έλεγχο του κριτηρίου χρησιμοποιούνται τόσο τα δικαιούμενα ποσά των άμεσων έτους αιτήσεων 2015 όσο και τα οικονομικά στοιχεία φορολογικού έτους 2015.

Η επεξεργασία λαμβάνει χώρα από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών. 2. Παραγωγούς (387) που εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου του κριτηρίου του ενεργού γεωργού καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών. 3. Παραγωγούς (4) που τα προσωπικά τους στοιχεία όπως δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016 δεν ταυτοποιήθηκαν με τα στοιχεία από την ΓΓΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών. 4. Παραγωγούς (2.500) που εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων από κληρονομιά. 5. Παραγωγούς (17.042) με δικαιούμενο ποσό βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250 ευρώ και εφόσον μετά τον υπολογισμό και των ποσών που αφορούν στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, είναι μεγαλύτερο των 250 ευρώ, θα πληρωθούν σε επόμενες πληρωμές. 6. Παραγωγούς (642) που δεν ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που δήλωσαν στην Ενιαία Αίτηση ενίσχυσης με το τραπεζικό ίδρυμα Οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στις κατηγορίες 3) και 6) μπορούν να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτά να επιλυθούν και να χορηγηθεί το δικαιούμενο ποσό σε επόμενες πληρωμές.

Για το κριτήριο του ενεργού γεωργού θα αποσταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ νεότερη επεξεργασία από το Υπουργείο Οικονομικών για να ληφθεί υπόψη στον επόμενο διασταυρωτικό έλεγχο. Υπενθυμίζεται ότι, για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (2108802000), το οποίο λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 13:00 και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΥΠΑΑΤ (1540) από τις 09:00 έως τις 18:00.

Να σημειωθεί ότι παρέχεται η δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δικαιούχων για να δουν τι και αν πληρώθηκαν στον σύνδεσμο https://iris.gov.gr/ με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών (taxisnet).

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά καταβάλλεται μεγάλο μέρος των άμεσων ενισχύσεων και μάλιστα στο 100% του δικαιούμενου ποσού πριν από τη λήξη του αντίστοιχου ημερολογιακού έτους. Το γεγονός αυτό, μαζί με την καταβολή του 100% της εξισωτικής αποζημίωσης, που θα δοθεί έως το τέλος του έτους, αποτελεί απόρροια της εντατικής και συνεχούς προσπάθειας του προσωπικού του ΟΠΕΚΕΠΕ για την άμεση και ορθή πληρωμή των γεωργών.
  Εδώ μπορείτε αναλυτικά τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ετικέτες: ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΕΞΙΣΩΤΙΚΗΟΠΕΚΕΠΕΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 2016ΟΠΕΚΕΠΕ πρασίνισμαΠΡΑΣΙΝΙΣΜΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος στα γραφεία του Οργανισμού – Στο μικροσκόπιο 10 πρόσωπα

05/08/2025 | 17:35
HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ- Υπερωρίες στον ΟΠΕΚΕΠΕ, κραυγή απόγνωσης από τους κτηνοτρόφους – 155.000 ζώα θανατώθηκαν, 1,78 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις

05/08/2025 | 11:02
Featured

Ξεκινά η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ – Oμάδα 17 κορυφαίων στελεχών «σαρώνει» τις αγροτικές επιδοτήσεις

05/08/2025 | 10:55
HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΕΣ σε απόγνωση: 78.000.000 € καθυστερούν από ΟΠΕΚΕΠΕ – Πληρωμές στα παλιά βιολογικά και ζώα «στον αέρα» (ΠΙΝΑΚΕΣ)

04/08/2025 | 15:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

OAEΔ: Όλες οι εκπτώσεις για ανέργους για την περίοδο 2016-2017


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος στα γραφεία του Οργανισμού – Στο μικροσκόπιο 10 πρόσωπα

    295 shares
    Share 118 Tweet 74
  • ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-Τελεσίγραφο 10 ημερών: Ο Τραμπ απειλεί τον Πούτιν ενώ η Μόσχα σφυροκοπά – 150 δισ. ευρώ όπλα από την Ευρώπη

    261 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Αποκαλύψεις για τις 13 οικογένειες που κυβερνούν τον κόσμο – Τι λένε οι Anonymous και τι αποκαλύπτουν διεθνή μέσα

    233 shares
    Share 93 Tweet 58
  • Από την Ολλανδία η πρώτη συνεισφορά, ύψους €500 εκατ., στον μηχανισμό του ΝΑΤΟ για την αγορά όπλων για την Ουκρανία

    195 shares
    Share 78 Tweet 49
  • ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Αναδρομικά έως 8.556€ και μείωση προσωπικής διαφοράς: Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης για τους συνταξιούχους 

    190 shares
    Share 76 Tweet 48
  • 4.000€ αναδρομικά ζητά η ΔΥΠΑ από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – Οργή και για τις αποζημιώσεις αδείας- Και οι πίνακες για 90 προσλήψεις!

    190 shares
    Share 76 Tweet 48
  • ΑΣΕΠ – 1.196 προσλήψεις και 6 προκηρύξεις μέσα σε 20 ημέρες: Όλη η λίστα με θέσεις, ειδικότητες και προθεσμίες

    202 shares
    Share 81 Tweet 51
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch