Δεν είναι λίγες οι στιγμές εκείνες που η διάθεσή μας είναι «πεσμένη» και αναζητούμε καταφύγιο σε μια κούπα ζεστό στιγμιαίο καφέ ή σε ένα frappe.
Αυτό οφείλεται μόνο στη συναισθηματική και ψυχολογική μας σύνδεση με το αγαπημένο μας ρόφημα ;
Την απάντηση έρχεται να δώσει μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Mol Nutr Food Res, η οποία αποτέλεσε μια συστηματική ανασκόπηση παλαιοτέρων μελετών παρατήρησης.
Στην εν λόγω έρευνα διερευνήθηκε η σχέση της κατανάλωσης ροφημάτων όπως ο καφές με τον κίνδυνο εμφάνιση κατάθλιψης.
Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι όσοι κατανάλωναν καφέ πιο συχνά, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη.
Όπως οι ερευνητές επισημαίνουν, η μελέτη αυτή καταδεικνύει μια προστατευτική επίδραση του καφέ απέναντι στον κίνδυνο της κατάθλιψης, ωστόσο χρειάζεται να διερευνηθεί περαιτέρω ο ακριβής μηχανισμός.