Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Αναστασιάδης: “Στο Συμβούλιο Ασφαλείας αν η Τουρκία φέρει γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ”

Newsroom από Newsroom
30/03/2018 15:25
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΚΥΠΡΟΣ: Αν η Τουρκία φέρει γεωτρύπανο για γεώτρηση στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), η κυπριακή κυβέρνηση θα ενεργήσει με όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα που έχει στη διάθεση της, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δεν απέκλεισε προσφυγή της Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι θα επιθυμούσε με την επανεκλογή του να επαναλαμβανόταν ο διάλογος για το Κυπριακό, αλλά δυστυχώς -σημείωσε- αυτό δεν καθίσταται εφικτό, λόγω των αξιώσεων που εγείρει η τουρκική πλευρά. Η τουρκοκυπριακή ηγεσία, σύμφωνα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ελέγχεται από την Τουρκία. Για την αποτυχία της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά, τον περασμένο Ιούλιο, σημείωσε ότι εκτός από τις απαράδεκτες θέσεις της Τουρκίας, υπήρξαν «ατυχείς και βεβιασμένες ενέργειες» και από πλευράς εκπροσώπων του ΓΓ του ΟΗΕ. Επίσης είπε ότι μετά το Κραν Μοντανά, υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Ακιντζί. Επεσήμανε ότι με δεδομένες τις τουρκοκυπριακές αξιώσεις, που υπαγορεύονται από την Άγκυρα, «δεν υπάρχει ρεαλιστική πρόταση» για λύση του Κυπριακού.

Τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η πολιτική ισότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων να μετατραπεί σε αριθμητική ισότητα. Από την ώρα, πρόσθεσε, που η Τουρκία θα έχει εγγυητικά δικαιώματα και θα διατηρεί στρατεύματα στην Κύπρο, το κράτος δεν θα είναι βιώσιμο. «Υπάρχει ο κίνδυνος η ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Κύπρου να μετατραπεί σε προτεκτοράτο της Τουρκίας», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι διαμήνυσε στον ΓΓ του ΟΗΕ και στις ΗΠΑ πως είναι έτοιμος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. Είναι, σημείωσε, έτοιμος για συνάντηση, χωρίς ημερήσια διάταξη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Ωστόσο, ανέφερε, δεν έχει ακόμη πάρει απάντηση (από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη).

Πάντως εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος και εξέφρασε την ελπίδα ότι «δεν θα φθάσουμε σε αδιέξοδο, που δεν θα επιτρέπει να γίνει διάλογος».

Για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα συνεχιστεί όπως έχει σχεδιαστεί, κι αναφέρθηκε στις πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο. Αν και οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και καιρό, σήμερα, σημείωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, απειλείται και η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα.

[irp posts=”179677″ name=”Τουρκία: Η τουρκική οικονομία απειλείται -Νέα «βουτιά» έκανε η λίρα”]

Για την συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και στην Ανατολική Μεσόγειο ο πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι θέλει να καταστεί «κόμβος ενεργειακός, που θα αποτελεί την μοναδική πηγή τροφοδότησης προς τη Δύση». Εξήγησε πως δεν μπορεί ο τρόπος μεταφοράς του φυσικού αερίου να είναι αποτέλεσμα επιλογών μίας χώρας (της Τουρκίας), αλλά αποτέλεσμα επιστημονικών μελετών, της οικονομικής βιωσιμότητας και συλλογικών αποφάσεων.

Επίσης, απέκλεισε οποιαδήποτε συνεκμετάλλευση ή συνδιαχείριση με τους Τουρκοκύπριους των φυσικών πόρων της Κύπρου πριν από την λύση του Κυπριακού, όπως απαιτεί η Άγκυρα.

Η λύση του Κυπριακού είναι η απάντηση στα προβλήματα — αλλά όχι οποιαδήποτε λύση, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Επίσης , επεσήμανε ότι Κύπρος και Ελλάδα με συντονισμένες προσπάθειες κατέδειξαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η κυπριακή ΑΟΖ είναι κι ευρωπαϊκή. Αυτό, ανέφερε, καταγράφηκε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τα οποία διαβιβάστηκαν στην Άγκυρα στη σύνοδο της Βάρνας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της κυπριακής οικονομίας ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι, ενώ το 2013 το κράτος ήταν υπό χρεοκοπία , σήμερα τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, η κατάσταση εξομαλύνθηκε και τώρα ο ρυθμός ανάπτυξης είναι 4% του ΑΕΠ. Η έξοδος από την οικονομική κρίση, σημείωσε, οφείλεται στη συνεργασία της κυβέρνησης με την βουλή, τα κόμματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις , αλλά και τις θυσίες του λαού.

Ο πρόεδρος της Κύπρου επέμεινε στο ότι όραμα του είναι η λύση του Κυπριακού. Δήλωσε ότι με την λήξη της θητείας του (σ.σ. 2018-2023) θέλει να παραδώσει ένα κράτος ελεύθερο, ασφαλές, με συμμαχίες στην περιοχή. Στόχος του, κατέληξε ο Ν. Αναστασιάδης, είναι να παραδώσει ένα κράτος σύγχρονο, με ανάπτυξη και σταθερότητα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ετικέτες: ΑΟΖΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖΚΥΠΡΟΣ ΑΟΖΝΕΑΟΗΕΤΟΥΡΚΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τουρκία: Αυξάνει κατά 27% τον κατώτατο μισθό από την 1η Ιανουαρίου

24/12/2025 | 11:00
Featured

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης

24/12/2025 | 08:00
Featured

Μήνυμα Νετανιάχου στην Τουρκία μετά την τριμερή με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη: «Όσοι θέλουν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, αυτό δεν θα συμβεi»

23/12/2025 | 08:00
Featured

Εμπρηστικές δηλώσεις Γκιουλέρ: Δεν μας απειλούν οι συμφωνίες Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ – Να μην έχουν προσδοκίες

20/12/2025 | 19:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κάλαντα Λαζάρου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2025:: 1,7 εκατ. από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ – ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι 3 παγίδες και το επίδομα 1000 ευρώ 

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξισωτική 215,8 εκατ. ευρώ και βαμβάκι στα 39 λεπτά: πληρωμές, ενστάσεις και το δύσκολο φινάλε!

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
  • 7 «κλειδιά» για τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ του 2026: αύξηση 2,4%, όριο ΕΑΣ στα 1.468€ και καθαρό όφελος έως 171€ τον μήνα

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • «Σαν να με πάτησε τρένο»: ο Τζέι Ντι Βανς δίπλα στους Navy SEALs και το μήνυμα ισχύος που βλέπουν τα αμερικανικά ΜΜΕ

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ : Εξισωτική 2025 και μέτρο 23: 215,8 εκατ. ευρώ σε πληρωμές, ενστάσεις έως 24/12 και ειδική φόρμα για ΚΑΕΚ

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Φωκίων Καραβίας: Οι 3 στρατηγικοί στόχοι της Eurobank για το 2026

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑ ΑΤΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: πληρωμές 1,2 δισ. €, αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό και οι μεγάλες αδικίες

    103 shares
    Share 41 Tweet 26
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch