Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Μητσοτάκης στη Σερβία: Η Ελλάδα θέλει τη Σερβία μέλος της ΕΕ

TechTeam από TechTeam
13/11/2018 16:54 - Ενημέρωση 14/11/2018 11:11
Ενημερώθηκε: 14/11/2018 11:11:17
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στη Σερβία, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας και Προέδρου του Προοδευτικού Κόμματος Σερβίας (SNS) κ. Aleksandar Vučić.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση με τον Σέρβο Πρόεδρο, με τον οποίο συζήτησαν τη συνεργασία των δύο κρατών, αλλά και των κομμάτων των οποίων ηγούνται που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο κ. Vučić ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας και την διαβεβαίωσή του ότι δεν σκοπεύει να μεταβάλει την πάγια θέση της Ελλάδας για το καθεστώς του Κοσόβου.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, θέλω καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την πολύ θερμή υποδοχή, την πολύ θερμή φιλοξενία σας και για τα καλά σας λόγια. Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι το Βελιγράδι, ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και θέλω να γνωρίζετε και θέλω να γνωρίζει και ο σερβικός λαός ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας παραδοσιακός και σταθερός φίλος της.

Η Ελλάδα θέλει τη Σερβία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος αυτός είναι ένας δρόμος μακρύς, ένας δρόμος δύσκολος, ο οποίος υποχρεώνει και επιβάλλει στην ίδια τη χώρα να υλοποιήσει μια σειρά από τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Θεωρούμε, όμως, ότι αυτό θα είναι μακροπρόθεσμα προς όφελος και της Σερβίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα στο επίπεδο των διμερών οικονομικών μας σχέσεων. Η Ελλάδα, πράγματι, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας υπήρξε πρωτοπόρος και σημαντικός επενδυτής στη Σερβία. Σε μια εποχή όπου άλλες χώρες δίσταζαν να επενδύσουν. Τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν δύσκολα για τη χώρα μας. Πιστεύω, όμως, ότι σιγά-σιγά αφήνουμε πίσω αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση. Και πιστεύω ότι εφόσον οι Έλληνες πολίτες εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, η ελληνική οικονομία μπορεί να ανακάμψει σημαντικά και γρήγορα.

Και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών μας σχέσεων στο επίπεδο των επενδύσεων, του εμπορίου και των μεγάλων έργων υποδομής που θα συνδέσουν την Ελλάδα με τη Σερβία, τη Σερβία με την Κεντρική Ευρώπη.

Θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει ο πρόεδρος Vučić και η κυβέρνησή του. Και θέλω να τον συγχαρώ για τις μεγάλες οικονομικές του επιτυχίες. Πριν από πέντε χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Σερβίας πίστευαν ότι η χώρα πηγαίνει στη λάθος κατεύθυνση.  Σήμερα, αυτό έχει αλλάξει. Και έχει αλλάξει επειδή οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση -μεταρρυθμίσεις συχνά δύσκολες στην αρχή της υλοποίησής τους- έχουν τελικά θετικό οικονομικό αντίκτυπο για τη μεγάλη πλειοψηφία των Σέρβων πολιτών: μείωση της ανεργίας, μείωση του χρέους ως ποσοστού του Α.Ε.Π., αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Αυτά, αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, είναι σημαντικές επιτυχίες.

Και είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι πολιτικές που πρεσβεύει η μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πολιτικές που ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα, τις ιδιωτικές επενδύσεις, δίνουν έμφαση στην κοινωνική οικονομία της αγοράς, είναι οι σωστές πολιτικές για τις χώρες μας.

Για τα υπόλοιπα θέματα τα οποία έθιξε ο κ. Πρόεδρος, θα ήθελα να επαναλάβω άλλη μια φορά ότι δεν είναι στις προθέσεις μας να αλλάξουμε την ελληνική πολιτική  στο ζήτημα του Κοσόβου. Ενθαρρύνουμε το διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου, ο οποίος όμως πρέπει να  γίνεται σε ένα κλίμα καλής διάθεσης και χωρίς μονομερείς ενέργειες, οι οποίες συχνά δυναμιτίζουν αυτό το καλό κλίμα. Και αυτόν τον εποικοδομητικό διάλογο, εμείς θέλουμε να τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Από κει και πέρα, επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά, ότι Ελλάδα και Σερβία συνδέονται από δεσμούς ιστορικούς, θρησκευτικούς, συναισθηματικούς. Υπάρχει μια φυσική οικειότητα κάθε φορά που οι Έλληνες επισκέπτονται τη Σερβία και κάθε φορά που οι Σέρβοι επισκέπτονται την Ελλάδα. Και αυτή είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για να  ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο  τις διμερείς μας σχέσεις και για να βοηθήσουμε τη Σερβία να βρει τη θέση της εκεί που πρέπει να είναι: στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και πάλι αγαπητέ Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία σας».

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Vučić και πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη Σερβία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκε από τη δημοτική αρχή στα έργα ανάπλασης της παραποτάμιας περιοχής του Βελιγραδίου και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Πύργο Nebojsa, όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος, πριν από 220 χρόνια, το 1798.

Ετικέτες: ΔΙΕΘΝΗΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣΝΔ

ΣχετικάΆρθρα

Συνταξιούχοι περιμένουν έξω από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Αθήνα, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015. Άνοιξαν σήμερα όλα τα καταστήματα των τραπεζών, καθώς δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άρση της «τραπεζικής αργίας». Παραμένουν όμως σε ισχύ τα capital controls, καθώς το όριο ανάληψης μετρητών παραμένει τα 60 ευρώ σε ημερήσια βάση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Featured

Το βίντεο της ΝΔ για τα 10 χρόνια από τα capital controls – «Δεν ξεχνάμε, δεν γυρίζουμε πίσω»

28/06/2025 | 12:39
Featured

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ΝΔ προηγείται με 15,4 μονάδες του ΠΑΣΟΚ – Δέκα κόμματα στη Βουλή

26/06/2025 | 21:35
Featured

Δημοσκόπηση MRB: 16,2 μονάδες διαφορά η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

26/06/2025 | 19:13
HOT NEWS

Βίντεο της ΝΔ για τα 2 χρόνια της δεύτερης κυβερνητικής θητείας – «10 εμβληματικές μεταρρυθμίσεις»

25/06/2025 | 21:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μαύρη Παρασκευή- Black Friday 2018


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Η Γερουσία δίνει στον Τραμπ το δικαίωμα να διατάξει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν χωρίς άδεια του Κογκρέσου

    502 shares
    Share 201 Tweet 126
  • Ο Τραμπ ανακοίνωσε «πιθανή εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας

    468 shares
    Share 187 Tweet 117
  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    811 shares
    Share 324 Tweet 203
  • Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με ανέμους 7 μποφόρ – Πτώση της θερμοκρασίας

    435 shares
    Share 174 Tweet 109
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια από το απόγευμα

    372 shares
    Share 149 Tweet 93
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    385 shares
    Share 154 Tweet 96
  • Σβήνουν χρέη δεκαετίας προς τον ΕΦΚΑ – Αλλάζουν όλα στις παραγραφές, έρχονται νέες ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις

    354 shares
    Share 142 Tweet 89
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch