Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το κράτος θα χωρίζει μητέρες και παιδιά που περνούν παράνομα τα σύνορα

Newsroom από Newsroom
04/03/2017 13:04
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΗΠΑ ΤΩΡΑ

Οι γυναίκες και τα παιδιά που περνούν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ μαζί ενδέχεται στο εγγύς μέλλον να χωρίζονται από τις αμερικανικές αρχές, βάσει μιας πρότασης που μελετά το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, σύμφωνα με τρεις αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οποίοι μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Εν μέρει ο λόγος που υποβλήθηκε η πρόταση αυτή είναι να αποτρέπονται μητέρες να μεταναστεύουν παράτυπα στις ΗΠΑ μαζί με τα παιδιά τους, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι οποίοι είναι ενήμεροι για την πρόταση.

Αυτή η αλλαγή πολιτικής μπορεί να επιτρέψει στην κυβέρνηση να κρατάει τους γονείς υπό κράτηση ενόσω ασκούν έφεση στις αποφάσεις απέλασής τους ή περιμένουν να εκδοθεί απόφαση για την αίτηση ασύλου που έχουν υποβάλει. Τα παιδιά θα παραδίδονται στην επιμέλεια του υπουργείου Υγείας και μέχρι να βρεθεί συγγενής τους στις ΗΠΑ ή να οριστεί από το κράτος νομικός κηδεμόνας.

Σήμερα, οι οικογένειες που ασκούν έφεση στις αποφάσεις απέλασής τους ή ζητούν άσυλο γενικά απελευθερώνονται σύντομα και τους επιτρέπεται να διαμένουν στις ΗΠΑ μέχρι να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις. Μια απόφαση ομοσπονδιακού εφετείου απαγορεύει την παρατεταμένη φυλάκιση ανηλίκων.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι θέλει να τερματιστεί η πολιτική της «σύλληψης και απελευθέρωσης» («catch and release»), βάσει της οποίας οι μετανάστες μπορούν να διαμένουν στις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες που τους αφορούν.

Σύμφωνα με τον έναν από τους αξιωματούχους, δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση σχετικά με την πρόταση. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, το υπουργείο Υγείας και ο Λευκός Οίκος δεν απάντησαν όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ζήτησε σχόλια.

Ο βουλευτής Χένρι Κουέγιαρ, δημοκρατικός από το Τέξας, η εκλογική περιφέρεια του οποίου συμπεριλαμβάνει 320 χιλιόμετρα των συνόρων με το Μεξικό, καταδίκασε αυτή την πρόταση. Η ουσία, είπε, είναι ότι «το να χωρίζονται οι μητέρες από τα παιδιά τους είναι λάθος», καθώς «ξεφεύγουμε από την προστασία των συνόρων και μιλάμε για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Περίπου 54.000 παιδιά και οι κηδεμόνες τους συνελήφθησαν μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2016 και 31ης Ιανουαρίου 2017, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο έναν χρόνο πριν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο διατείνονται ότι οι γυναίκες κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι μαζί με τα παιδιά τους διότι είναι σίγουρες ότι θα απελευθερωθούν πολύ γρήγορα και θα μπορέσουν να ζήσουν για χρόνια στις ΗΠΑ μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεών τους στα δικαστήρια.

[irp posts=”115199″ name=”ΗΠΑ τώρα-Τραμπ: Υποσχέσεις για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών (ΒΙΝΤΕΟ)”]

Υπερασπιστές των δικαιωμάτων των μεταναστών αντιτείνουν ότι οι συνθήκες που επικρατούν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής –η βία των συμμοριών, η ανέχεια– αναγκάζουν μητέρες να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ και ότι θα έπρεπε να τους προσφέρεται άσυλο.

Η εφαρμογή αυτής της πρότασης θα προκαλούσε «ψυχολογικά τραύματα για μια ζωή» στα παιδιά, ανέφερε η Μαριαλένα Χινκάπιε, εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης National Immigration Law Center. «Ειδικά για παιδιά που μόλις ολοκλήρωσαν ένα επικίνδυνο ταξίδι από την Κεντρική Αμερική».

Σύμφωνα με τη Χινκάπιε, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιθανότατα θα αντιμετωπίσει προσφυγές στα δικαστήρια βάσει του ισχύοντος δικαίου για τη μετανάστευση και του οικογενειακού δικαίου αν εφαρμόσει αυτή την πολιτική.

Η πρόταση σημαίνει πως το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας θα φυλακίζει τους γονείς εφαρμόζοντας ταυτόχρονα μια απόφαση του ομοσπονδιακού εφετείου της ενάτης περιφέρειας που προβλέπει ότι οι ανήλικοι παράτυποι μετανάστες πρέπει να απελευθερώνονται το ταχύτερο δυνατόν. Η εντολή αυτή δεν προβλέπει ότι και οι γονείς τους πρέπει να απελευθερώνονται.

Συμμορφούμενη προς αυτή την δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση Ομπάμα εφάρμοσε μια πολιτική εγκλεισμού των γυναικών και των παιδιών σε κέντρα κράτησης οικογενειών για όχι περισσότερες από 21 ημέρες πριν από την απελευθέρωσή τους.

Όπως αναφέρει το protothema.gr το να παραμένουν οι μητέρες υπό κράτηση για μεγάλα διαστήματα ενδέχεται να αρχίσει γρήγορα να εξαντλεί τους κυβερνητικούς πόρους, σημείωσε ο Ράντι Καπς του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού της Ουάσινγκτον.

«Μιλάμε για μια πολύ ταχεία αύξηση του πληθυσμού των εγκλείστων εάν γίνει αυτό», σημείωσε ο Καπς. «Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσες φυλακίσεις αντέχουν οικονομικά».

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κέλι διέταξε την περασμένη εβδομάδα τα στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης να απελαύνουν ή να ασκούν ποινικές διώξεις ενάντια σε γονείς που συναινούν στη μεταφορά των παιδιών τους από διακινητές.

Πολλοί από τους γονείς που φθάνουν μαζί με τα παιδιά τους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού ενδέχεται να πλήρωσαν διακινητές για να τους μεταφέρουν διαμέσου εξαιρετικά επικίνδυνων περιοχών.

Ετικέτες: ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑΗΠΑΗΠΑ ΝΕΑΗΠΑ ΤΩΡΑκυβέρνησημητέρεςπαιδιάσύνοραΤΡΑΜΠ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ραγδαίες εξελίξεις: Γιατί ο Τραμπ πάτησε το κουμπί των πυρηνικών δοκιμών μετά από 33 χρόνια – Η Ρωσία και το δύσκολο αίνιγμα της Κίνας

30/10/2025 | 12:46
U.S. President Donald Trump and Chinese President Xi Jinping talk as they leave after a bilateral meeting at Gimhae International Airport, on the sidelines of the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) summit, in Busan, South Korea, October 30, 2025. REUTERS/Evelyn Hockstein
Featured

Ο Τραμπ ανακοίνωσε μείωση των δασμών στην Κίνα μετά την «εκπληκτική συνάντηση» με τον Σι – Θα ταξιδέψει στην Κίνα τον Απρίλιο

30/10/2025 | 10:13
Featured

ΗΠΑ: Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων – «Δεν είχα άλλη επιλογή»

30/10/2025 | 08:10
FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump attends a meeting with Argentina's President Javier Milei (not pictured) during the 80th United Nations General Assembly, in New York City, New York, U.S., September 23, 2025. REUTERS/Al Drago/File Photo
Featured

Τραμπ από Νότια Κορέα: Μία εμπορική συμφωνία με τη χώρα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα

29/10/2025 | 11:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

Χρυσή Αυγή – Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημήτρης Κουκούτσης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Κυρανάκης: Στις αρχές Νοεμβρίου οι πρώτες κλήσεις από τη σύνδεση των καμερών με το gov.gr

    225 shares
    Share 90 Tweet 56
  • Προειδοποίηση Πούτιν για πυρηνικές δοκιμές: Αν το κάνουν οι ΗΠΑ, τότε θα το κάνουμε και εμείς

    150 shares
    Share 60 Tweet 38
  • Ραγδαίες εξελίξεις: Γιατί ο Τραμπ πάτησε το κουμπί των πυρηνικών δοκιμών μετά από 33 χρόνια – Η Ρωσία και το δύσκολο αίνιγμα της Κίνας

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • Ρούλα Πισπιρίγκου: Διάγνωση με ερυθηματώδη λύκο και μάχη για επιβίωση στη φυλακή – Τι αποκαλύπτει η δικηγόρος της

    107 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΝΕΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΥΠΑ 2025–2026: Ποιοι θα λάβουν έως 1.118 € τον μήνα και ποιοι επιχορήγηση 17.500 € – Όλες οι κατηγορίες, τα ποσά και οι ημερομηνίες

    103 shares
    Share 41 Tweet 26
  • ΝΕΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2027–2030: «Παγώνουν» τα όρια ηλικίας στα 62 και 67 – Αυξήσεις 2,4%, δηλώσεις αναδρομικών έως 31/12/2025

    103 shares
    Share 41 Tweet 26
  • ΑΓΡΟΤΕΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Από Δευτέρα το πετρέλαιο, Νοέμβριο τα 228 εκατ. για φυτικό κεφάλαιο – Δεκέμβριο οι πληρωμές ΕΛΓΑ

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch