Σύμφωνα με έρευνα της οποίας τα συμπεράσματα έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Journal of Electrochemical Science, επισημαίνει ότι είναι σε μεγάλο βαθμό ανθυγιεινό το να ψήνουμε φαγητό με αλουμινόχαρτο.
Όπως αναφέρεται στην μελέτη μαζί με τα φαγητά που ψήνονται στο αλουμινόχαρτο, τρώμε και το μέταλλο που απελευθερώνεται από το αυτό.
Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, τότε απελευθερώνεται αλουμίνιο και καταναλώνουμε το μέταλλο αυτό. Ενώ σε αντίθεση με τα κρύα φαγητά δεν υπάρχει καμία βλαπτική επίδραση.