Υπέρογκα ποσά παίχτηκαν στο διπλό του Ολυμπιακού στον αγώνα της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ που δεν τελείωσε ποτέ.
Πιο συγκεκριμένα, σε αγορές της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης το ποσό ήταν κοντά στα 13 εκατομμύρια δολάρια.
Σε αντίθεση με την πρακτική του ΟΠΑΠ που πληρώνει το όποιο ποντάρισμα αν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, στις αγορές της Ασίας δεν γίνονται πληρωμές αν διακοπεί το ματς.
Παρά το γεγονός ότι ο διαιτητής Παππας βγήκε στο γήπεδο με σκοπό να ολοκληρώσει το παιχνίδι, μετά το δεύτερο ντου το ματς τελικά δεν συνεχίστηκε και έτσι δεν πληρώθηκε ο τεράστιος στοιχηματισμός.
Σύμφωνα με όσα είπε στον Metropolis 95,5 o στοιχηματικός αναλυτής Νίκος Παναγόπουλος τα χρήματα που παίχτηκαν στον ΟΠΑΠ ήταν περίπου 26.000 ευρώ, ψίχουλα δηλαδή μπροστά στα χρήματα της Ασίας.
Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Παναγόπουλος:
Για τις εταιρείες της Ασίας: «Οι δύο στοιχηματικοί παράδεισοι είναι η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη. Ο κόσμος έχει ακούσει για την Κίνα που γίνονται μεταγραφές και έχει πάει και εκεί το ενδιαφέρον. Θα γίνονται πονταρίσματα και εκεί στο μέλλον».
Για την απόφαση του διαιτητή να συνεχιστεί το παιχνίδι παρά τα επεισόδια: «Προκάλεσε εντύπωση ότι ήθελε να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρόλο που δεν το επέτρεπαν τα όσα γίνονταν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είχαν λόγο να πουν οι ομάδες ότι συνεχίζουν. Ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε τη νίκη».
Για τους όρους που έχουν οι εταιρείες: «Όλες οι εταιρείες του διαδικτύου έχουν κάποιους όρους και θα πρέπει να τους αποδεχθεί κάποιος για να γίνει μέλος, αλλιώς δεν μπορεί να παίξει. Αυτοί οι όροι δεν είναι ίδιοι για όλες τις εταιρείες. Άλλους όρους έχουν εταιρείες στην Ελλάδα, άλλους ο ΟΠΑΠ και άλλους εταιρείες στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Ο ΟΠΑΠ πληρώνει αν το παιχνίδι διακοπεί μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Στον ΟΠΑΠ θα πληρωνόταν το διπλό, αφού ήταν 1-2, το όβερ και το ακριβές σκορ. Το ποσό που παίχτηκε στον ΟΠΑΠ είναι περίπου στις 26.000 ευρώ, που είναι μικρό ποσό. Οι εταιρείες στην Ασία απαγορεύουν να πληρωθεί οποιοδήποτε ποσό αν διακοπεί ο αγώνας. Εκεί δεν υπάρχει όριο για οποιοδήποτε ποσό, ενώ στον ΟΠΑΠ υπάρχουν όρια. Αν κάποιος πει ότι θέλει να πληρωθεί για το χθεσινό παιχνίδι, η εταιρεία θα του πει ότι θα έπρεπε να έχει διαβάσει τους όρους και απλά θα του επιστραφούν τα χρήματα».
Για τα στοιχεία των εταιρειών: «Τα στοιχεία που μπορεί να βρει κάποιος στο διαδίκτυο είναι στις διαδικτυακές εταιρείες, γιατί ο ΟΠΑΠ δεν ανακοινώνει τα ποσά που παίχτηκαν. Ο ΟΠΑΠ το πλήρωσε το διπλό, όσο και να ήταν το ποσό. Στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη δεν συνεργάζονται με κανέναν. Εμείς που ασχολούμαστε με το στοίχημα, κάθε μέρα γινόμαστε και πιο σοφοί και μαθαίνουμε και νέα πράγματα».
Αν υπάρχει τρόπος να ερευνήσει κάποιος τα στοιχεία του πονταρίσματος: «Κατά τη γνώμη μου όταν υπάρχει στοιχηματισμός ο οποίος είναι ύποπτος, ο μόνος δρόμος είναι μέσω των Αρχών. Αν δεν απαντάνε και στις Αρχές οι εταιρείες, τότε ο μόνος δρόμος είναι η FIFA και η UEFA».
Γιατί ήθελε πάση θυσία να τελειώσει το παιχνίδι ο διαιτητής: «Δεν μπορεί να πει κανένας αν είχε κάτι άλλο στο μυαλό του. Μπορεί να ήθελε να τελειώσει το παιχνίδι, λόγω του ότι υπήρχε προηγούμενο με ό,τι είχε γίνει στη Λεωφόρο. Σαν καλή θέληση. Δεν τον ένοιαζε το τι έγινε με τον Μήτσιο, απλά ήθελε να τελειώσει το παιχνίδι. Δεν θεωρώ ότι προσπάθησε να προστατέψει τους συναδέλφους του».
Για τον λόγο που δεν ξεκίνησε το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Ίσως υπάρχει άλλος λόγος που δεν ξεκίνησε το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Είναι πιο πολλά τα ποσά που παίχτηκαν σε αυτό το παιχνίδι, το περίεργο όμως δεν είναι το ποσό».
Για τα περίφημα παιχνίδια φαντάσματα: «Έχει ξεφύγει η κατάσταση με το στοίχημα και έχουμε πάει στα παιχνίδια φάντασμα. Συνήθως είναι φιλικά, αλλά δεν γίνονται ποτέ. Μέσω των στοιχηματικών εταιρειών, υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν μέσα στην εταιρεία, βγάζουν μόνοι τους αποδόσεις. Έβαλαν ότι έπαιζε η Πονφεραντίνα φιλικό, ενώ την προηγούμενη μέρα έπαιζε πρωτάθλημα. Ο κόσμος έπαιξε, αλλά ό,τι αποτέλεσμα και να ερχόταν ο κόσμος έχανε τα λεφτά του γιατί δεν έγινε καν το παιχνίδι. Στο live έδινε ότι η Πονφεραντίνα έκανε επίθεση, ενώ οι παίκτες ήταν στο ξενοδοχείο».