Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Φιγιόν: Ο νικητής στις προκριματικές εκλογές της γαλλικής δεξιάς

Newsroom από Newsroom
28/11/2016 10:41
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με συντριπτική διαφορά εκλέγεται υποψήφιος της κεντροδεξιάς στη Γαλλία για τις προεδρικές εκλογές του 2017 Ο Φρανσουά Φιγιόν.

Απέναντι στον, μέχρι πριν μερικές μόλις εβδομάδες φαβορί, Αλέν Ζιπέ, ο κ. Φιγιόν κατάφερε να λάβει το χρίσμα, σε μια εκλογική διαδικασία στην οποία προσήλθαν περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια εκλογείς. Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί την περίοδο 20017 -2012, «κακομοίρης», όπως τον αποκαλούσε απαξιωτικά ο Nικολά Σαρκοζί σε ιδιωτικές συζητήσεις, ο πολιτικός στον οποίο δεν πόνταρε κανείς ως και πριν από λίγες ημέρες, συνέτριψε τους αντιπάλους με μια εντυπωσιακή κούρσα. Φιλελεύθερος και οπαδός του λεγόμενου “κοινωνικού γκωλισμού” που ηγήθηκε ο πολιτικός του μέντορας Φιλίπ Σεκγέν, ο Φρανσουά Φιγιόν είχε αντιταχθεί στη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, με καταμετρημένες τις ψήφους περίπου στο 90% των εκλογικών τμημάτων, ο κ.Φιγιόν προηγείται με 66,6% έναντι 33,4% του Αλέν Ζιπέ. Στην αναγνώριση της νίκης του Φρανσουά Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές της γαλλικής δεξιάς προέβη ο ανθυποψήφιός του Αλέν Ζιπέ. Ο κ. Ζιπέ ευχήθηκε μια “καλή προεκλογική εκστρατεία και την νίκη στις (προεδρικές) εκλογές του Μαΐου του 2017”. Συγχαρητήρια και από τον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά σε επιστολή του «θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον Φρανσουά Φιγιόν για τη νίκη που κατήγαγε σήμερα και του εύχομαι καλή τύχη στην επόμενη πολιτική μάχη».

Το πρόγραμμα του για τη Γαλλία και την Ε.Ε.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει τεράστιες μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία, και χρησιμοποιεί συχνά το μεταρρυθμιστικό παράδειγμα του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ. Μεταξύ άλλων τη διευκόλυνση των απολύσεων, θέσπιση ανώτατου ορίου στα επιδόματα ανεργίας, κατάργηση του 35ωρου, ψήφιση νόμου κατά του μπουρκίνι, κατάργηση της δυνατότητας των ομοφυλοφίλων που υιοθετούν παιδιά κ.α. ενώ έκανε λόγο για περικοπή 500.000 θέσεων εργασίας από τον δημόσιο τομέα, για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης και περιστολή των κρατικών δαπανών.

Το όραμα του για την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά στο πνεύμα του “κοινωνικού γκωλισμού” που ηγήθηκε ο πολιτικός του μέντορας Φιλίπ Σεκγέν, ο Φρανσουά Φιγιόν είχε αντιταχθεί στη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ο Κ. Φιγιόν άλλαξε γνώμη στηρίζοντας την περαιτέρω εμβάθυνση της Ε.Ε., ζητώντας μια ισχυρή μεν Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ταυτόχρονα και ισχυρά εθνικά κράτη. Κατηγόρησε προεκλογικά τον νυν Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ότι με την αντίθεσή του σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις αποδυνάμωσε τη Γαλλία και άφησε μόνη την Γερμανία να ορίζει την ευρωπαϊκή ατζέντα. Ο ίδιος ζητεί μεγαλύτερη συνεργασία με την Γερμανία, ενώ στηρίζει την ευρωζώνη, λέγοντας ότι ένα ισχυρό ευρωπαϊκό νόμισμα μας απομακρύνει από την κυριαρχία του δολαρίου.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Φιγιόν θέλει σύσφιξη των σχέσεων της Γαλλίας με τον Πούτιν και βελτίωση των σχέσεων με το Ιράν.

Νικητής απέναντι σε όλους (;)

Στον πρώτο γύρο των προκριματικών κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 44% ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ, που θεωρούνταν φαβορί μόλις 28% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί 21%. Ωστόσο το ερώτημα για την κεντροδεξιά της Γαλλίας, είναι αν ο υποψήφιος της μπορέσει να επικρατήσει στην κούρσα με την Μαρίν Λε Πεν, καθώς σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις ο Αλέν Ζιπέ, εθεωρείτο ισχυρότερος έναντι της σκληρής κυρίας του Εθνικού Μετώπου, την οποία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα περάσει στον β’ γύρω των προεδρικών εκλογών του 2017.

Ο πολιτικός του λόγος εστιάζει στις παραδοσιακές γαλλικές αξίες της οικογένειας και της θρησκείας, καταφέρνοντας να πάρει μεγάλο μέρος συντηρητικών ψηφοφόρων από το κόμμα της Μαριν Λε Πεν, ενώσε αντίθεση με τον κ. Σαρκοζί και τον Ζιπέ, δεν έχει καμία καταδίκη ή έρευνα για διαφθορά, συνεπώς θα είναι πολύ δύσκολο η κυρία Λε Πεν να επιτεθεί ακεραιότητά του

[irp posts=”82306″ name=”Γαλλία: Σύλληψη υπόπτων που ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα”]

Γεννημένος σε μια παραδοσιακά Καθολική περιοχή της δυτικής Γαλλίας, ο 62χρονος κ. Φιγιόν, ο οποίος ζει με την Ουαλή σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους σε έναν πύργο του 12ου αιώνα, είχε την υποστήριξε των συντηρητικών κύκλων και ομάδων που αντιτίθενται στους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου, κάτι που είχε οδηγήσει σε μεγάλες διαδηλώσεις στη χώρα πριν από τρία χρόνια.

Πρώτες δηλώσεις του κ. Φιγιόν

Ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές του 2017, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε σήμερα μετά τη νίκη του στις προκριματικές εκλογές της κεντροδεξιάς:

“Ό,τι ενώνει την παράταξή μου είναι σημαντικότερο σε σύγκριση με ό,τι την διχάζει”.
Επιπλέον, ο Φιγιόν επισήμανε ότι οι ψηφοφόροι θέλουν ελευθερία και σεβασμό, ενώ τόνισε ότι η νίκη του “διέψευσε όλα τα σενάρια που είχαν γραφτεί από πριν”.

Αναφερόμενος στην προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές του 2017 δήλωσε ότι “αύριο ξεκινάει μια μακρά διαδικασία. Έχω πλέον καθήκον να πείσω μια ολόκληρη χώρα”. Εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ρητορική που χρησιμοποίησε λέγοντας πως “ι ψηφοφόροι είδαν στην υποψηφιότητά μου τις αξίες της Γαλλίας”, ενώ επιτέθηκε σε αριστερά και ακροδεξιά λέγοντας πως “η Αριστερά είναι μια αποτυχία. Η ακροδεξιά είναι η πλήρης πτώχευση. Αναφέρομαι σε κόμματα φυσικά, όχι σε ψηφοφόρους”

Ετικέτες: ΓαλλίαΕΚΛΟΓΕΣ ΓΑΛΛΙΑΝΙΚΗΤΗΣΦΙΓΙΟΝ

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Κύμα ζέστης με 38άρια τις επόμενες ημέρες

19/06/2025 | 10:00
Featured

Μητσοτάκης στη Les Εchos: Επιδιώκουμε η τεχνολογία και η καινοτομία να διαδραματίσουν έναν πιο σημαντικό ρόλο στην οικονομία

17/06/2025 | 17:13
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία επανορθώνει ιστορικές αδικίες

12/06/2025 | 18:00
Featured

Ο Μητσοτάκης Θα αναδείξει τη σημασία της θαλάσσιας ασφάλειας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς

09/06/2025 | 12:36
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τέλος τα επιδόματα και οι φοροαπαλλαγές από το 2017


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    435 shares
    Share 174 Tweet 109
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    364 shares
    Share 146 Tweet 91
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    338 shares
    Share 135 Tweet 85
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Αναδρομικά έως 4.020€ και προσωπική διαφορά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται άμεσα – Όλα τα Ταμεία και ημερομηνίες Ιουλίου 2025

    329 shares
    Share 132 Tweet 82
  • Πόλεμος Τραμπ – Ιράν: Η εκεχειρία δεν κρατά – Οι υπόγειες εγκαταστάσεις άντεξαν

    321 shares
    Share 128 Tweet 80
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch