Το πορτοκάλι είναι χαρακτηριστικό φρούτο του χειμώνα και δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι γιατί εκτός από την υπέροχη γεύση του, περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών που θωρακίζουν τον οργανισμό μας.
Να λοιπόν γιατί είναι απαραίτητο να πίνουμε κάθε πρωί χυμό πορτοκαλιού ή και να το τρώμε ολόκληρο για να προσλαμβάνουμε τις φυτικές ίνες του.
• Όταν τρώμε ολόκληρο το πορτοκάλι αντί για το χυμό του, καθυστερείται το αίσθημα πείνας.
• Το φολικό οξύ που περιέχει προστατεύει από τα καρδιαγγειακά επεισόδια.
• Ρίχνει την πίεση, καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο και φτωχό σε νάτριο.
• Κατεβάζει τη χοληστερίνη χάρη στη φυτική ίνα πηκτίνη που περιέχει.
• Βοηθούν στην όραση και συγκεκριμένα στον καταρράκτη
• Ένα πορτοκάλι την ημέρα μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε καθώς περιέχει
βιταμίνη C σε μεγάλες ποσότητες κι έχει αντικαρκινική δράση.
• Σε καθημερινή κατανάλωση μειώνει κατά 19% τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Απόλαυσε λοιπόν καθημερινά ένα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού ή μια φρουτοσαλάτα με το νόστιμο αυτό φρούτο και θα ενισχύσεις τον οργανισμό σου με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά!