Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Κοροναϊός: Σε όλη την Ασία οι χώρες σπεύδουν να αυξήσουν τα αποθέματά τους σε μάσκες

Newsroom από Newsroom
06/03/2020 16:30
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κοροναϊός: Σε ένα εργοστάσιο κατασκευής προστατευτικών μασκών έξω από τη Σεούλ στη Νότια Κορέα οι εργάτες φτιάχνουν 300.000 τεμάχια ημερησίως, τα οποία δεν αρκούν.

Πέρυσι το Κέντρο Παραγωγής Ιντσεόν CNTUS-Sungjin κατασκεύασε 30 εκατομμύρια μάσκες. Μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κοροναϊού φέτος κατασκεύασε 19 εκατομμύρια μόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

«Εκτιμάμε ότι θα μας τελειώσουν τα υλικά μέσα σε 20 ημέρες», δήλωσε ο Κιμ Κιούνγκ- σιγκ, επικεφαλής του Κέντρου.

Ο Κιμ εκτίμησε επίσης ότι οι κατασκευαστές στη Νότια Κορέα μπορούν να παράξουν περίπου 10 εκατομμύρια μάσκες ημερησίως, σε μια χώρα 50 εκατομμυρίων.

Σε όλη την Ασία η εξάπλωση της επιδημίας της covid-19 έχει ωθήσει τους καταναλωτές να σπεύσουν να αγοράσουν μάσκες.

Κάποιες κυβερνήσεις, όπως στην Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη, έχουν ζητήσει από τους πολίτες τους να μην φορούν μάσκα παρά μόνο αν είναι άρρωστοι. Άλλες χώρες, όπως η Νότια Κορέα, έχουν ξεκινήσει εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού καλώντας όλους τους πολίτες να φορούν μάσκα.

Τα αντικρουόμενα μηνύματα καταδεικνύουν τη σύγχυση που επικρατεί παγκοσμίως σχετικά με τη χρησιμότητα ή όχι της προστατευτικής μάσκας στον περιορισμό της επιδημίας. Μάλιστα κάποιοι ειδικοί προειδοποιούν ότι η λάθος χρήση τους ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ανεξαρτήτως των κυβερνητικών πολιτικών, υπάρχουν πολλές αναφορές ότι εξαντλούνται τα αποθέματα των προστατευτικών μασκών, την ώρα μάλιστα που κάποια νοσοκομεία δυσκολεύονται να βρουν αρκετές για το προσωπικό τους.

Στη Νότια Κορέα, όπου έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2 εκτός Κίνας με 6.284 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 42 θανάτους, η κυβέρνηση επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές μασκών και κάλεσε τα εργοστάσια να αυξήσουν την παραγωγή.

Εξάλλου αύξηση έχει σημειώσει και η τιμή χονδρικής των μασκών που κατασκευάζονται στο Κέντρο Παραγωγής Ιντσεόν CNTUS-Sungjin από 0,55 δολάρια σε 0,93 δολάρια.

Ωστόσο ο Κιμ διευκρίνισε ότι η εταιρεία δεν έχει δει σημαντική αύξηση στα κέρδη της καθώς το εργοστάσιο χρειάστηκε να προσλάβει επιπλέον 130 προσωρινούς εργάτες επιπλέον των 70 μόνιμων υπαλλήλων του, ενώ η παραγωγή δεν σταματά καθόλου.

Κάποια στιγμή μόλις ο νέος κοροναϊός άρχισε να εξαπλώνεται στην Κίνα, Κινέζοι επιχειρηματίες πήγαν στο εργοστάσιο και πρόσφεραν 4,2 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν όλες τις μάσκες που διέθετε, όμως η διεύθυνση αρνήθηκε.

Ο Κιμ Γιάε-γιονγκ, ένας 43χρονος εργάτης, δήλωσε ότι εργάζεται σε 12ωρες βάρδιες κάθε ημέρα. «Κάθε πρωί όταν πηγαίνω στη δουλειά, θυμάμαι πόσο σημαντική είναι η δουλειά μου για την ασφάλεια και την επιβίωση του κορεατικού λαού», είπε.

Και άλλες χώρες σπεύδουν να προμηθευτούν μάσκες. Την Τρίτη η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ενέκρινε προϋπολογισμό περίπου 6,5 εκ. ευρώ για την παραγωγή 50 εκατομμυρίων μασκών σε διάστημα 10 ημερών.

Η Σιγκαπούρη επεσήμανε ότι εξετάζει πώς μπορεί να αναπτύξει την τοπική παραγωγή μασκών, ενώ άλλες χώρες, όπως η Ταϊβάν απαγόρευσαν την εξαγωγή τους.

Πολιτικές περιορισμού

Βάσει της νέας πολιτικής που τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα οι Νοτιοκορεάτες θα μπορούν να αγοράζουν δύο μάσκες την εβδομάδα και συγκεκριμένες ημέρες βάσει της χρονιάς που έχουν γεννηθεί.

Στην Κίνα το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι μαζικές αγορές μασκών, προστατευτικών στολών, αντισηπτικών και άλλου ιατρικού εξοπλισμού ή η αύξηση της τιμής τους αποτελεί αδίκημα.

Οι αρχές στην Ταϊλάνδη έχουν ασκήσει τουλάχιστον 51 διώξεις εναντίον καταστημάτων που αύξησαν αδικαιολόγητα την τιμή των μασκών και πλέον το υπουργείο Εμπορίου έχει αναλάβει τη διάθεσή τους.

Η αστυνομία στην Ινδονησία έχει συλλάβει 25 ανθρώπους που αγόρασαν μαζικά μάσκες και αντισηπτικά χεριών.

Στα μέσα Ιανουαρίου, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κοροναϊού στη Σιγκαπούρη, οι αρχές αναγκάστηκαν να βάλουν δελτίο στην πώληση μασκών και αντισηπτικών χεριών.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε χθες Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του θα απαγορεύσει την επαναπώληση μασκών.

Δεκατέσσερα πακέτα που περιείχαν 620 μάσκες πωλούνται σήμερα σε δημοπρασία στο Yahoo Ιαπωνίας, με τη μεγαλύτερη προσφορά να φτάνει σχεδόν τα 8.500 ευρώ. Ο ιστότοπος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απαγορεύσει τις δημοπρασίες χειρουργικών μασκών μετά τις 14 Μαρτίου.

Ε.Μ.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΡΟΝΑΙΟΣΜΑΣΚΕΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

26/06/2025 | 22:13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
HOT NEWS

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Λήγουν στις 15 Ιουλίου – Πρόστιμα, παγίδες και τι να προσέξετε πριν την υποβολή

25/06/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΔΥΠΑ: Επιδότηση 14.800€ για ανέργους σε 7 περιοχές – Όλα τα ενεργά voucher και τα προγράμματα ενίσχυσης με αριθμούς

25/06/2025 | 15:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε καταστάσεις που οδηγούν την ελληνική κοινωνία στο διχασμό


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1098 shares
    Share 439 Tweet 275
  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    392 shares
    Share 157 Tweet 98
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    381 shares
    Share 152 Tweet 95
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

    316 shares
    Share 126 Tweet 79
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    249 shares
    Share 100 Tweet 62
  • 30 δισ. δολάρια και νέα πυρηνική συμφωνία στο τραπέζι: Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν φέρνουν ανατροπή στη Μέση Ανατολή

    235 shares
    Share 94 Tweet 59
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch