Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Δύση έχει όπλα, η Τουρκία έχει πίστη στον Θεό !

Newsroom από Newsroom
09/03/2018 09:40
Ενημερώθηκε: 09/03/2018 11:06:06
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ότι έχουν παρανοήσει εντελώς στην Τουρκία δεν αποτελεί μυστικό. Όσο όμως σφίγγει ο κλοιός γύρω τους, τόσο η κατάσταση επιδεινώνεται και οι ατάκες που ακούγονται για να διαχειριστούν την απελπισία τους είναι χαρακτηριστικές.

Μιλώντας την Τρίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ισλαμιστικού κόμματός του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «μπορεί η Δύση να έχει προηγμένη τεχνολογία αλλά η Τουρκία έχει πίστη στον Θεό».

Ότι έχει αρχίσει να εναποθέτει στον Θεό τις… ελπίδες του, για να βγει από τον λάκκο που μόνος του έσκαψε, αποτελεί κραυγαλέα ομολογία ότι η ψυχούλα του νεο-οθωμανού σουλτανοπρόεδρου ταλανίζεται έντονα.

Διότι δεν είναι και λίγα αυτά που του συμβαίνουν. Ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου να κατακτήσει τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, με οθωμανικά εμβατήρια και μεγαλοστομίες και οι δυνάμεις του βρέθηκαν μπροστά σε μανιώδη αντίσταση από τους ελαφρά οπλισμένους Κούρδους μαχητές, οι οποίοι εξευτελίζουν τον δήθεν μεγάλο στρατό του ΝΑΤΟ. Ποιον στρατό δηλαδή, το ανατολίτικο μπουνταλάδικο μπουλούκι.

Βρήκε τους Ιταλούς «εύκολους» στην κυπριακή ΑΟΖ και με συμπεριφορά πειρατή δεν τους επέτρεψε να κάνουν γεώτρηση στη «Σουπιά», τώρα όμως κατεβαίνει ολόκληρος ο αμερικανικός Έκτος Στόλος για να αναπτυχθεί απέναντι στα πειρατικά του, αφού απείλησε ότι θα βυθίσει και τα ερευνητικά πλοία της ExxonMobil.

Οι Άραβες τον αποκηρύσσουν σε κάθε ευκαιρία, με την Αίγυπτο να τον αποκαλεί ευθέως τρομοκράτη και τη Σαουδική Αραβία να συμφωνεί. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα του διαμήνυσαν ότι δεν θα τεθούν ποτέ ξανά υπό οθωμανική κυριαρχία. Προηγουμένως κατάφερε να θέσει τη χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση και με την Αρμενία.

Και ενώ από παντού κυκλώνεται, αποφάσισε να προκαλέσει και στο Αιγαίο, λες και επιδιώκει να ανατινάξει την Τουρκία.

Εν τω μεταξύ τα επιχειρήματά του είναι αλλοπρόσαλλα και παιδαριώδη.

Για παράδειγμα, στην ίδια ομιλία του για να δικαιολογήσει τη στρατιωτική του αποτυχία στην Εφρίν, ισχυρίστηκε ότι οι Αμερικανοί πολεμάνε 17 χρόνια στο Αφγανιστάν, για να υπερασπιστούν την ασφάλειά τους και σε εκείνον ζητάνε να σταματήσει την εκστρατεία στην Εφρίν, που την ξεκίνησε μόλις στις 20 Ιανουαρίου.

Δεν ξέρουμε εάν αυτή η σύγκριση είχε σκοπό να… προετοιμάσει ψυχολογικά τους βουλευτές του ότι δεν πρόκειται να νικήσει στην Εφρίν (μεγέθους όσο η Αττική) ούτε σε 20 χρόνια, αλλά είναι χαρακτηριστική της μπουρδολογίας που κυριαρχεί στον πολιτικό λόγο της Τουρκίας.

Σε κάποια στιγμή το έπαιξε και φιλάνθρωπος, αναφέροντας ότι ενώ η Ευρώπη έκλεισε τα σύνορά της στους πρόσφυγες εκείνος τα άνοιξε και τους φιλοξένησε. Παρέλειψε όμως να πει ότι μεγάλο μερίδιο της ευθύνης του πολέμου στη Συρία είναι δικό του, που οραματίστηκε να την προσαρτήσει στη νεο-οθωμανική του φαντασίωση. Οι πρόσφυγες αυτοί είναι θύματα κυρίως της δικής του αναθεωρητικής και επεκτατικής πολιτικής.

Και ύστερα εναπόθεσε τη σωτηρία του στον Θεό:

«Οι δυτικές χώρες μπορεί να έχουν τανκς, πυραύλους και αυτοί να τους πηγαίνουν στο διάστημα. Ας είναι. Εμείς έχουμε πίστη στον Θεό. Θα πορευτούμε έτσι. Ο τρομοκρατικός διάδρομος [σ.σ. εννοεί τα κουρδικά εδάφη κατά μήκος των νότιων συνόρων της Τουρκίας με το Ιράκ και τη Συρία] που θέλουν να εγκαταστήσουν κατά μήκος των συνόρων της χώρας μας έχει μόνο ένα στόχο και αυτός είναι η Τουρκία», εννοώντας τον διαμελισμό της.

Πρόσθεσε τέλος ότι οι σύμμαχοι της Τουρκίας γύρισαν την πλάτη τους στη χώρα. Ότι εκείνος πήγε και συμμάχησε με τους Ρώσους και το Ιράν απέναντι στη Δύση είναι προφανώς… λεπτομέρεια.

Τώρα εδώ θα άξιζε να τον ρωτούσε κάποιος από το κοινό του, εάν το τολμούσε:

«Για πες μας Πρόεδρε, πώς καταφέραμε και από αγαπημένο παιδί της Δύσης, να μας έχουν γυρίσει τώρα όλοι τις πλάτες τους;».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μόνος του έσκαψε τον λάκκο του, θεωρώντας ότι σε ένα «πολυπολικό κόσμο» θα γινόταν η Τουρκία ένας ακόμα πόλος.

Και μάλιστα όχι ένας απλά περιφερειακός πόλος, αλλά η ηγέτιδα δύναμη του μουσουλμανικού κόσμου, το νέο χαλιφάτο. Παγκόσμια υπερδύναμη.

Αυτή η τρέλα ήταν δεδομένο εξαρχής ότι θα αποτύγχανε.

Σε ό,τι αφορά τον διαμελισμό της Τουρκίας, που όλο τον αναφέρει ή υπονοεί, είναι και αυτό δικό του κατόρθωμα.

Διότι δίχασε τόσο βαθιά τον λαό του, μεταξύ κοσμικής και ισλαμικής Τουρκίας και μοίρασε τόσες δεκάδες χιλιάδες όπλα στους οπαδούς του, που πλέον φαντάζει απίθανο η Τουρκία να βγει από αυτή την κρίση δίχως εμφύλιο.

Και όταν αναφερόμαστε σε εμφύλιο δεν εννοούμε με τους Κούρδους της Τουρκίας, αυτοί θα αποκτήσουν το κράτος τους επίσης χάρη στον Ερντογάν. Εννοούμε μεταξύ εκείνων που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι.

tribune.gr

Ετικέτες: ΔύσηΕρντογάνΘεόςόπλαΠΙΣΤΗ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ερντογάν: Πρώτα εγώ θα πάω στη Γάζα – Η λύση των δύο κρατών η καλύτερη για όλους

12/10/2025 | 12:00
Featured

Ερντογάν: «Ελπίζω ότι το θέμα των F-35 θα επιλυθεί, και οι κυρώσεις θα αρθούν – Νέα εποχή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ»

09/10/2025 | 21:00
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Ο Τραμπ μού δήλωσε ότι το πρόβλημα της Halkbank έχει τελειώσει

08/10/2025 | 19:00
Featured

Ερντογάν: Ελπίζουμε να πάρουμε τα F-35 και να αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις

08/10/2025 | 17:15
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ο καιρός σήμερα: Συννεφιασμένος - Βελτίωση από το βράδυ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμοί που έρχονται στην ανθρωπότητα και στην Ελλάδα – Παγκόσμια προειδοποίηση από αναλυτές και σεισμολόγους

    290 shares
    Share 116 Tweet 73
  • Νέα επίθεση του Τραμπ στην Κίνα: «Καπέλο» 100% στους ήδη υφιστάμενους δασμούς

    298 shares
    Share 119 Tweet 75
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Νέα διάταξη: Αναγνώριση έως 10 ετών για συντάξεις ΟΓΑ – Ποιοι ωφελούνται και πώς υπολογίζονται τα ποσά

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
  • Άγκυρα για το εμπάργο της Ελλάδας στην Τουρκία για το SAFE: «Ορισμένα κράτη επιδιώκουν να υλοποιήσουν μαξιμαλιστές φιλοδοξίες»

    239 shares
    Share 96 Tweet 60
  • Ρωσία: Ο πόλεμος περνά στις ράγες – Καταστρέφει ηλεκτρομηχανές για να παγώσει τον ανεφοδιασμό της Ουκρανίας

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΑ: «Πρώτα οι παλιοί Βιολογικοί, μετά οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ – Τι αλλάζει με τις ενισχύσεις ευλογιάς και τα φερτά του “Ντάνιελ”»

    220 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Καιρός: Βροχερή Κυριακή με 7 μποφόρ, πού θα πέσει η θερμοκρασία

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch