Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Αποκόπηκε από την Άγκυρα η νοτιοανατολική Τουρκία – Έκλεισαν επ’ αόριστο την εθνική τους οδό!

Newsroom από Newsroom
04/08/2015 05:00
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αποκόπτεται η νοτιοανατολική Τουρκία από σήμερα καθώς με απόφαση των τουρικών αρχών έκλεισε ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος “επ’αόριστον” ομολογώντας έτσι την αδυναμία τους να επιβάλλουν την τουρκική κρατική εξουσία στην περιοχή μετά και τα πρόσφατα χτυπήματα των Κούρδων σε στρατιωτικά φυλακια και στρατιωτικές αυτοκινητοπομπές όπου έχουν θρηνήσει δεκάδες νεκρούς παρά την προσπάθεια απόκρυψή τους από την κοινή γνώμη.


Την ίδια στιγμή το ΡΚΚ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τουλάχιστον 50 στρατιώτες στην επίθεση στον στρατώνα του Καραμπουλάκ.

Οι τουρκικές αρχές έκλεισαν την εθνική οδό που ενώνει τις επαρχίες Τούντσελι και Ερζιντζάν, στα ανατολικά της χώρας, τη Δευτέρα το απόγευμα, εν μέσω αυξημένων απειλών για επιθέσεις από μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη στην Τούντσελι «η εθνική οδός που οδηγεί στην Ερζιντζάν έχει κλείσει λόγω των τρομοκρατικών απειλών για την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών και των περιουσιών τους».

Η τουρκική εθνική οδός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “θα ανοίξει μόνον όταν παύσει η ύπαρξη της απειλής” δηλαδή πρακτικά ποτέ!

Το PKK έχει προβεί κατά την τελευταία εβδομάδα σε θανατηφόρες επιθέσεις και οι ανατολικές επαρχίες που κατοικούνται κυρίως από Κούρδους έχουν τεθεί σε επιφυλακή και ορισμένες σε στρατιωτικό νόμο.

Το PKK “θερίζει” κυριολεκτικά τους Τούρκους στρατιώτες με τον ανταρτοπόλεμο που έχει εξαπολύσει να αποδεικνύεται αρκετά αποτελεσματικός, αφού οι απώλειες των Τούρκων αυξάνονται συνεχώς με καταιγιστικό ρυθμό! Σύμφωνα με πολεμική ανακοίνωση που εξέδωσαν απαριθμούν τα χτυπήματα τους ενώ αναφέρουν πως από το χτύπημα στον στρατώνα της Χωροφυλακής έχασαν τη ζωή τους δέκα Τούρκοι στρατιώτες και αρκετοί άντρες των ειδικών δυνάμεων!

Σε επιθέσεις τους κατέστρεψαν ένα άρμα μάχης, ένα ελικόπτερο Cobra και αρκετά τουρκικά στρατιωτικά οχήματα!

Σύμφωνα με το HPG, Κούρδοι μαχητές του PKK επιτέθηκαν στο Αρχηγείο της Ασφάλειας στο κέντρο της πόλης Βαν, στις 23.00 τοπική ώρα, στις 31 Ιουλίου και τραυμάτισαν 3 στρατιώτες.

Άλλοι Κούρδοι μαχητές επιτέθηκαν σε στρατιωτικό φυλάκιο μεταξύ των συνοικιών Χασιμπεκίρ (Hacıbekir) και Κουρούμπας (Kurubaş) της Βαν και τραυμάτισαν 2 λοχίες.

Επιπλέον, χτύπησαν στρατιωτική φάλαγγα έξω από την πόλη Βαν την 1η Αυγούστου και προκάλεσαν ζημιές σε δύο τεθωρακισμένα οχήματα και σε ένα τουρκικό τανκ.

Ένα ελικόπτερο Κόμπρα που πετούσε πάνω από τους δρόμους Χακάρι – Τσουκούρκα και Χακάρι – Σιρνάκ, το οποίο επιχειρούσε εναντίον των μπλόκων που είχαν στήσει οι μαχητές κατερρίφθη.

Οι Κούρδοι επιτέθηκαν σε δύο τεθωρακισμένα οχήματα στην περιοχή Βαρτό της Μους το απόγευμα της 31ης Ιουλίου.

Ο αριθμός των τουρκικών απωλειών από αυτή την επίθεση δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί.

4 Τούρκοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί στο δρόμο μεταξύ Ερζουρούμ και Κατζιζμάν. Την 1η Αυγούστου Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε φυλάκιο του στρατού στη Χασανχάν, οι τουρκικές απώλειες και από αυτή τη μάχη δεν έχουν γίνει γνωστές.

Στις 2 Αυγούστου Κούρδοι επιτέθηκαν στο φυλάκιο του Καραμπουλάκ (Karabulak) στην Αγκρί, κοντά στα σύνορα με την Αρμενία.

Δεκάδες στρατιώτες και άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση αφήνοντας υπόνοιες πως οι απώλειες για τους Τούρκους ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό που έδωσε το καθεστώς της Άγκυρας. Πρόκειται για την επίθεση αυτοκτονίας στον στρατώνα της Χωροφυλακής στην Αγκρί. Πριν από λίγο οι Κούρδοι ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν πάνω από 50 Τούρκοι στρατιώτες

Οι βομβαρδισμοί από τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε στρατόπεδα των Κούρδων αυτονομιστών στο βόρειο Ιράκ, έχουν οδηγήσει σε αντίποινα στο εσωτερικό της χώρας από τους μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και οι Τούρκοι ματώνουν συνεχώς.

Η αποκοπή της οδικής σύνδεσης για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα δείχνει ότι η Άγκυρα έχει χάσει τον έλεγχο των νοτιοανατολικών επαρχιών της.

Την ίδια στιγμή ο συριακός Στρατός και οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής κατέλαβαν τον οικισμό Zayzun , που βρίσκεται στα σύνορα των επαρχιών Ιντλίμπ και Χάμα στο βορρά, με παράλληλη κατοχή των τοπικών θερμοηλεκτρικών σταθμών. Στις μάχες αυτές σκοτώθηκαν 35 Τζιχαντιστές μαχητές της περιβόητης οργάνωσης « Al-Nusra Dzhebhat», δήλωσε σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ανώτατη στρατιωτική πηγή.

«Ο στρατός και η πολιτοφυλακή ελέγχουν τον θερμοηλεκτρικό σταθμό στην περιοχή Zayzune έχοντας πλέον τον πλήρη έλεγχο του χωριού, ενώ 35 μαχητές εξουδετερώθηκαν», δήλωσε ο ίδιος.

Εξήγησε ότι οι Τζιχαντιστές που είχαν καταλάβει την επαρχία Idlib και Jisr al-Shugur, τις τελευταίες ημέρες είχαν επανειλημμένα επιχειρήσει να κινηθούν προς τις δεξαμενές αποθήκευσης στην επαρχία της Χάμα. Μετά την κατάληψη της Zayzun και της κοντινής πόλης Αλ-Μανσούρ (Idlib) ο συριακός Στρατός πλησίασε την πόλη Jisr al-Shugur σε απόσταση 6 χιλιομέτρων , κάτι που καταρρακώνει το ηθικό των ισλαμιστών του ISIS.

Με αλλαγή του δόγματος από το πρόεδρο Μ.Άσαντ υλοποιείται μια μεγάλη εκστρατεία ανακατάληψης από τον συριακό Στρατό των περιοχών που συνορεύουν με την Τουρκία , με σκοπό την αποκοπή των δυνάμεων των ισλαμιστών από τις γραμμές ανεφοδιασμού τους στα τουρκικά σύνορα.

Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την συμφωνία με τις ΗΠΑ για “απαγορευμένες” ζώνες «κτυπά» κουρδικούς στόχους κατά το δοκούν με στόχο την εξουδετέρωση του βαρέως οπλισμού του ΡΚΚ.

Η προέλαση όμως του συριακού Στρατού όχι μόνο εμποδίζει τους τζιχαντιστές να εφοδιαστούν αλλά δευκολύνει και την αντίστροφη πορεία ανεφοδιασμού των Κούρδων μαχητών ππου διεισδύουν στο νότιοανατολικό τουρκικο έδαφος (το οποίο όμως κατοικείται από Κούρδους) και διαθέτουν πλεον στέρεες βάσεις στα συριακά σύνορα για να εφαρμόσουν την τακτική “hit and run”.

Άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος που το ISIL με τις τουρκικές ευλογίες επειχείρησε να καταλάβει την πόλη Κομπάνι πριν ένα χρόνο και το πλήρωσε με βαριά ήττα και πολύ μεγάλες απώλειες. Οι Τούρκοι επεδίωκαν το “σπρώξιμο” των Κούρδων στην συριακή ενδοχώρα, αλλά τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή (και ευτυχώς για όλους μας γιατι τότε οι ισλαμιστές θα “εβρεχαν” τα πόδια τους στη Μεσόγειο) στο πεδίο της μάχης. 


Google News
Ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Καρυστιανού: Καλώ ξανά τον πρωθυπουργό να ενημερώσει για την ατζέντα της συνάντησης με τον Ερντογάν

02/02/2026 | 07:00
ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Featured

Ο καιρός της Δευτέρας: Ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις – Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή

02/02/2026 | 06:00
Featured

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ «έβγαλε» είδηση: Γνωρίζω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα έρθει στην Ελλάδα – Υπέροχη Πρώτη Κυρία η Μελάνια

02/02/2026 | 00:09
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 2 Φεβρουαρίου, εορτολόγιο: Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

02/02/2026 | 00:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μια 52χρονη προκαλεί αντιδράσεις σε όλο τον πλανήτη: «Με αποκαλούν παιδόφιλη επειδή θηλάζω την 6χρονη κόρη μου»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Κακοκαιρία σε πλήρη εξέλιξη: Κόκκινος συναγερμός από ΕΜΥ – Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και 9 μποφόρ σαρώνουν τη χώρα

    165 shares
    Share 66 Tweet 41
  • ΚΚΕ: Eπανεξελέγη ομόφωνα γενικός γραμματέας ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο 22ο Συνέδριο

    148 shares
    Share 59 Tweet 37
  • ΕΠΙΔΟΜΑ + ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2026— Ποιοι κερδίζουν έως 50% αύξηση και τι αλλάζει με την ΕΑΣ στις συντάξεις 

    146 shares
    Share 58 Tweet 37
  • Λιβάνιος: Ετοιμάζεται ηλεκτρονική ψήφος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028

    133 shares
    Share 53 Tweet 33
  • ΤΡΑΜΠ- ΙΡΑΝ : Οι 4 δρόμοι προς σύγκρουση ή συμφωνία – Το «μεγάλο σχέδιο», η αρμάδα και το διπλωματικό παράθυρο

    118 shares
    Share 47 Tweet 30
  • ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ-Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός: ”Η Ελλάδα δεν θα έχει Κυβέρνηση” (βίντεο)

    149 shares
    Share 60 Tweet 37
  • Τέσσερις σκληροπυρηνικές Μονές του Αγίου Όρους δίνουν ευλογίες στην Καρυστιανού!

    669 shares
    Share 268 Tweet 167
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch