Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιες πληρωμές θα γίνουν σύντομα

Newsroom από Newsroom
25/09/2017 15:12
σε ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Μετρούν μία μία τις ημέρες, όλοι οι αγρότες προκειμένου να διεκδικήσουν ένα μέρος από τα χρήματα που ετοιμάζεται να τούς καταβάλλει το Κράτος.

Ενισχύσεις για εξισωτική, πρασίνισμα, βασική, νιτρορύπανση και τι προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τους δασικούς χάρτες, αποτελούν μερικές από τις σημαντικότερες ενισχύσεις.

Βασική Ενίσχυση & Πρασίνισμα

Για τις δύο πιο σημαντικές ενισχύσεις, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την πληρωμή προκαταβολής του 50% των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης (ΔΒΕ) μέσα στον προσεχή Οκτώβριο και την αποπληρωμή του συνόλου της Βασικής Ενίσχυσης και του Πρασινίσματος έως το τέλος του έτους, για το σύνολο των 600.000 περίπου δικαιούχων Αγρότες: Πότε και πόσα χρήματα θα δοθούν σε παλαιούς και νέους.

Μεταβιβάσεις ΔΒΕ

Για τους αποδέκτες ΔΒΕ μέσω μεταβίβασης, τόσο η πληρωμή της προκαταβολής όσο και η εξόφληση συναρτάται με την έγκριση του αιτήματος μεταβίβασης από τον Οργανισμό. Σχεδόν 65.000 αιτήματα μεταβιβάσεων υποβλήθηκαν τη φετινή χρονιά, τα οποία και εξετάζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr). Παρά τον μεγάλο αριθμό, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού διαβεβαιώνουν ότι το σύνολο των αιτημάτων θα έχει εξεταστεί εγκαίρως, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα κατά τις πληρωμές, καθώς ήδη το 65% των αιτημάτων έχει εξεταστεί και εγκριθεί.

Δασικοί Χάρτες

Καθώς το ΥΠΕΝ έδωσε και νέα παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων επί των αναρτημένων δασικών χαρτών, καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει για την πορεία των ενστάσεων έως σήμερα. Τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η «Ύπαιθρος Χώρα» έδειχναν ότι αίτημα αντίρρησης είχε υποβληθεί μόλις για το 20% των 415.000 αγροτεμαχίων που εμφανίζουν επικάλυψη με τους αναρτημένους δασικούς χάρτες. Οι πληροφορίες που υπάρχουν, μιλούν για υποτονική προσέλευση όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης και κατανόησης της διαδικασίας από τους παραγωγούς.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι όσες καλλιεργούμενες εκτάσεις κυρωθούν ως δασικές, κηρύσσονται αναδασωτέες και, βέβαια, δεν είναι επιλέξιμες αγροτικών ενισχύσεων. Πέρα, λοιπόν, από το μέγα θέμα της απώλειας αγροτικών εκτάσεων και επιδοτήσεων για τα επόμενα χρόνια, τίθεται ευθέως και το ερώτημα εάν οι δεκάδες χιλιάδες εμπλεκόμενοι δικαιούχοι θα πληρωθούν τις φετινές επιδοτήσεις, με τους αρχικούς υπολογισμούς να κάνουν λόγο για κίνδυνο απώλειας 100 εκατ. ευρώ.

Φαίνεται να υπάρχει αυξημένη κινητικότητα γύρω από το θέμα και υπηρεσιακοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν νομικές και τεχνικές λύσεις ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή, αρκεί να συντονιστούν και να συνεργαστούν οι αρμόδιες αρχές, αναφέρει η εφημερίδα.

[irp posts=”150315″ name=”ΟΠΕΚΕΠΕ: Δείτε τις τελευταίες πληρωμές”]

Εξισωτική αποζημίωση 2017

Ο προγραμματισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ προβλέπει, για το Μέτρο 13, την πληρωμή 230 εκατ. ευρώ, μέχρι το τέλος του 2017, των:

Υπομέτρο 13.1. Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές.
Υπομέτρο 13.2. Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία ένταξης στο μέτρο, η οποία γίνεται σύμφωνα με τα αιτήματα ένταξης που υποβλήθηκαν από τους παραγωγούς μέσω της δήλωσης ΟΣΔΕ, θα γίνει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ώστε να γίνει πληρωμή προκαταβολής για το μέτρο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Οι όροι και προϋποθέσεις παραμένουν παρόμοιες με αυτές τις περσινής χρονιάς και, κατά συνέπεια, πάνω από 300.000 παραγωγοί αναμένεται να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης.

Ενίσχυση για γεωργούς νεαρής ηλικίας

Η ενίσχυση των γεωργών νεαρής ηλικίας αφορά στην πληρωμή πριμ 25% επί των ΔΒΕ των δικαιούχων. Προφανώς, βασική προϋπόθεση ένταξης αποτελεί η ηλικία, υπάρχει όμως και μία σειρά επιπλέον προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι.

Πάνω από 62.000 παραγωγοί έχουν αιτηθεί την ενίσχυση και, ακόμη, δεν έχει γίνει η εξέταση των αιτημάτων από τον Οργανισμό. Το ανώτατο ποσό που θα δοθεί είναι 38 εκατ. ευρώ, κρίνοντας όμως από την περσινή χρονιά, είναι πιθανό να είναι τελικά αρκετά μικρότερο (πέρυσι πληρώθηκαν μόλις 16 εκατ. ευρώ).

Διανομή ΔΒΕ από το εθνικό απόθεμα

Περισσότεροι από 65.000 παραγωγοί υπέβαλαν αίτημα χορήγησης ΔΒΕ με τη δήλωση ΟΣΔΕ του 2017. Πρόκειται για παραγωγούς που δεν έχουν καθόλου δικαιώματα στην κατοχή τους και θα αποκτήσουν, μέσω της διάθεσης από το Εθνικό Απόθεμα. Το ακριβές ύψος της αξίας των ΔΒΕ που θα μοιραστούν, θα καθοριστεί με την εκκαθάριση της πληρωμής, υπολογίζεται, όμως, ότι το ποσό θα ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια περίπου και ο Οργανισμός προβλέπει ότι θα καταβληθούν στους δικαιούχους εντός του 2017.

Η προκήρυξη της νιτρορύπανσης

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί η πολυαναμενόμενη δράση της νιτρορύπανσης. Η δράση (10.1.04 του ΠΑΑ 2014 – 2020) για τη νέα προγραμματική περίοδο που διανύουμε ονομάζεται «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» και περιλαμβάνει το επιμέρους μέτρο «Ενίσχυση για γεωργοπεριβαλλοντικές και κλιματικές υποχρεώσεις». Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα φτάσει τα 235 εκατ. ευρώ (στα 177 εκατ. ευρώ η δημόσια δαπάνη).

Σημειώστε, ότι εκδόθηκαν προ ημερών από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι αναλυτικές καταστάσεις για την 1η πληρωμή του έτους 2015 (νέα πενταετία) της Δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών».

ΟΠΕΚΕΠΕ: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετικέτες: OPEKEPE.GRΟΠΕΚΕΠΕΟΠΕΚΕΠΕ 2017ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 2017ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΡΑΣΙΝΙΣΜΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

27/06/2025 | 09:13
Featured

Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχω καμία συνομιλία με κανέναν κτηνοτρόφο, ελέγχομαι για μία υπογραφή, δεν υπάρχει τίποτα άλλο

26/06/2025 | 20:00
Featured

Ανακοινώθηκε χθες στη Βουλή η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – «Θα μελετηθεί ενδελεχώς», λέει η κυβέρνηση

26/06/2025 | 10:13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
Load More
Επόμενο Άρθρο

Νίκος Παππάς: "Οι καναλάρχες να αναλάβουν τις ευθύνες τους"


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    972 shares
    Share 389 Tweet 243
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    338 shares
    Share 135 Tweet 85
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: Πρόστιμα έως 100.000€ για όσους αγνοήσουν την ΑΑΔΕ – Ποιες πληρωμές κάνει ο ΕΛΓΑ μέχρι Οκτώβριο 2025

    336 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    315 shares
    Share 126 Tweet 79
  • Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

    306 shares
    Share 122 Tweet 77
  • Ζελένσκι: Με τον Τραμπ συζητήσαμε την κοινή παραγωγή drones και τη θωράκιση της ουκρανικής αεράμυνας

    260 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Φωτιά στην Παλαιά Φώκαια: Καίγονται σπίτια, απεγκλωβίζονται κάτοικοι – Μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών

    224 shares
    Share 90 Tweet 56
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch