Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Ισλαμικό Κράτος: Τζιχαντιστές εκπαιδεύονται για εισβολή σε Ιταλία και Ελλάδα

Newsroom από Newsroom
15/03/2015 11:30
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει εισβολή τζιχαντιστών στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο.

Όπως σας έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενα ρεπορτάζ και αναρτήσεις μας, το Ισλαμικό Κράτος σκοπεύει να στείλει βετεράνους τζιχαντιστές ανάμεσα σε πρόσφυγες να μπουν στην Ευρώπη από τρεις «πύλες»: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα.

Για την εισβολή σε Ιταλία και Ελλάδα οι τζιχαντιστές θα εφορμήσουν από τη Λιβύη, στην οποία ελέγχουν δύο στρατηγικά λιμάνια: τη Σύρτη και τη Ντέρνα. Επίσης, το Ισλαμικό Κράτος δίνει μάχη να θέσει υπό τον έλεγχό του και τη Βεγγάζη.

Στο Twitter αναρτήθηκε η ακόλουθη φωτογραφία με τζιχαντιστές να πλέουν μέσα σε ένα ταχύπλοο:

Αφού διευκρινίζεται ότι η φωτογραφία δεν είναι από τη Λιβύη, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, αναφέρει η λεζάντα: «Ο Θεός (Αλλάχ) τους έδωσε ποτάμια ώστε να μπορούν να εκπαιδευτούν στο πώς θα κατακτήσουν τη Ρώμη».

Η φωτογραφία είναι απόδειξη, ντοκουμέντο, ότι το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει τους άνδρες του πώς να διασχίσουν τη Μεσόγειο με μικρά ταχύπλοα για να εισβάλουν στην Ευρώπη.

Το Ισλαμικό Κράτος, από ό,τι φαίνεται, δεν σκοπεύει να στείλει τζιχαντιστές μόνο ανάμεσα σε πρόσφυγες, αλλά και με καταδορμικές επιχειρήσεις, πλήρως εξοπλισμένους.

Τα καμπανάκια που έχει χτυπήσει στην Ευρώπη ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι ούτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ούτε «εκβιασμοί» για τα Μνημόνια. Είναι πραγματικότητα για την οποία προειδοποιούν και από την Αμερική.

Δείτε χάρτη που έδειξε το FOX NEWS, το πλάνο κυκλοφορεί ευρέως στο Twitter, που δείχνει με βέλη τα κύματα εισβολής των τζιχαντιστών από Λιβύη και Μέση Ανατολή να «δείχνουν» την Ελλάδα.

Απόβαση σε χώρες της Νότιας Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα σε ακτές της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας σχεδιάζει να κάνει το Ισλαμικό Κράτος, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο τις στρατιωτικές βάσεις που έχει δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες στη Λιβύη.

Σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες η «δεξαμενή σκέψης» (think tank) για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Ίδρυμα Quilliam, το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει μία μίνι «εισβολή» μικρών τρομοκρατικών ομάδων στην Ευρώπη, με απώτερο στόχο την πρόκληση αντιποίνων για την εκστρατεία της Δύσης κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Το έγγραφο που παρουσίασε το Ίδρυμα Quilliam αναφέρεται σε ένα δοκίμιο που γράφτηκε και κυκλοφόρησε από κορυφαίο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, εντός του οποίου αναγράφονται με λεπτομέρειες ο τρόπος που έχει οργανωθεί το εν λόγω σχέδιο.

Όπως αναφέρεται, οι τζιχαντιστές θα αποβιβαστούν στις ακτές της Νότιας Ευρώπης επιβιβαζόμενοι σε μικρές βάρκες, αξιοποιώντας την εμπειρία των προσφύγων της Βόρειας Αφρικής και ακολουθώντας περίπου το ίδιο δρομολόγιο.

Ως βασική πύλη εισόδου των ακραίων ισλαμιστών στη Γηραιά Ήπειρο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως η Ιταλία, λόγω της εγγύτητας των ακτών της με αυτών της Λιβύης.

Σύμφωνα με το εν λόγω δοκίμιο, η Λιβύη είναι ιδανική για κάτι τέτοιο διότι «έχει μια μεγάλη ακτογραμμή και είναι απέναντι από τις νότιες χώρες των σταυροφόρων, στις οποίες μπορεί να φτάσει κανείς με ευκολία ακόμα και με υποτυπώδεις βάρκες».

Παράλληλα, αφού ο εμπνευστής του κειμένου σημειώνει ότι κάθε μέρα «φτάνουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία, ακόμη και στη Νότια Ισπανία, απαρατήρητοι, περίπου 500 Βορειοαφρικανοί», εν συνεχεία τονίζει πως αν αυτό αξιοποιηθεί έστω και μερικώς και υπάρξει στρατηγική ανάπτυξη, «θα ξεσπούσε πανδαιμόνιο στη Νότια Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας η περιοχή που βρίσκεται πιο κοντά στις λιβυκές ακτές είναι η Κρήτη. Το ελληνικό νησί θεωρείται από τα εγγύτερα στη Λιβύη, αφού το χωρίζουν κάτι λιγότερο από 200 μίλια θάλασσας από την πόλη Ντέρνα, προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Προειδοποιεί και ο Ρουμπινί

Θρυαλλίδα καταστροφικών εξελίξεων για την Ευρώπη θα αποτελέσει ένα ενδεχόμενο Grexit σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κάνει ο Αμερικανός νομπελίστας Νουριέλ Ρουμπινί.

Για αυτόν τον λόγο, καταλήγει ο Αμερικανός οικονομολόγος, Ευρώπη και Ελλάδα θα καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό.

«Σε ένα ενδεχόμενο Grexit, η μετάδοση θα ήταν ραγδαία. Τα spreads των ομολόγων της περιφέρειας θα κλιμακωθούν, αντιστρέφοντας την πτώση που καταγράφουν με τις παρεμβατικές κινήσεις για την τόνωση της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ παράλληλα θα σημειωθεί ευρύ bankrun σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Από τη στιγμή που μία χώρα θα βρεθεί εκτός νομισματικής ένωσης, οι ευρωπαίοι θα αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο επόμενος. Για αυτό πιστεύω ότι από οικονομική άποψη δεν έχει νόημα το Grexit. Ακόμη και οι Γερμανοί το καταλαβαίνουν αυτό» σημειώνει ο νομπελίστας οικονομολόγος στο Bloomberg.

Από την ανάλυση του Ρουμπινί δεν λείπουν και οι τεκτονικές γεωπολιτικές εξελίξεις που θα πυροδοτούσε ένα ενδεχόμενο Grexit.

«Οι Ρώσοι έχουν γίνει πιο επιθετικοί όχι μόνο στην Ουκρανία και στη Βαλτική, αλλά επίσης και στα Βαλκάνια, από τη Μολδαβία, στη Βουλγαρία, τη Σερβία μέχρι και την Ελλάδα που είναι ορθόδοξη χώρα. Με την έξοδό της από την ευρωζώνη, η Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί στην αγκαλιά της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ο Ρουμπινί σημείωσε ότι τα γεωπολιτικά ζητήματα δεν είναι και τώρα ανύπαρκτα για την Ευρώπη, καθώς τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα από τζιχαντιστές σε Παρίσι και Δανία, δείχνουν ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή με το Ισλαμικό Κράτος είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να μεταφερθεί στο κέντρο της Ευρώπης.

«Εάν σκεφτεί λοιπόν κανείς όλα αυτά, η Γερμανία δεν βρίσκει επί της ουσίας κανένα νόημα να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Μόλις το 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, γιατί τόσο είναι η Ελλάδα, μπορεί να προκαλέσει οικονομικό, χρηματοοικονομικό και γεωπολιτικό χάος σε ολόκληρη την ήπειρο».

Σημειώνεται ότι τις δηλώσεις δεν τις έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ούτε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε μία παράφραση της δήλωσης για… Κούγκι. Τις έκανε ο νομπελίστας Νουριέλ Ρουμπινί.

Προηγούμενο Άρθρο

Οταν οι Γερμανοί υποδεχόντουσαν θριαμβευτικά τον Ωνάση (ΒΙΝΤΕΟ)

Επόμενο Άρθρο

Τουρκικός δορυφόρος καταγράφει τα πάντα από τη «μεγάλη απειλή»- Ελλάδα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες Νετανιάχου – Τραμπ:

23/04/2025 | 07:13
Featured

Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

23/04/2025 | 07:07
Featured

Οι τελευταίες στιγμές του Πάπα Φραγκίσκου – Ζήτησαν ασθενοφόρο, αλλά χειροτέρεψε μέσα σε λίγα λεπτά

23/04/2025 | 06:50
Featured

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες έως και την Κυριακή, πότε πέφτει η θερμοκρασία

23/04/2025 | 06:00
Featured

Τραμπ: Δεν σκοπεύω να απολύσω τον επικεφαλής της Fed

23/04/2025 | 04:04
Featured

Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Σχεδόν 200.000 πιστοί και 170 ξένες αντιπροσωπείες το Σάββατο στη Ρώμη

23/04/2025 | 01:44
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 23 Απριλίου, εορτολόγιο: Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

23/04/2025 | 00:05
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 23 Απριλίου, εορτολόγιο: Άγιος Γλυκέριος ο γεωργός

23/04/2025 | 00:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τουρκικός δορυφόρος καταγράφει τα πάντα από τη «μεγάλη απειλή»- Ελλάδα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέος σεισμός ανοιχτά της Αμοργού

    443 shares
    Share 177 Tweet 111
  • Αβάσταχτος πόνος: Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου Θοδωρή στη Ηλεία

    364 shares
    Share 146 Tweet 91
  • Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Τι Αναδρομικά θα λάβουν και οι καταβολές του επόμενου τρίμηνου 

    317 shares
    Share 127 Tweet 79
  • Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου “παγώνει” την έλευση της κάρας του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο

    304 shares
    Share 122 Tweet 76
  • ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ: Όλες οι πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο 2025 σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Ποιοι ευνοούνται, Τι ποσά καταβάλλονται

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  •  Συγκλονίζει ο Άρης Μουγκοπέτρος: «Θα μπορούσα να μην ξαναδώ τα παιδιά μου»

    259 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Νέο Επίδομα Ανεργίας ΔΥΠΑ έως 1.295€: Ποιοι Δικαιούνται και Πώς Υπολογίζεται – Όλα τα Επιδόματα Ανέργων 2025

    235 shares
    Share 94 Tweet 59
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch