Προκαλεί και πάλι ο αλβανικός τύπος αναφέροντας ότι «ελληνικοί εξτρεμιστικοί κύκλοι εξέφρασαν τα ανοικτά τα συναισθήματά τους με σοβινιστικό τρόπο προς την Αλβανία σε φιλικό αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και το Μαυροβούνιο, σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
Την περασμένη Πέμπτη στο γήπεδο Καραϊσκάκη, κατά τη διάρκεια ανάκρουσης του ελληνικού εθνικού ύμνου οπαδοί της ελληνικής εθνικιστικής οργάνωσης «Βόρεια Ήπειρος 1914», αποκάλυψαν τη σημαία της Βορείου Ηπείρου, η οποία συνιστά πρόκληση κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Αλβανίας, συνεχίζει το δημοσίευμα.
Τονίζεται ότι εμφανίστηκαν ζωντανά πλάνα από τον ΟΤΕ TV, που έδειχνε το παιχνίδι. Η σημαία αυτή είναι το σύμβολο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου, η οποία ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1914 από τους Έλληνες στην νότια Αλβανία κατά την κατοχή των εδαφών αυτών από τις ελληνικές δυνάμεις κατά τον Πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο 1912-1913.
«Ως ένα πανό με πολιτικό περιεχόμενο το οποίο επιπλέον επηρεάζει τα συναισθήματα ενός γειτονικού κράτους, η αποκάλυψή του απαγορεύεται αυστηρά σε αθλητικές εκδηλώσεις, αν και στην Αθήνα οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έκαναν τίποτα για να το αφαιρέσουν .
Η Ελλάδα γλυτώνει ενδεχομένως την ποινική δίωξη από την UEFA επειδή η ανάρτηση της σημαίας της Βορείου Ηπείρου έγινε σε έναν φιλικό αγώνα, αλλά συνεχίζει να αποτελεί μια πρόκληση εναντίον των Αλβανών εκφράζοντας εδαφικές αξιώσεις .
Την ίδια ημέρα στο Ελμπασάν γίνονταν το παιχνίδι των εθνικών ομάδων κάτω των 21-ετών, Αλβανίας-Ελλάδας, όπου δεν υπήρξαν επεισόδια , ούτε εξυβρίστηκε η ελληνική ομάδα, ενώ το αλβανικό κοινό ότι έδειξε για άλλη μια φορά ότι το διακρίνει διαφορετική κουλτούρα σε σχέση με ορισμένους κύκλους στις γειτονικές χώρες», καταλήγει το αλβανικό δημοσίευμα .
Εδώ ταιριάζει «γάντι» αυτό που λέει μιλάνε όλοι «μιλάνε και οι Αλβανοί», οι οποίοι έχουν προκαλέσει παντοιοτρόπως ακόμη και εντός Ελλάδος μετά από παιχνίδι Ελλάδος –Αλβανίας με τα γνωστά αποτελέσματα.
Όσο για τις ελληνικές αλυτρωτικές τάσεις για την Βόρειο ήπειρο , αυτές βασίζονται σε διεθνή ντοκουμέντα, ενώ από την άλλη πλευρά οι χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας με την Ήπειρο και την Πρέβεζα , προκαλούν πραγματικά το ελληνικό δημόσιο αίσθημα.