Η περιβόητη Βρετανίδα τεκνατζού τζιχαντίστρια Σάλι Τζόουνς (Sally Jones) δημοσίευσε στο Twitter τη διεύθυνση κατοικίας του Αμερικανού κομάντο Ρόμπερτ Ο Νιλ, του ανθρώπου που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, και κάλεσε Αμερικανούς τζιχαντιστές να τον βρουν και να τον εκτελέσουν.
Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ένας λογαριασμός στο Twitter που δημιουργήθηκε από τη Σάλι Τζόουνς αποκάλυψε τη διεύθυνση κατοικίας του Ρόμπερτ Ο Νιλ καλώντας παράλληλα τους «αδελφούς στην Αμερική» να τον σκοτώσουν.
Στον ίδιο λογαριασμό ο Αμερικανός κομάντο αναφέρθηκε ως «ο νούμερο ένα στόχος».
Η 45χρονη Σάλι Τζόουνς είναι Βρετανίδα πρώην μουσικός σε πανκ συγκρότημα. Προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, έγινε τζιχαντίστρια και παντρεύτηκε τον 21χρονο τζιχαντιστή χάκερ Τζουνάιντ Χουσεΐν (Junaid Hussain).
Η Σάλι Τζόουνς, γνωστή παγκοσμίως και ως η «τεκνατζού τζιχαντίστρια», γνώρισε μέσω διαδικτύου τον Τζουνάιντ Χουσεΐν, τον ερωτεύτηκε παράφορα και για χάρη του όχι μόνο ασπάστηκε το Ισλάμ αλλά και τον ακολούθησε στη Συρία για να ενταχθούν μαζί στο Ισλαμικό Κράτος.
Ωστόσο, αυτός ο φλογερός τζιχαντιστικός έρωτας… τέλειωσε άδοξα. Ένα συμμαχικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ντρον) εντόπισε τον Τζουνάιντ Χουσεΐν και τον τίναξε στον αέρα.
Η ίδια παραμένει στο Ισλαμικό Κράτος όπου είναι μια από τις αρχηγούς της ταξιαρχίας Αλ Κάνσα, μιας ένοπλης γυναικείας τζιχαντιστικής ομάδας που έχει και καθήκοντα θρησκευτικής Αστυνομίας, για να επιτηρεί τις γυναίκες που ζουν στην επικράτεια που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.
Η αποκάλυψη της διεύθυνσης του Ρόμπερτ Ο Νιλ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους τζιχαντιστές. Ένας έγραψε στο Twitter: «Ο πιο κακός στρατιώτης εκτέθηκε από ένα κορίτσι».
Αν και ο λογαριασμός που δημιούργησε η Σάλι Τζόουνς για να καρφώσει τον Αμερικανό κομάντο καταργήθηκε ταχύτατα από τους διαχειριστές του Twitter, ωστόσο, τα στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας του Ρόμπερτ Ο Νιλ πέρασαν στα χέρια πολλών τζιχαντιστών μέσω των social media.
Η Σάλι Τζόουνς έγινε γνωστή παγκοσμίως το 2014. Ο φλογερός της έρωτας για έναν άνδρα 24 χρόνια μικρότερό της, ο εξισλαμισμός της εξαιτίας του έρωτά της με τον Χουσεΐν, ο οποίος ήταν από το Μπέρμιγχαμ, και η κοινή τους μετανάστευση στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος ήταν μια ιστορία «λουκούμι» για τα βρετανικά ταμπλόιντ.
Μάλιστα, τόσο η ίδια όσο και ο έρωτάς της φρόντιζαν να τροφοδοτούν τις βρετανικές εφημερίδες συνεχώς με ειδήσεις. Η έντονη παρουσία τους στα social media, η στρατολόγηση Βρετανών μουσουλμάνων και οι διαδικτυακές απειλές, όλα αυτά έγιναν θέματα.
Ο Τζουνάιντ Χουσεΐν ήταν επικεφαλής μιας ομάδας τζιχαντιστών χάκερ και είχε φυλακιστεί το 2012 επειδή είχε κλέψει προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ.
Ήταν ο υπ αριθμόν 3 στόχος των Αμερικανών, στη λίστα με τους τζιχαντιστές που είχαν βάλει στόχο να εξοντώσουν, και τα κατάφεραν τελικά όταν ένα ντρον εντόπισε και τίναξε στον αέρα το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Χουσεΐν σε δρόμο της Ράκα, της πόλης στη Συρία που είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Χουσεΐν και η Τζόουνς θεωρείται ότι εισήλθαν στη Συρία και εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος στα τέλη του 2013.
Προηγουμένως η Τζόουνς ήταν αρχηγός σε μια γυναικεία μουσική μπάντα που έπαιζε πανκ.
Ο Ρόμπερτ Ο Νιλ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρισης τον Μάιο του 2011 στο Πακιστάν, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε καμία πρόθεση να πιάσει τον αρχιτρομοκράτη ζωντανό.
Ο 39χρονος σήμερα Ρόμπερτ Ονίλ έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν εμφανίστηκε σε ένα ρεπορτάζ – ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο άνδρας που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν».
Ωστόσο, μετά την τεράστια δημοσιότητα που προκλήθηκε με τον ίδιο να γίνεται στόχος φανατικών σε όλο τον πλανήτη, η γυναίκα του έφυγε από κοντά του, για λόγους ασφαλείας, ενώ η ίδια αποκάλυψε ότι σκεφτόταν να αλλάξει μέχρι και το όνομά της για να μην μπορεί να εντοπιστεί.
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας είχε ενοχληθεί τον Δεκέμβριο του 2014 από τις αποκαλύψεις του Ο Νιλ και είχε ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του πρώην μέλους των Navy Seals, επίλεκτες δυνάμεις Πολεμικού Ναυτικού.
«Η υπηρεσία ποινικών ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού (NCIS) εξετάζει κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ρόμπερτ O Νιλ πιθανόν να έχει αποκαλύψει διαβαθμισμένες πληροφορίες σε πρόσωπα που δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τέτοιες πληροφορίες», είχε δηλώσει πριν ένα χρόνο ο πλωτάρχης Ράιαν Πέρι.
«Συνεπώς, η NCIS άρχισε έρευνα για να εξακριβώσει αν οι κατηγορίες αυτές αληθεύουν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Ο Ρόμπερτ O Νιλ είχε δηλώσει στις αρχές Νοεμβρίου του 2014 στην εφημερίδα Washington Post ότι αυτός σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι τον αρχηγό της Αλ Κάιντα στις 2 Μαΐου του 2011 κατά τη διάρκεια επιδρομής με ελικόπτερο στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.
Το πρώην επίλεκτο μέλος των ενόπλων δυνάμεων είχε αναφέρει στην εφημερίδα ότι αποφάσισε να δηλώσει την ταυτότητά του έπειτα από διαρροή που οργανώθηκε από τη SOFREP, μια ιστοσελίδα των πρώην Seals. Η διαρροή είχε στόχο να σπεύσει να προλάβει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, το οποίο πρόβαλε μερικές ημέρες αργότερα ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο ο Ο Νιλ παραχωρούσε συνέντευξη.
Οι Navy Seals κανονικά οφείλουν να τηρούν το απόρρητο των αποστολών τους.
Ένα άλλο μέλος της μονάδας που πραγματοποίησε την επιδρομή στο Aμποταμπάντ, ο Mατ Μπισονέτ βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες όταν εξέδωσε με ψευδώνυμο απομνημονεύματα τον Μάιο 2012 χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως την έγκριση του Πενταγώνου.
Η αμερικανική κυβέρνηση τον κατηγόρησε ότι με αυτό τον τρόπο παραβίασε μια νομική υποχρέωση.