Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Γιατι η απελευθέρωση της Φαλούτζα δεν αφορά τους τζιχαντιστές – Ανάλυση

Newsroom από Newsroom
31/05/2016 07:00
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Xθες οι ιρακινές δυνάμεις μπήκαν στην Φαλούτζα, μάλιστα την περασμένη εβδομάδα, η ιρακινή κυβέρνηση ξεκίνησε τις διαδικασίες για να “απελευθερώσει” τη στρατηγικά σημαντική πόλη από το Ισλαμικό Κράτος, με τον Πρωθυπουργό Χαϊντάρ αλ-Αμπάντι να ανακοινώνει την Κυριακή ότι οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας (ISF) θα εισέλθουν στην πόλη σε «δύο ημέρες».

Όσο και να “φωνάζει” ο Ιρακινός πρωθυπουργός, η πραγματικότητα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Middleeasteye.net ειναι οτι απο στρατιωτική οπτική ειναι δεδομένο οτι το Ισλαμικό Κράτος δε μπορεί να κρατήσει την Φαλούτζα καθώς δεν διαθέτουν το εργατικό δυναμικό για την αποτελεσματική φρούριση της πόλης. Τους λείπει η τεχνολογική ικανότητα για να αντιμετωπίσουν την δύναμη των ΗΠΑ. Εκτός τούτου ειναι εντελώς περικυκλωμένοι απο δεκάδες χιλιάδες δυνάμεις και συνεπως αποκομμένοι από ανατροφοδότηση.

Ως εκ τούτου, εκείνοι που απλά θέλουν να δουν το Ισλαμικό Κράτος να χάνει την Φαλούτζα μπορούν να περιμένουν ήσυχοι καθώς αυτο θα συμβεί αργά ή γρήγορα, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας οτι αυτο θα γίνει ακόμη και με την ανικανότητα της ISF και των συμμάχων Hashd al-Sha’abi (Κίνημα Λαϊκών Δυνάμεων – PMF) τους Σιίτες πολιτοφυλακές.

Αλλά η μάχη για την Φαλούτζα δεν ειναι μόνο μια νίκη κατά του Ισλαμικού Κρατους και ούτε και μπορεί να θεωρηθεί ως μια απελευθέρωση με την πραγματική έννοια της λέξης.
Μια γρήγορη ματιά στην πρόσφατη ιστορία μπορεί να μας διδάξει πολλά σχετικά με το τι συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό και τι είναι πιθανό να συμβεί στη Φαλούτζα.

Όταν η ιρακινή κυβέρνηση, πέρσι, ανακοίνωσε ότι θα ξαναπάρει το Τικρίτ σε 72 ώρες, τους πήρε σχεδόν δύο μήνες για να καταλάβουν μια πόλη με περίπου 200 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Αξίζει να σημειωθεί οτι τέτοιου τύπου εκτιμήσεις ειχαν δοθεί για τις μάχες στο Μπαιντζι, και στη Ραμάντι.

Το ερώτημα που τίθεται ειναι “Τι συνέβη μετά την «απελευθέρωση»”; Οι μαχητές των ISF και PMF ειχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην θρησκευτική σφαγή των σουνιτών Αράβων, και ειχαν μαγνητοσκοπήθεί να μετατρέπουν σε “shawarma” (σουβλάκι) το καμένο πτώμα ενός σουνίτη άνδρα.

Δεν εχουν ανακαταλάβει ακόμη τη Φαλούτζα και ήδη οι μαχητές της PMF διαπράττουν σφαγές που είναι αναμφίβολα εγκλήματα πολέμου. Μετά την ανακατάληψη της πόλης Κάρμα, ακριβώς βόρεια της Φαλούτζα, οι μαχητές του PMF εκτέλεσαν 17 άνδρες και αγόρια αφου τους κατηγόρησαν οτι ήταν τζιχαντιστές.
Οι Σουνίτες ηγέτες των τοπικών φυλών φοβούνται οτι δεκάδες άλλοι που είχαν απαχθεί από το PMF στην Κάρμα σύντομα θα έχουν το ίδιο τέλος και κάλεσαν την διεθνή κοινότητα και τους πολιτικούς του Ιράκ να επέμβουν για να σταματήσουν αυτα τα φοβερά εγκλήματα.

Έχει κανείς ακούσει τα αιτήματά τους, ρωτάει ο συγγραφέας του άρθρου. Και απαντάει: Φυσικά και όχι καθώς το ιρακινό αίμα είναι ακόμη πιο φθηνό από εκείνο των Σύρων ή των Παλαιστινίων.

Υπό πολιορκία

Η Φαλούτζα έχει μια σχεδόν θρυλική ιστορία ανάμεσα στους σουνίτες Αραβες του Ιράκ καθώς θεωρείται μια πόλη που στάθηκε ενάντια στην κατοχή και στην εισβολή από το 2003. Συνασπισμός ιρακινών μαχητών της επανάστασης, τον Ιανουάριο του 2014, έβγαλε την πόλη απο τον έλεγχο της κυβέρνησης. Στον συνασπισμό συμπεριλαμβάνεται και το Γενικό Στρατιωτικό Συμβούλιο για την ιρακινή επανάσταση που σχηματίστηκε αφου ο πρώην πρωθυπουργός, Νούρι αλ Μαλίκι, διέταξε την σφαγή των άραβων σουνίτων διαδηλωτών το 2013.

Η κατάσταση στην Φαλούτζα δεν ειναι ακριβώς όπως την προβάλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δηλάδή να έχει υπάρξει υπο την κατοχή των μαχητών του ΙΚ μέχρι και που ενεπλάκησαν οι αμερικανικές δυνάμεις στην σύγκρουση το καλοκαίρι του 2014.

Από τις αρχές του 2014, η Φαλούτζα ήταν κάτω από μια σχεδόν ολική πολιορκία, με συχνούς βομβαρδισμούς των ιατρικών εγκαταστάσεων της από την κυβέρνηση του Ιράκ, ένα ακόμη έγκλημα πολέμου, δεδομένου ότι δεν είναι νόμιμος στρατιωτικός στόχος.


Πριν από την πρόσφατη προσπάθεια να ανακαταλάβουν την πόλη, η πολιορκία έχει επίσης ως αποτέλεσμα η Βαγδάτη να οδηγεί σε εξαθλίωση τον λαό της Φαλούτζα, στερώντας τρόφιμα, ως ένα άλλο παράδειγμα οτι η κυβέρνηση εξισώνει τους σουνίτες Άραβες με το IΚ. Τρομακτικές εικόνες έχουν αναρτηθεί στα ιρακινά social media πρόσφατα, δείχνοντας γυναίκες και παιδιά πεινασμένα από την κυβέρνηση που υποτίθεται ότι θα τους προστατεύσει από τη βία.
Η Ύπατη Αρμοστεία ανέφερε πρόσφατα ότι το ΙΚ τώρα εκτελεί άνδρες που δεν ειναι πρόθυμοι να πολεμήσουν γι ‘αυτούς.
Εν ολίγοις, οι άνθρωποι της Φαλούτζα ειναι μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Μεταξύ των Ιρανών σεκταριστικών σιίτων και των άγριων τζιχαντιστών.

Η θρησκευτική κάθαρση είναι ενα καλά εδραιωμένο πρόγραμμα στο Ιράκ, υπό την αιγίδα και την ενθάρρυνση των μουλάδων του Ιράν
Θρησκευτική κάθαρση

Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία για το τι θα συμβεί οταν “απελευθερωθεί” η Φαλούτζα. Η θρησκευτική κάθαρση είναι ενα καλά εδραιωμένο πρόγραμμα στο Ιράκ, υπό την αιγίδα και την ενθάρρυνση των μουλάδων του Ιράν.
Στην πραγματικότητα, γίνεται εκκαθάριση στις περιοχές γύρω από τη Σαμάρα απο σουνίτες Άραβες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας διάδρομος χωρίς σουνίτες, που εκτείνεται από τα σύνορα με το Ιράν μέχρι εκει που οι Σιίτες θεωρούν οτι ειναι τα ιερά προσκυνήματα τους στην κυρίως σουνιτική πόλη.

Καθώς η Φαλούτζα είναι η τελευταία μεγάλη πόλη υπο την κατοχή του ΙΚ εκτός από την ίδια τη Μοσούλη, αυτο που θα διαδραματιστεί εκει ειναι ενδεικτικό του τι θα συμβεί όταν αρχίσει η επίθεση εναντίον ΙΚ στη Μοσούλη.

Οι Σουνίτες Άραβες δεν πιστεύουν, σχεδόν καθόλου, σε μια κυβέρνηση Πράσινης Ζώνης στη Βαγδάτη και φοβούνται μια «απελευθέρωση» της Μοσούλης για ευνόητους λόγους, (συμπεριλαμβανομένων της βαρβαρότητας των PMF και της κυβέρνησης ενάντια σε σουνίτες κάτι που συνεχίζεται εδω και πάνω απο δέκα χρόνια).

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα ήταν οτι η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ που περιελάμβανε τις γειτονικές αραβικές χώρες και την Τουρκία θα ανέβαζε την εμπιστοσύνη των σουνιτών της Μοσούλης, σε μια επιχείρηση κατα του ΙΚ, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι θα υπάρξουν παρατηρητές και στρατεύματα στο έδαφος για να τους προστατεύσουν από τις σεκταριστικές υπερβολές.
Είναι, ωστόσο, απίθανο ότι η διεθνής κοινότητα θα στείλει ειρηνευτική αποστολή στη Μοσούλη.

Ωστόσο, μια νίκη κατά του IΚ δεν θα καταστρέψει τον εξτρεμισμό, όπως ακριβώς έγινε και με την αποδυνάμωση της Αλ Κάιντα, που δεν μείωσε την τρομοκρατία. Στην πραγματικότητα, η τρομοκρατία άνθισε και εξελίχθηκε σε σημείο που η Αλ Κάιντα δεν αναφέρεται καν στα μέσα ενημέρωσης καθώς φαίνεται σχεδόν φυσιολογική οργανωση σε σύγκριση με τον εξτρεμισμό του ΙΚ.

Η Φαλούτζα θα πέσει στην ιρακινή κυβέρνηση γράφει το Middleeasteye.net. Οι άνθρωποι της Φαλούτζα θα υποστούν ανυπολόγιστη δυστυχία, θάνατο, καταστροφή και βία από την κυβέρνηση και τους πολιτοφυλακές της, που υποτίθεται πρέπει να τους προστατεύσουν. Η Φαλούτζα θα είναι ένα προοίμιο για την ανακατάληψη της Μοσούλης, και αν τα πράγματα συνεχίσουν ως έχουν, το ΙΚ ειτε θα επιστρέψει τους ασσύμετρους παραδοσιακούς τρόπους τρομοκρατίας που θα εχουν περιφερειακό αλλα και διεθνή χαρακτήρα, ή η φρίκη που θα υποστεί η σουνιτική κοινότητα θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο τρομακτική οργάνωση ακόμη και απο τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. 

Ετικέτες: Ιράκ
Προηγούμενο Άρθρο

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για εγγραφή στο ολοήμερο σχολείο

Επόμενο Άρθρο

Νέα αρνητική ευρωπαϊκή πρωτιά: Παθητικοί καπνιστές οι περισσότεροι Έλληνες

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Απορρίπτει τα σενάρια περί σχεδιαζόμενης ιρανικής επίθεσης από δικό του έδαφος

07/11/2024 | 12:00
Featured

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Τουρκία είναι έτοιμη να «καταλάβει» βόρεια Συρία και βόρειο Ιράκ

12/07/2024 | 13:25
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο βίντεο! Οι Ιρανοί προέβησαν σε πυραυλική επίθεση κατά αμερικανικής βάσης στο Ιράκ!

25/10/2023 | 12:41
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι και ένας Ιρακινός πολιτικός προειδοποιούν τις ΗΠΑ να μην παρέμβουν στον πόλεμο της Γάζας

11/10/2023 | 11:00
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Θέλει να «εμβαθύνει» τις σχέσεις με την Τουρκία

12/04/2023 | 12:31
Featured

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ιρακινό ΥΠΕΞ

12/02/2021 | 19:21
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Τέσσερις τραυματίες από επίθεση σε βάση όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ

13/01/2020 | 11:00
HOT NEWS

Οι ΗΠΑ αποχωρούν από το Ιράκ, μεταδίδει το Reuters

07/01/2020 | 04:11
Load More
Επόμενο Άρθρο

Νέα αρνητική ευρωπαϊκή πρωτιά: Παθητικοί καπνιστές οι περισσότεροι Έλληνες


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Λέκκας προειδοποιεί για τις ρηγματώσεις στις Βούτες Ηρακλείου: Nα μην κατοικηθούν ορισμένες κατοικίες

    569 shares
    Share 228 Tweet 142
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΑ LIVE Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα( ΚΕΑ), Επίδομα Παιδιού Α21 και λοιπά επιδόματα – Ποιοι και πώς υποβάλλουν αιτήσεις

    508 shares
    Share 203 Tweet 127
  • Ο Πούτιν ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση πυρός στο μέτωπο της Ουκρανίας

    165 shares
    Share 66 Tweet 41
  • ΑΣΕΠ 2025: Πάνω από 6.700 μόνιμες προσλήψεις – Όλες οι τρέχουσες και επερχόμενες προκηρύξεις ανά ειδικότητα

    158 shares
    Share 63 Tweet 40
  • Νέα Δημοκρατία: Επιστρέφει στο 30% στις δημοσκοπήσεις, βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σταθεροποιείται δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας

    123 shares
    Share 49 Tweet 31
  • Σεισμός στη Μήλο: Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι για την Ελλάδα και τον κίνδυνο νέου μεγάλου σεισμού

    1117 shares
    Share 447 Tweet 279
  • Αγρότες και κτηνοτρόφοι: Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ έως Ιούλιο 2025 – Ποια ποσά και πότε καταβάλλονται

    100 shares
    Share 40 Tweet 25
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch