Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση CNN για Τραμπ: Πώς κρίνονται οι πρώτες 100 μέρες της 2ης θητείας του

Newsroom από Newsroom
28/04/2025 10:00
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
62
SHARES
131
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

CNN: Η αποδοχή του Τραμπ ανέρχεται στο 41%, το χαμηλότερο ποσοστό για οποιονδήποτε νεοεκλεγέντα πρόεδρο στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του, από την εποχή του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ έως σήμερα

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο με τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής της πολιτικής του καριέρας. Ωστόσο, καθώς πλησιάζει το ορόσημο των 100 πρώτων ημερών της προεδρίας του, κερδίζουν έδαφος οι αρνητικές απόψεις, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN που διενεργήθηκε από την SSRS.

Η αποδοχή του Τραμπ ανέρχεται στο 41%, το χαμηλότερο ποσοστό για οποιονδήποτε νεοεκλεγέντα πρόεδρο στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του, από την εποχή του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ έως σήμερα — ακόμη και σε σύγκριση με την πρώτη προεδρική θητεία του Τραμπ.

Η αποδοχή του τρόπου που ασκεί τη διακυβέρνησή του έχει μειωθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από τον Μάρτιο και κατά 7 μονάδες σε σχέση με τα τέλη Φεβρουαρίου. Μόλις το 22% δηλώνει ότι εγκρίνει απόλυτα τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του, ποσοστό που αποτελεί νέο χαμηλό, ενώ περίπου διπλάσιοι (45%) δηλώνουν ότι τον αποδοκιμάζουν έντονα.
Από τον Μάρτιο, ο Τραμπ έχει σημειώσει σημαντική πτώση της αποδοχής του μεταξύ των γυναικών και των Ισπανόφωνων Αμερικανών (πτώση 7 μονάδων σε κάθε ομάδα, με την αποδοχή να φτάνει στο 36% για τις γυναίκες και στο 28% για τους Ισπανόφωνους).

Η κομματική αποδοχή παραμένει επίσης πολωμένη με το 86% των Ρεπουμπλικανών να τον εγκρίνει και το 93% των Δημοκρατικών να τον αποδοκιμάζει. Ωστόσο, μεταξύ των πολιτικά ανεξάρτητων, το ποσοστό αποδοχής του προέδρου έχει υποχωρήσει στο 31%, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο της πρώτης του θητείας και εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα ποσοστά του Ιανουαρίου 2021.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται σε δυσμενή θέση και συνεχίζει να χάνει έδαφος σχεδόν σε όλα τα βασικά ζητήματα που επιχείρησε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του, με την εμπιστοσύνη των πολιτών στις ικανότητές του να χειριστεί αυτά τα θέματα να δείχνει πτωτική πορεία.

Οι δείκτες αποδοχής του Τραμπ στα οικονομικά ζητήματα έχουν σημειώσει αισθητή πτώση από τις αρχές Μαρτίου, καθώς η εφαρμογή της δασμολογικής πολιτικής προκάλεσε αστάθεια στις αγορές και ανησυχίες για άνοδο των τιμών. Στο θέμα του πληθωρισμού, η αποδοχή του έχει μειωθεί κατά 9 μονάδες, φτάνοντας το 35%, ενώ στο ζήτημα των ίδιων των δασμών έχει πέσει κατά 4 μονάδες, επίσης στο 35%. Η αξιολόγηση της διαχείρισης της οικονομίας έχει υποχωρήσει κατά 5 μονάδες, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο της πολιτικής του σταδιοδρομίας (39%), επίπεδο που είχε φτάσει ξανά μόνο μία φορά στην πρώτη του θητεία και εκ νέου τον περασμένο Μάρτιο.

Μόλις περίπου οι μισοί Αμερικανοί (52%) εκφράζουν πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να χειριστεί την οικονομία, σημειώνοντας πτώση 13 μονάδων σε σύγκριση με δημοσκόπηση του CNN τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μετά τις εκτεταμένες προσπάθειές του να αναδιαμορφώσει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ο Τραμπ έχει σημειώσει πτώση στα ποσοστά αποδοχής του όσον αφορά τη διαχείριση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (42% αποδοχή, μείωση 6 μονάδων από τον Μάρτιο), ενώ μόνο το 46% εκφράζει εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να διορίζει τα κατάλληλα πρόσωπα σε δημόσια αξιώματα, σημειώνοντας πτώση 8 μονάδων από τον Δεκέμβριο. Λιγότεροι από τους μισούς (43%) θεωρούν ότι οι ενέργειές του είναι αναγκαίες, ενώ η πλειοψηφία (57%) εκτιμά ότι η προσέγγισή του θέτει τη χώρα σε περιττό κίνδυνο.

Οι κινήσεις του Τραμπ στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, που περιλαμβάνουν μια πιο φιλική στάση προς τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία και την κατάργηση πολλών προγραμμάτων εξωτερικής βοήθειας, καταγράφουν επίσης αρνητικά ποσοστά, με το 39% να εγκρίνει και το 60% να αποδοκιμάζει. Μόνο οι μισοί δηλώνουν ότι έχουν πολλή ή κάποια εμπιστοσύνη στον χειρισμό του θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής, έναντι 55% πριν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ακόμα και στο ζήτημα της μετανάστευσης, όπου νωρίτερα φέτος είχε σημειώσει αύξηση 7 μονάδων σε σχέση με την πρώτη του θητεία, η δημοσκόπηση δείχνει πτώση. Το 45% εγκρίνει τον χειρισμό του σήμερα (πτώση 6 μονάδων από τον Μάρτιο) και το 53% εκφράζει εμπιστοσύνη στις ενέργειές του (από 60% τον Δεκέμβριο).

Το μόνο ζήτημα στο οποίο ο Τραμπ διατηρεί θετικό πρόσημο είναι η διαχείριση θεμάτων που αφορούν την ταυτότητα φύλου και τα δικαιώματα των τρανς ατόμων: το 51% εγκρίνει τη στάση του σε αυτόν τον τομέα, συμπεριλαμβανομένου του 90% των Ρεπουμπλικανών, του 48% των ανεξάρτητων και του 16% των Δημοκρατικών.

Αντίθετα, οι προσπάθειες του Τραμπ να παρέμβει στις τέχνες, στον πολιτισμό και στην αμερικανική ιστορία είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλείς: το 64% θεωρεί ακατάλληλες τις κινήσεις όπως η ανάληψη ελέγχου του Kennedy Center for the Performing Arts και οι παρεμβάσεις στις εκθέσεις των μουσείων του Ιδρύματος Σμιθσόνιαν — μια πρωτοβουλία που ανέθεσε εν μέρει στον αντιπρόεδρο Τζ. Ντ. Βανς.

Ο Βανς καταγράφει την ίδια χαμηλή αποδοχή με τον Τραμπ (41%), με το 58% να τον αποδοκιμάζει. Ούτε ο Τραμπ ούτε ο Βανς χαίρουν θετικής γνώμης από την πλειοψηφία των Αμερικανών: μόλις το 40% βλέπει θετικά τον πρόεδρο και το 34% τον αντιπρόεδρο.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: CNN

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Ανάλυση CNN: Η σύνοδος κορυφής Τραμπ -Πούτιν στην Αλάσκα μοιάζει «με μια αργή ήττα για την Ουκρανία»

10/08/2025 | 14:40
Featured

CNN: Πέντε τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας

09/08/2025 | 17:00
HOT NEWS

CNN: Ο Τραμπ οδήγησε την οικονομία των ΗΠΑ στα πρόθυρα κρίσης σε μόλις 100 ημέρες

28/04/2025 | 15:00
ΔΙΕΘΝΗ

CNN: Πώς οι διπλωματικές απαντήσεις του Τραμπ φανερώνουν το μονόπλευρο ειρηνευτικό του σχέδιο για την Ουκρανία

25/04/2025 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ο Τραμπ λέει πως ο Ζελένσκι είναι έτοιμος να παραχωρήσει την Κριμαία και καλεί τον Πούτιν να κλείσει συμφωνία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ραγδαίες εξελίξεις-Σοβαρά ερωτήματα για τη φυλάκιση του πρώην αστυνομικού και TikToker Β. Μπαταρλή

    4433 shares
    Share 1773 Tweet 1108
  • Στη φυλακή ο πρώην αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής – Η υπόθεση που «τάραξε» την ΕΛΑΣ και το TikTok

    600 shares
    Share 240 Tweet 150
  • Αύριο στο Α’ Νεκροταφείο η κηδεία της Λένας Σαμαρά – Η επιθυμία της οικογένειας

    288 shares
    Share 115 Tweet 72
  • Σε ύψιστο συναγερμό σήμερα η Μοσάντ στην Ελλάδα – Σχέδιο αποτροπής «ημέρας κυνηγιού» Ισραηλινών τουριστών

    259 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Από τα μετάλλια στην προφυλάκιση – Η διπλή ζωή του Βαγγέλη Μπαταρλή, πρώην αστυνομικού και TikToker

    232 shares
    Share 93 Tweet 58
  • Σεισμός LIVE: Δείτε TΩΡΑ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο – Μέτρα προστασίας

    1168 shares
    Share 467 Tweet 292
  • Συλλήψεις υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ για τη φωτιά στην Κερατέα – Αναζητείται διευθυντικό στέλεχος

    215 shares
    Share 86 Tweet 54
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch