Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Ισραήλ: Εδραιώνεται το σκηνικό πολέμου

Newsroom από Newsroom
13/05/2021 11:00
σε HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ισραήλ: Εδραιώνεται το σκηνικό πολέμου – Σκηνικό διπλής σύγκρουσης.

Ειδήσεις: Ατμόσφαιρα χώρας βυθισμένης σε διπλή σύγκρουση επικρατεί στο Ισραήλ, εν μέσω κλιμάκωσης των αιματηρών ανταλλαγών πυρών με τους ισλαμιστές και της Χαμάς, που κυβερνούν στη Λωρίδα της Γάζας, και ταραχών στις πόλεις του με μεικτό αραβοϊσραηλινό πληθυσμό.

Όλες οι ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Μετά τα μεσάνυχτα, οι σειρήνες της αεράμυνας που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες ήχησαν ξανά στο νότο, στη μητρόπολη Τελ Αβίβ, αλλά – για πρώτη φορά από τη Δευτέρα – και στον βορρά, σημειώνει το In.gr σε δημοσίευμά του.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ρουκέτα έπληξε πολυκατοικία στην Πετά Τικβά, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Παράλληλα, η ισραηλινή αεροπορία συνέχισε να πλήττει θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό θύλακα όπου ζουν δύο εκατομμύρια κάτοικοι υπό ισραηλινό αποκλεισμό. Έβαλε μεταξύ άλλων στο στόχαστρο εγκαταστάσεις της υπηρεσίας «αντικατασκοπείας» της Χαμάς και την κατοικία του Ιγιάντ Τάγεμπ, αξιωματικού του στρατιωτικού βραχίονα του ισλαμιστικού κινήματος.

Η Χαμάς ανακοίνωσε χθες τον θάνατο του επικεφαλής του στρατιωτικού βραχίονά της στην πόλη της Γάζας, ενώ η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ ανέφερε από τη δική της πλευρά ότι έχουν σκοτωθεί και άλλα στελέχη του ισλαμιστικού κινήματος.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία κονιορτοποίησε δεκαώροφο κτίριο που φιλοξενούσε τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Αλ Άκσα, που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια από τη Χαμάς. Ο πιο πρόσφατος απολογισμός στη Γάζα, χθες βράδυ, έκανε λόγο για 67 νεκρούς στη Γάζα, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και σχεδόν 400 τραυματίες.

Στον ΟΗΕ
«Σε αντίποινα για την επιδρομή στο κτίριο Αλ Σορούκ και τον θάνατο ομάδας ηγετών» η Χαμάς εξαπέλυσε χθες βράδυ πάνω από εκατό ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Αρκετές αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος.

Με τις νέες εκτοξεύσεις, ο αριθμός των ρουκετών που έχουν βληθεί εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ από ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας έφθασε τις περίπου 1.500. Ο αριθμός των θυμάτων στην ισραηλινή πλευρά έφθασε τους επτά νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός αγοριού έξι ετών, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε κάτι περισσότερο από δύο ημέρες.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης των εχθροπραξιών, αναμένεται να διεξαχθεί μια τρίτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δημόσια αυτή τη φορά, αύριο Παρασκευή.

Στις πρώτες δύο βιντεοδιασκέψεις, που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, οι ΗΠΑ εναντιώθηκαν στην υιοθέτηση κοινής ανακοίνωσης του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ που θα ζητεί να σταματήσουν οι ανταλλαγές πυρών, κρίνοντας αυτή η κίνηση θα ήταν «αντιπαραγωγική» σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Η Ουάσινγκτον πάντως ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα στείλει επιτετραμμένο στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη για να καλέσει να υπάρξει «αποκλιμάκωση», ενώ η Μόσχα κάλεσε να συγκληθεί εκτάκτως το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΕΕ, Ρωσία, ΗΠΑ, ΟΗΕ).

«Συνεχίζουμε»
Ωστόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που μίλησε τηλεφωνικά με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, του είπε πως θέλει να «συνεχίσει» τα πλήγματα για να τρωθούν οι «στρατιωτικές δυνατότητες» της Χαμάς.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, που έχει έδρα τη Δυτική Όχθη, θέατρο διαδηλώσεων, ταραχών και επιθέσεων εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων με τρεις νεκρούς χθες Τετάρτη, μίλησε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, από τον οποίο ζήτησε να συμβάλει να «σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις».

Από τον πλευρά του ο κ. Μπλίνκεν ανέφερε μέσω Twitter πως επισήμανε την «ανάγκη να τερματιστούν οι επιθέσεις με ρουκέτες και να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις».

Ισραήλ και Χαμάς οδεύουν σε «πόλεμο ευρείας κλίμακας», προειδοποίησε την Τρίτη ο ειδικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή, ο Τορ Βένεσλαντ. Αν πράγματι ξεσπάσει, «θα είναι καταστροφικός και αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα θα είναι οι απλοί άνθρωποι» στη Γάζα, όπου το ποσοστό της ανεργίας αγγίζει το 50%, πρόσθεσε ο Νορβηγός.

Στους διαδρόμους, ο ΟΗΕ, το Κατάρ και η Αίγυπτος καταβάλλουν προσπάθειες να μεσολαβήσουν, με τον επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας να προσπαθεί να πείσει τον ισραηλινό ομόλογό του – μάταια – πως είναι απαραίτητο να σταματήσουν τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας την πρώτη ομοβροντία ρουκετών εναντίον του Ισραήλ σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν στα επεισόδια με την ισραηλινή αστυνομία στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ και ιερότερο τόπο του ιουδαϊσμού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τμήμα της ιερής πόλης που κατέχει και έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, παρανόμως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Μολονότι στην Πλατεία των Τεμενών έμοιαζε να επανέρχεται η ηρεμία σήμερα, πολλές πόλεις μετατράπηκαν σε θέατρα νυχτερινών «ταραχών».

Οπαδοί της ισραηλινής άκρας δεξιάς διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα, εμπλεκόμενοι σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης αλλά και με ισραηλινούς Άραβες, στη Λοντ, στη Χάιφα και αλλού.

Τη χώρα σόκαρε η απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση του λιντσαρίσματος ενός άνδρα, που θεωρήθηκε πως ήταν Άραβας από τους δράστες, κοντά στο Τελ Αβίβ. Τα απαράδεκτα πλάνα εικονίζουν έναν άνδρα που τον βγάζει διά της βίας από το αυτοκίνητό του και κατόπιν τον χτυπά ασταμάτητα πλήθος ωσότου χάνει τις αισθήσεις του.

Ο πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν, βλέποντας κίνδυνο «εμφυλίου» στα επεισόδια σε πόλεις με μεικτό, αραβικό και ισραηλιτικό πληθυσμό, χαρακτήρισε τα συμβάντα του είδους «βάρβαρη επίθεση εναντίον της συνύπαρξης στο κράτος του Ισραήλ».

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου χαρακτήρισε «απαράδεκτο» αυτό «που συμβαίνει σε πόλεις του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες (…) τίποτα δεν δικαιολογεί το λιντσάρισμα Αράβων από Εβραίους, ούτε Εβραίων από Άραβες», είπε.

Αξίωσε να αναπτυχθεί στρατός στους δρόμους για να αντιμετωπιστούν οι ταραχές, κάτι στο οποίο ενίσταται μέχρι εδώ ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς. Αλλά ο κ. Νετανιάχου, που μιλά για πόλεμο «σε δύο μέτωπα», επιμένει.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑ ΙΣΡΑΗΛΙΣΡΑΗΛΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙΤελ Αβίβ ΧαμάςΧαμάςΧαμάς Λωρίδα της Γάζας

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

26/08/2025 | 23:45
Featured

Νετανιάχου: «Όποιος σχεδιάζει να μας επιτιτεθεί, θα τον χτυπήσουμε»

25/08/2025 | 08:00
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: «Θέλουμε ειρήνη με τους όρους του Ισραήλ»

23/08/2025 | 20:00
Featured

«Θα ανοίξουν οι πύλες της κόλασης»: Το Ισραήλ απειλεί να καταστρέψει τη Γάζα αν η Χαμάς δεν δεχθεί την ειρήνη με τους όρους του

22/08/2025 | 20:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κ. Μπακογιάννης: Τα έργα στοχεύουν στην επανακατοίκηση της Αθήνας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Βασική, επικουρική, αναδρομικά έως 3.751€: 10 παραδείγματα με προσωπική διαφορά και ΕΑΣ για τις συντάξεις 

    189 shares
    Share 76 Tweet 47
  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Οπλοστάσιο σε κάδο στην Καισαριανή: Χειροβομβίδα, βλήματα όλμου και θρησκευτικές εικόνες – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

    180 shares
    Share 72 Tweet 45
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις: «Θα είναι οικονομικός πόλεμος και όχι παγκόσμιος»

    169 shares
    Share 68 Tweet 42
  • ΑΣΕΠ 2025: 1.700 μόνιμες θέσεις σε Δήμους, Περιφέρειες και Νοσοκομεία – Όλες οι λεπτομέρειες για την προκήρυξη

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
  • ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΕΑ: Αναδρομικά  2025: Ποιοι θα δουν ποσά έως 8.500€ και τι ισχύει για όλους τους αποστράτους και ταμεία

    131 shares
    Share 52 Tweet 33
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πληρωμές και αποζημιώσεις ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Τι θα εισπράξουν αγρότες και κτηνοτρόφοι το επόμενο διάστημα

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Γιορτή σήμερα 26 Αυγούστου, εορτολόγιο: Άγιοι Αδριανός και Ναταλία

    233 shares
    Share 93 Tweet 58
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch