Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισραηλινή Μοssad απειλούσε με “εκτέλεση” τον αρχηγό της MIT!

Newsroom από Newsroom
11/02/2015 06:15
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση στο θέμα της παραίτησης του μέχρι χτες αρχηγού της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, της ΜΙΤ, Hakan Fıdan, δίνει η τουρκική εφημερίδα Habertürk.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο αρχηγός της ΜΙΤ είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Ισραηλινών και ότι η ισραηλινή μυστική υπηρεσία, η γνωστή Mossad, τον είχε επικηρύξει και ότι υπήρχαν σχέδια ακόμα και για την φυσική του εξόντωση. 

Γεγονός είναι ότι εξ’ αιτίας του Fıdan είχε ξεσπάσει εδώ και μερικά χρόνια ένας άγριος πόλεμος μεταξύ της ΜΙΤ και της MOSSAD.

Ο Hakan Fıdan, ανέλαβε τον Μάιο του 2010 τα καθήκοντα του. Ο διορισμός του στην αρχηγεία της ΜΙΤ φάνηκε από την αρχή ότι θα σηματοδοτούσε μια μεγάλη στροφή της Τουρκίας κατά του Ισραήλ.

Εκείνο που κυριολεχτικά εξ’ αρχής εξόργισε το Ισραήλ κατά της Τουρκίας ήταν η αποκάλυψη ότι η Τουρκία παρέδωσε Ισραηλινούς κατασκόπους στο Ιράν (τον Μάιο του 2010).

Κάποια χαρακτηριστικά τουρκικά δημοσιεύματα έδειχναν το κλίμα που είχε δημιουργηθεί για τον Fıdan, όπως, (μερικά από αυτά), της Sabah, στις 18/10/2011 με τον τίτλο, «Hakan Fıdan ölüm tehditi», δηλαδή «Θανατική απειλή στον Hakan Fıdan», της Yeni Şafak, στις 18/10/2011 με τον τίτλο, «Hakan Fıdan psikolojik harekat», δηλαδή, «Ψυχολογική επιχείρηση κατά του Hakan Fıdan » και της Aksam, στις 19/10 με τον τίτλο, «Hakan Fıdan neden hedefte ?», δηλαδή, «Γιατί είναι στο στόχαστρο ο Hakan Fıdan ;». 

Ο Fıdan κατηγορήθηκε για την σύλληψη πολιτών με τη κατηγορία ότι στις πόλεις Κωνσταντινούπολη, İğdir, Van, Konya, και Osmaniye, είχαν διαπράξει κατασκοπία σε βάρος του Ιράν και υπέρ του Ισραήλ. Δηλαδή είχε έντονη αντί ισραηλινή δραστηριότητα σε κάθε επίπεδο, γεγονός που είχε εξοργίσει τους Ισραηλινούς.

Σε δυο σημαντικά τουρκικά δημοσιεύματα της τουρκικής Zaman, στις 20 Οκτωβρίου 2013, και της εφημερίδας Cumhürriyet, στις 21 Οκτωβρίου 2013 γίνονταν πολιτική ανάλυση της μεγάλης κόντρας μεταξύ της ΜΙΤ και της Ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας.

Σαν κύριο αίτιο οι δυο τουρκικές εφημερίδες ανέφεραν την προβολή μιας ανεξάρτητης τουρκικής πολιτικής στην Μέση Ανατολή και την διεκδίκηση από μέρους των Ερντογάν-Fıdan κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή, αγνοώντας προκλητικά της αμερικανικές και ισραηλινές θύσεις σε πολλά σημαντικά ζητήματα.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες, είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στις σχέσεις της Τουρκίας με τις δυο αυτές χώρες οι οποίες μέχρι προ τινός ήταν οι κύριοι σύμμαχοι της Τουρκίας στην περιοχή. Το πιο ενδιαφέρων ήταν το άρθρο του αρθρογράφου της Cumhürriyet, Utku Çakırözer, ο οποίος έκανε μια μεγάλη ανάλυση σχετικά με την κατάσταση του Ισραήλ.

Στο άρθρο αυτό τονίζονταν πως το Ισραήλ μετά τα τελευταία γεγονότα με τις αλλαγές στην Αίγυπτο και στη Λιβύη, αλλά και με τον εμφύλιο της Συρίας με την οποία επέκειτο κάποια προσέγγιση Συρίας και Ισραήλ, (γεγονός που αν γίνονταν θα ακύρωνε και τον εμφύλιο της Συρίας αλλά και θα απομόνωνε ακόμα περισσότερο την Τουρκία γιατί η Συρία ελεύθερη πλέον από το πρόβλημα με το Ισραήλ θα στρέφονταν κατά της Τουρκίας για την περιοχή του Χατάυ που κατέχει σύμφωνα με την Δαμασκό παράνομα η Τουρκία), έφεραν το Ισραήλ σε μεγάλη απομόνωση.

Η ένταση μεταξύ MIT και ΜΟΣΣΑΑΔ απασχόλησε έντονα και τις ΗΠΑ. Η άνοδος του επικεφαλής της ΜΙΤ στο προσκήνιο συνοδεύτηκε από μια αξιοσημείωτη άμβλυνση της αμερικανικής επιρροής στην Τουρκία, καθώς σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, αμφότεροι ο κ. Fidan και ο τότε Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoglu, χρησιμοποίησαν τα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης για να διευρύνουν την περιφερειακή ηγεμονία της Τουρκίας.

Παράλληλα επισημαίνονταν ότι ο Fidan προκάλεσε ανησυχία στην αμερικανική κυβέρνηση όταν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Ισραηλινών γνωστοποίησε στο Ιράν εμπιστευτικές πληροφορίες που είχε συλλέξει για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Αλλά για το κλίμα που δημιουργήθηκε αξίζει να δούμε το πρωτοσέλιδο της Washington Post, στις 10 Οκτωβρίου 2013, που αναφέρονταν σε εκτενή ανταπόκριση των Adam Entous και Joe Parkinson με τίτλο, «Turkey’s Spymaster Plots Own Course on Syria».

Το πρωτοσέλιδο αναφέρονταν στον επικεφαλής της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, (ΜΙΤ), Hakan Fikan, στις εξελίξεις στη Συρία και τις σχέσεις της ΜΙΤ με αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ όσον αφορά στην αντιμετώπιση του καθεστώτος Assad.

Όπως υποστήριξαν, ο Hakan Fidan είναι ο υπ’ αριθμόν 2 σημαντικότερος αξιωματούχος στη χώρα, μετά τον Εrdogan, καθώς θεωρείται πολύ ισχυρότερος από οποιονδήποτε υπουργό και πολύ πιο ισχυρός από τον τότε πρόεδρο Abdullah Gul.

Μάλιστα, η άνοδος του Fidan στο πλευρό του κ. Erdogan αντιμετωπίζεται με το δέοντα προβληματισμό από Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ, λόγω του ρόλου του στη διαμόρφωση της στρατηγικής για το Ιράν, καθώς σύμφωνα με ανώτατο Ισραηλινό αξιωματούχο έχει καταστεί πλέον σαφές στο Ισραήλ, ότι ο επικεφαλής της τουρκικής ΜΙΤ τουλάχιστον «δεν είναι εχθρός του Ιράν».

Όλα αυτά φαίνεται πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην παραίτηση του Fıdan από την αρχηγεία της ΜΙΤ, ανοίγοντας όμως έτσι τον δρόμο για την πολιτική του άνοδο ακόμα και στην πρωθυπουργία της Τουρκίας μετά τις εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου.

Προηγούμενο Άρθρο

Ανάρμοστες απειλές κατά της Ελλάδας αν “στραφεί προς τη Ρωσία”! Ποιοι μιλάνε για “συνέπειες”;

Επόμενο Άρθρο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΑΥΜΑ… Ετοιμοθάνατη επανήλθε στη ζωή όταν τη ράντισαν με αγιασμένο νερό!

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ποιος θα διαδεχτεί τον Πάπα Φραγκίσκο – Οι 12 επικρατέστεροι υποψήφιοι για το αξίωμα του Ποντίφικα

27/04/2025 | 11:13
Featured

Καναδάς: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ – «Υπάρχουν πολλοί νεκροί»

27/04/2025 | 09:44
Featured

ΔΕΘ – Τα μέτρα που επεξεργάζονται από την κυβέρνηση

27/04/2025 | 09:00
The coffin of Pope Francis is carried during the funeral Mass of Pope Francis in St. Peter's Square at the Vatican, April 26, 2025. REUTERS/Kai Pfaffenbach
Featured

Πέρασε χθες στην αιωνιότητα ο πάπας Φραγκίσκος – Ετάφη στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε

27/04/2025 | 08:00
Featured

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο την Δευτέρα – Στο επίκεντρο τα μέτρα για τις τιμές των τροφίμων

27/04/2025 | 06:13
Featured

Ιράν: 14 νεκροί, 700 τραυματίες από την έκρηξη στο λιμάνι της Μπαντάρ Αμπάς – Πιθανόν προκλήθηκε από χημικά

27/04/2025 | 02:13
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 27 Απριλίου, εορτολόγιο: Κυριακή του Θωμά

27/04/2025 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

26/04/2025 | 23:45
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΑΥΜΑ… Ετοιμοθάνατη επανήλθε στη ζωή όταν τη ράντισαν με αγιασμένο νερό!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Άγρια επίθεση Τραμπ σε Πούτιν: «Μήπως δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο; Μήπως πρέπει να τον αντιμετωπίσω διαφορετικά;»

    288 shares
    Share 115 Tweet 72
  • Καιρός: Τελευταία ημέρα άστατου καιρού η Κυριακή, μετά θυελλώδεις βοριάδες – Που θα βρέξει

    221 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Τη Δευτέρα, στη Βουλή, η τροπολογία για την αυτόματη αναγνώριση ειδικότητας Ελλήνων ιατρών από τις ΗΠΑ

    220 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Η Αγία Σοφία άντεξε τα 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη – Πώς βγήκε αλώβητη (και από αυτόν) τον σεισμό

    216 shares
    Share 86 Tweet 54
  • Τραμπ: Ρωσία και Ουκρανία βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για ειρήνη

    232 shares
    Share 93 Tweet 58
  • Σεισμός αισθητός στην Αθήνα – Φόβοι για μεγάλο σεισμό λόγω Τουρκίας

    988 shares
    Share 395 Tweet 247
  • Διχασμένοι οι σεισμολόγοι στην Τουρκία – Έρχεται ή όχι ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή;

    272 shares
    Share 109 Tweet 68
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch