Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΣΔΕ 2019: Γιατί υπάρχει η καθυστέρηση;

Newsroom από Newsroom
03/05/2019 21:14
σε ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΟΣΔΕ 2019: Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από τη ροή της συλλογής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, καθώς 20 ημέρες περίπου πριν από τη λήξη της κανονιστικής προθεσμίας, μόλις το 7% των παραγωγών έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης.

Με βάση τα στοιχεία του Φορέα Συντονισμού, που έχει στη διάθεσή της η «ΥΧ», από τους συνολικά 640.000 παραγωγούς που πρέπει να υποβάλουν δήλωση, μόλις οι 50.000 την έχουν ολοκληρώσει. Για προσέλευση σε χαμηλά επίπεδα κάνει λόγο και ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργος Αποστολάκης.

Η άκρως απογοητευτική εικόνα που έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί δύσκολα θα μπορούσε να είναι διαφορετική, αφού οι Πύλες του ΟΣΔΕ άνοιξαν έναν μήνα πριν από τις 15 Μαΐου, που αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία, όπως προβλέπει ο ευρωπαϊκός κανονισμός. Η μεγάλη καθυστέρηση, που σημειώθηκε έως ότου ξεκινήσει η διαδικασία, είχε ουκ ολίγες φορές επισημανθεί από την «ΥΧ», σε μία προσπάθεια να αφυπνιστεί το ΥΠΑΑΤ, αλλά μάταια.

«Ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος και, όπως συμβαίνει πάντα στην αρχή της περιόδου υποβολής, η προσέλευση στα ΚΥΔ είναι υποτονική. Έως σήμερα, ο ρυθμός οριστικοποίησης είναι μικρότερος των 10.000 ημερησίως και με το Πάσχα μπροστά μας αντιλαμβάνεστε ότι η εικόνα δεν θα είναι καλύτερη την εβδομάδα που έρχεται.

«Είναι αδύνατον να υποβληθούν σχεδόν 600.000 δηλώσεις μέσα στις επόμενες 20 ημέρες», προειδοποιεί ο διευθυντής Έργου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Δ. Καπνιάς

Τα μηνύματα που παίρνουμε από τα ΚΥΔ είναι μηνύματα όχι απλώς ανησυχίας, αλλά αγωνίας», τονίζει στην «ΥΧ» ο διευθυντής Έργου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Δημήτρης Καπνιάς.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr), Γιώργος Αποστολάκης, εξηγεί στην «ΥΧ» ότι, κάθε χρόνο, κατά τις πρώτες ημέρες από την έναρξη του ΟΣΔΕ, παρατηρείται το φαινόμενο της μικρής προσέλευσης. Ο ίδιος καλεί τους παραγωγούς να μην εφησυχάζουν και να αξιοποιήσουν τον χρόνο που απομένει. «Κάθε μέρα μετράει», σημειώνει χαρακτηριστικά. Και συμπληρώνει: «Ακόμη και αυτές τις ημέρες του Πάσχα, καλό είναι οι παραγωγοί να μη χαλαρώσουν. Ο χρόνος είναι πολύτιμος».

Αγωνία για την παράταση

Σε αντίθεση με όλες τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι η τεράστια καθυστέρηση δεν θα δημιουργήσει κανέναν κίνδυνο για τις επιδοτήσεις των αγροτών, τα μηνύματα μεγάλης ανησυχίας των υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΠΕΚΕΠΕ, της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και των ΚΥΔ ήταν σαφή και συγκεκριμένα. Όλοι διατύπωναν την ίδια άποψη, ότι δηλαδή «οι 640.000 δηλώσεις ΟΣΔΕ δεν είναι δυνατόν να υποβληθούν σε έναν μήνα».

Μετά από την περσινή εξαιρετικά πετυχημένη χρονιά, που η συλλογή των δηλώσεων ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και εξελίχθηκε ομαλά, η πεποίθηση των αρμοδίων ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την έναρξη στα μέσα του Απρίλη, δείχνει τουλάχιστον ακατανόητη. Είναι προφανές ότι στο υπουργείο έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στο ενδεχόμενο να δοθεί παράταση έως τη 15η Ιουνίου.

Όπως είχε αποκαλύψει η «ΥΧ» με βάση πηγές της από τις Βρυξέλλες, καμία άλλη χώρα εκτός της Ελλάδας δεν έχει ζητήσει παράταση, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη, που η παράταση δινόταν μετά από αιτήματα αρκετών κρατών-μελών και με σημαντική επιρροή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υπενθυμίζεται δε ότι το ελληνικό αίτημα διατυπώθηκε στον επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, προφορικά, αλλά απαιτείται η έγγραφη υποβολή του στα αρμόδια όργανα της Κομισιόν.

«Το ενδεχόμενο να μην εξασφαλίσουμε παράταση είναι εφιαλτικό, πραγματικά δεν μπορώ σκεφτώ τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση, καθώς είναι απλώς αδύνατον να υποβληθούν σχεδόν 600.000 δηλώσεις των αγροτών μέσα στις επόμενες 20 ημέρες τις προθεσμίες.

Εμείς, από την πλευρά μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε, έχουμε εντείνει την καμπάνια ενημέρωσης, καλώντας τους αγρότες να σπεύσουν άμεσα για την υποβολή της δήλωσής τους, δεν είναι όμως αρκετό αυτό», υπογραμμίζει ο κ. Καπνιάς.

«Οι παραγωγοί πρέπει να αφυπνιστούν με τον πλέον σαφή τρόπο, από τα πλέον αρμόδια χείλη. Εκτιμούμε ότι η περίοδος του εφησυχασμού έχει τελειώσει και δεν βοηθά καθόλου την επιτάχυνση της υποβολής. Αντίθετα, εκτιμούμε ότι το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε μία εκτεταμένη καμπάνια αφύπνισης, στην οποία θα γίνεται σαφές ότι καμία άλλη ημερομηνία δεν υπάρχει πέραν αυτής που προβλέπει το κανονιστικό πλαίσιο και πέρα από αυτή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απώλειας των επιδοτήσεων.

Όλοι όσοι εμπλεκόμαστε πρέπει να τρέξουμε τώρα για να προλάβουμε, δεν είναι η ώρα για γκρίνιες και καταλογισμούς ευθυνών», συμπληρώνει ο ίδιος, αναφέρει το ypaithros.gr.

Ετικέτες: OPEKEPE.GRWWW.OPEKEPE.GRαγρότεςΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΟΠΕΚΕΠΕΟΠΕΚΕΠΕ 2019ΟΣΔΕΟΣΔΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ 60+18+130 εκατ. ευρώ στον αέρα – «Καμπανάκι» για βιολογικά και νέους αγρότες

01/08/2025 | 11:02
HOT NEWS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ: 77 ημέρες διορία – Χάνεται η επιδότηση αν καθυστερήσεις: Voucher, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΔΥΠΑ στο μικροσκόπιο

31/07/2025 | 17:02
Featured

Κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καμία θεσμική απόκλιση – Εσφαλμένη η ερμηνεία περί κρίσης νομιμοποίησης

31/07/2025 | 13:12
Featured

ΟΠΕΚΕΠΕ – Πολιτική αναταραχή στη Βουλή: Η ΝΔ απέρριψε την Προανακριτική, η αντιπολίτευση αποχώρησε

31/07/2025 | 11:28
Load More
Επόμενο Άρθρο

Best Opera Arias: Turandot, La Traviata, Rigoletto, Cavalleria Rusticana, La Boheme, Aida, Norma...


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σηκώνει το γάντι ο Μεντβέντεφ: Υπενθυμίζει στον Τραμπ τις «Αποκαλυπτικές» πυρηνικές δυνατότητες της Ρωσίας

    603 shares
    Share 241 Tweet 151
  • Πέθανε δημοσιογράφος – Συνάδελφοί της μιλούν στο tilegrafimanews.gr για την 52χρονη συντάκτρια που αγάπησε τον Βόλο

    360 shares
    Share 144 Tweet 90
  • Σκηνές έντασης στην Κόρινθο: Παπαδιά κατηγορεί ιερέα για εξωσυζυγική σχέση – Απόπειρα επίθεσης με αυτοκίνητο

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – Συνελήφθη η γυναίκα με το καροτσάκι: Το παιδί ήταν ήδη νεκρό;

    265 shares
    Share 106 Tweet 66
  • Κωνσταντινούπολη: Τριμερής Τουρκίας–Ιταλίας–Λιβύης με τουρκικά drones,και ρόλο-σκιώδη στην Ανατολική Μεσόγειο- Η Ελλάδα ΕΚΤΟΣ!

    260 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Βγάζει τα πυρηνικά υποβρύχια ο Τραμπ μετά τις δηλώσεις Μεντβέντεφ: «Τα λόγια συχνά οδηγούν σε απρόβλεπτες συνέπειες»

    249 shares
    Share 100 Tweet 62
  • 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση στον Έβρο + Α21 Επίδομα Παιδιού: Όλες οι αιτήσεις που άνοιξαν στις 31 Ιουλίου 2025

    187 shares
    Share 75 Tweet 47
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch