Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς απέρριψε την ισραηλινή πρόταση εκεχειρίας, δήλωσε Παλαιστίνιος αξιωματούχος

Newsroom από Newsroom
16/04/2025 11:00
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
53
SHARES
112
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΧΑΜΑΣ: Παλαιστίνιος αξιωματούχος είπε ότι το σχέδιο δεν περιλαμβάνει δέσμευση για τον τερματισμό του πολέμου ή την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων

Η Χαμάς φέρεται να απέρριψε την ισραηλινή πρόταση για κατάπαυση του πυρός έξι εβδομάδων στη Γάζα, η οποία καλούσε την ένοπλη ομάδα να παραδώσει τα όπλα της.

Ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος που γνωρίζει τις συνομιλίες είπε ότι το σχέδιο δεν περιλαμβάνει δέσμευση για τον τερματισμό του πολέμου ή την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων -βασικά αιτήματα της Χαμάς- με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά, όπως μεταδίδει το BBC. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ συνεχίζει τη στρατιωτική του επίθεση στη Γάζα.

Η Χαμάς θα απαντούσε στην ισραηλινή πρόταση εκεχειρίας εντός 48ωρου – Τι προβλεπόταν στην πρόταση
Υπενθυμίζεται ότι ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς τόνισε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η οργάνωση «πιθανότατα» θα απαντήσει εντός 48ώρου σε μια ισραηλινή πρόταση απελευθέρωσης ομήρων με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός. Η Χαμάς έλαβε την πρόταση μέσω Αιγυπτίων διαμεσολαβητών.

«Η Χαμάς πιθανότατα θα στείλει την απάντησή της στους μεσολαβητές εντός των επόμενων 48 ωρών, καθώς το κίνημα εξακολουθεί να διεξάγει εις βάθος διαβουλεύσεις… εντός του πλαισίου ηγεσίας του, καθώς και με φατρίες αντίστασης, προκειμένου να διαμορφώσει μια ενιαία θέση» δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με στέλεχος της Χαμάς που μίλησε στο AFP υπό τον όρο διατήρησης της ανωνυμίας του, το Ισραήλ ζητεί την επιστροφή σε διάφορα στάδια 10 ζωντανών ομήρων με αντάλλαγμα μια εκεχειρία «τουλάχιστον 45 ημερών», την απελευθέρωση σε δύο φάσεις συνολικά 1.231 Παλαιστίνιων κρατούμενων στο Ισραήλ και την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην υπό πολιορκία Λωρίδα της Γάζας.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Kan 11 μετέδωσε από την πλευρά του ότι θα επιστρέψουν στο Ισραήλ 25 όμηροι (εννέα ζωντανοί και 16 νεκροί) σε τρεις φάσεις, με αντάλλαγμα εκεχειρία διάρκειας 45 ημερών.

Κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς της επίθεσης στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023, η Χαμάς έπιασε ομήρους 251 ανθρώπους. Από αυτούς 58 εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα, εκ των οποίων οι 34 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Στη διάρκεια της προηγούμενης εκεχειρίας -από τις 19 Ιανουαρίου ως τις 17 Μαρτίου- επέστρεψαν στο Ισραήλ 33 όμηροι, ανάμεσά τους οκτώ νεκροί, και αφέθηκαν ελεύθεροι περίπου 1.800 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές.

Οι διάφορες φάσεις της προτεινόμενης νέας εκεχειρίας προβλέπουν την αναδιάταξη του ισραηλινού στρατού στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας, αφού τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα του θύλακα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Χαμάς, το Ισραήλ απαιτεί «μια ένδειξη καλής θέλησης» με την επιστροφή την πρώτη ημέρα της εκεχειρίας του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ.

Πρόκειται για τον μοναδικό όμηρο που έχει και την αμερικανική υπηκοότητα και ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στη Γάζα.

Τη δεύτερη ημέρα η Χαμάς προβλέπεται να αφήσει ελεύθερους ακόμη 5 ζωντανούς ομήρους με αντάλλαγμα 66 Παλαιστίνιους καταδικασμένους σε ισόβια κάθειρξη και 611 κρατούμενους με καταγωγή από τη Γάζα. Θα επιτραπεί επίσης η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του παλαιστινιακού κινήματος, το Ισραήλ απαιτεί οι απελευθερώσεις των ομήρων να γίνουν χωρίς δημόσιες τελετές, όπως αυτές που έχει οργανώσει στο παρελθόν η Χαμάς.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, την τρίτη ημέρα της εκεχειρίας θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για «μόνιμη εκεχειρία», για την οποία το Ισραήλ θέτει ως όρο τον αφοπλισμό της Χαμάς και άλλων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων. Ωστόσο ο αξιωματούχος της Χαμάς εκτίμησε ότι ο όρος αυτός «ξεπερνά μια κόκκινη γραμμή (…) που είναι μη διαπραγματεύσιμη» για την παλαιστινιακή οργάνωση.

Τη δεύτερη εβδομάδα της εκεχειρίας, σημείωσε, η Χαμάς προβλέπεται να αφήσει ελεύθερους τέσσερις ακόμη ομήρους με αντάλλαγμα 54 Παλαιστίνιους καταδικασμένους σε ισόβια και 500 άλλους που έχουν συλληφθεί από το Ισραήλ μετά την 7η Οκτωβρίου.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα στο οποίο αναφέρθηκε το Kan 11, πέντε όμηροι θα παραδοθούν στο Ισραήλ τη δεύτερη ημέρα της εκεχειρίας, τέσσερις ακόμη την έβδομη ημέρα και στη συνέχεια 16 σοροί ομήρων την εικοστή ημέρα. Το τηλεοπτικό δίκτυο δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Ίνταν Αλεξάντερ.

Η Χαμάς επεσήμανε ότι έλαβε την ισραηλινή πρόταση μέσω μεσολαβητών την Κυριακή, στη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας της στο Κάιρο. Σύμφωνα με στέλεχος της οργάνωσης, η αντιπροσωπεία επέστρεψε τη Δευτέρα το πρωί.

«Το κίνημα θα απαντήσει στην πρόταση (…) μόλις ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διαβουλεύσεις και έπειτα από συνεννόηση με τους ηγέτες των κινημάτων της παλαιστινιακής αντίστασης», επεσήμανε σήμερα ο Σουχέιλ αλ Χίντι μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς.

«Η Χαμάς δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον αριθμό των ομήρων και είναι έτοιμη να τους απελευθερώσει όλους σε μία ή περισσότερες φάσεις», εξήγησε ο αξιωματούχος της οργάνωσης που μίλησε στο AFP.

«Η Χαμάς δεν θα δεχθεί καμία πρόταση και καμία λύση που δεν θα περιλαμβάνει πλήρη και μόνιμη εκεχειρία, την πλήρη απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας καθώς και την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως τόνισε η παλαιστινιακή οργάνωση αρνείται να αφοπλιστεί, κάτι που «αποτελεί κόκκινη γραμμή για όσο υπάρχει η κατοχή».

Πηγή: skai.gr


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: Χαμάς

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Η Χαμάς επιδιώκει να ενσωματώσει τους 10.000 αστυνομικούς της στη νέα παλαιστινιακή διοίκηση

27/01/2026 | 21:00
Featured

Η Χαμάς προτείνει στο Ισραήλ εκεχειρία έως το 2035 αν αποσύρει πλήρως τις δυνάμεις του από τη Γάζα

10/12/2025 | 08:00
HOT NEWS

Ο στρατός του Ισραήλ παρέλαβε από τον Ερυθρό Σταυρό τη 16η σορό ομήρου της Χαμάς στη Γάζα

28/10/2025 | 12:00
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς δήλωσε ότι θα παραδώσει τη σορό ενός ακόμη ομήρου στις 9 μ.μ.

28/10/2025 | 12:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ: Προς Μεγάλη Πέμπτη, νέο κύμα πληρωμών για αγρότες και κτηνοτρόφους – Το πλήρες χρονοδιάγραμμα τετραμήνου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε ο Γιώργος Γεράρδος – Οραματιστής ιδρυτής της ΠΛΑΙΣΙΟ που άλλαξε τον χάρτη της τεχνολογίας στην Ελλάδα

    115 shares
    Share 46 Tweet 29
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2026 και επίδομα γέννησης έως 3.500€: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών και ο πλήρης οδηγός για δικαιούχους

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Τέσσερα πακέτα αναδρομικών έως 8.500 ευρώ για 500.000 συνταξιούχους – Τι γίνεται με την προσωπική διαφορά

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Μητσοτάκης–Ερντογάν στην Άγκυρα: Κόκκινες Γραμμές στο Αιγαίο, Το Δείπνο με Βαρθολομαίο και όσα αποκαλύπτουν ξένα και ελληνικά ΜΜΕ

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ 1Κ/2026: 510 μόνιμες θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία – Οι 34 ειδικότητες και οι νέες προκηρύξεις που έρχονται

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΕΚΡΗΞΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ» ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ: Στον αέρα 100.000 παραγωγοί και οι ενισχύσεις του ΟΣΔΕ

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Πώς και γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης «προμοτάρουν» τον… Μητσοτάκη

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch