Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Λουκασένκο: Το τέλος του πολέμου “εξαρτάται από την Ουκρανία”

Newsroom από Newsroom
22/07/2022 10:30
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
72
SHARES
154
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Λουκασένκο: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα σταματήσει μόνο εάν το Κίεβο αποδεχθεί τις απώλειές του και διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο.

“Όλα εξαρτώνται από την Ουκρανία, επί του παρόντος, η ιδιαιτερότητα της στιγμής είναι ότι ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει σε καλύτερες συνθήκες, αποδεκτές για την Ουκρανία, η οποία πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να συμφωνήσει να μην απειλήσει ποτέ τη Ρωσία”, τόνισε.

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, ο οποίος δάνεισε το έδαφός του στον ρωσικό στρατό για να επιτεθεί στην Ουκρανία, το Κίεβο είναι αυτό που πρέπει να δεχθεί τις παραχωρήσεις και να πάει στις διαπραγματεύσεις, που αποτελούν τη μόνη έξοδο από τη σύγκρουση.

Η Ουκρανία πρέπει να συμφωνήσει για “να μην έχει ποτέ στο έδαφός της όπλα που απειλούν τη Ρωσία”.

Όπως δήλωσε, ο όρος “αποναζιστικοποίηση” που χρησιμοποίησε η Ρωσία, σχετικά με τους στρατιωτικούς της στόχους στην Ουκρανία, “είναι φιλοσοφία. Το σημαντικότερο, είναι η ασφάλεια της Ρωσίας”.

Ο Λουκασένκο θεωρεί ότι διαφορετικά, τα πράγματα μπορεί να επιδεινωθούν περαιτέρω, υπενθυμίζοντας ότι ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι ο στρατός του δεν έχει ασχοληθεί ακόμη πλήρως με την Ουκρανία.

“Ο πόλεμος που είναι σε εξέλιξη εκεί, δεν είναι αυτός που η Ρωσία θα μπορούσε να διεξάγει”, δήλωσε, κάνοντας λόγο για “τρομακτικά” όπλα που η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει”.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, η Ουκρανία πρέπει να δεχθεί ότι οι περιοχές που έχει καταλάβει η Ρωσία στα ανατολικά και στο νότο της χώρας, έχουν χαθεί.

“Αυτό δεν συζητείται πλέον, θα μπορούσε να είχε συζητηθεί τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο”, τόνισε.

Τέλος, ο Λουκασένκο επέρριψε στη Δύση την απόλυτη ευθύνη αυτού του πολέμου, εκτιμώντας ότι η απειλή που επισειόταν στη Ρωσία ήταν τέτοια που Μόσχα έπρεπε να επιτεθεί στον γείτονα της.

Όπως δήλωσε, η σύγκρουση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν οι δυτικές χώρες είχαν δώσει στον Πούτιν “τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητούσε”, δηλαδή την αποχώρηση της Συμμαχίας στα σύνορα του 1997 και τη λήξη της προσέγγισης της Δύσης στην Ουκρανία, που η Ρωσία εκλαμβάνει ως απειλή.

“Γιατί δεν δώσατε αυτές τις εγγυήσεις; Αυτό σημαίνει ότι θέλατε τον πόλεμο”, τόνισε.

– Ο “γκρεμός του πυρηνικού πολέμου” –

Η Δύση, η Ουκρανία και η Ρωσία πρέπει να θέσουν τέλος στη σύγκρουση για να αποφύγουν τον “γκρεμό” του “πυρηνικού πολέμου”, δήλωσε ο 67χρονος Λουκασένκο, μεγάλος σύμμαχος της Μόσχας.

“Ελάτε, ας σταματήσουμε. Δεν πρέπει να πάμε πιο μακριά. Πιο μακριά, είναι ο γκρεμός. Πιο μακριά, είναι ο πυρηνικός πόλεμος. Αυτό δεν πρέπει να πάει μέχρι εκεί”, είπε ζητώντας “να σταματήσει αυτό το χάος, η επιχείρηση και ο πόλεμος στην Ουκρανία”.

Η Δύση ήθελε μια σύγκρουση με τη Ρωσία και “προκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία”. “Είδαμε τα αίτια αυτού του πολέμου, το αίτιο είναι ότι αν η Ρωσία δεν είχε προηγηθεί του ΝΑΤΟ, εσείς (οι Δυτικοί) θα είχατε οργανωθεί και θα τη χτυπούσατε”, επέμεινε, “εσείς το προκαλέσατε και εσείς παρατείνετε αυτόν τον πόλεμο”.

Η Λευκορωσία είναι όντως αυταρχική αλλά δεν έχει πολιτικούς κρατούμενους, δήλωσε ο Λουκασένκο, στον οποίο η Δύση επέβαλε κυρώσεις για την καταστολή στη χώρα του.

“Ναι, το σύστημά μας είναι πιο σκληρό, δεν αποκλείω τη λέξη αυταρχικό, αλλά δεν είναι δικτατορία”, τόνισε.

“Λέτε ότι έχουμε εκατοντάδες ανθρώπους στη φυλακή. Αλλά εάν μιλάμε γι’ αυτή την υποτιθέμενη αντιπολίτευση που εσείς αναφέρετε, αυτή δεν έχει καμιά σχέση με την αντιπολίτευση. Πρόκειται για ανθρώπους που εκφράστηκαν κατά του κράτους, όχι κατά της εξουσίας, αλλά κατά του κράτους, κατά του δικού τους λαού”, δήλωσε ο Λουκασένκο.

Είχε ερωτηθεί σε σχέση με τους εκατοντάδες αντιφροντούντες, μέλη σωματείων, δημοσιογράφους και απλούς διαδηλωτές για τον ρόλο τους στις μαζικές διαδηλώσεις κατά της επανεκλογής του τον Αύγουστο του 2020.

Όπως δήλωσε, δεν κατέστειλε ένα κίνημα της αντιπολίτευσης, αλλά μια συνωμοσία κατά της χώρας του, την οποία τροφοδότηση. Τα πρόσωπα που είναι στη φυλακή χρηματοδοτούνταν από το εξωτερικό, στο σύνολό τους από την Πολωνία και τη Λιθουανία”, δήλωσε.

“Και τί θέλετε, μήπως να κοιτάζω ήρεμα; Ως πρόεδρος, η κύρια αρμοδιότητά μου είναι να προασπίζω την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του κράτους”, επέμεινε ο Λουκασένκο.

Ο αρχηγός του λευκορωσικού κράτους εκτίμησε ακόμη ότι οι Δυτικοί ήθελαν να διαλύσουν τη Λευκορωσία το 2020, ώστε να αναλάβουν στη συνέχεια τη Ρωσία.

“Θέλατε να διαλύσετε τη Λευκορωσία για να οικοδομήσετε μια ζώνη από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Βαλτική και να είστε στο κατώφλι της Μόσχας”, τόνισε.

– Δύο γαλλικά κανόνια Σεζάρ στα χέρια της Μόσχας –

Τέλος, ο Λευκορώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία κατάφερε να πάρει στα χέρια της δύο από τα κανόνια Caesar που η Γαλλία παρέδωσε στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι είχαν πουληθεί στη Μόσχα.

Η Γαλλία έχει ήδη παραδώσει 12 από αυτά τα εξαιρετικά προηγμένα συστήματα και άλλα έξι είναι καθ΄οδόν προς την Ουκρανία.

“Η Ρωσία ξέρει πώς εσείς παραδίδετε τα Σεζάρ σας εκεί, και μόλις φθάσουν, θα καλυφθούν από τα (ρωσικά) όπλα υψηλής ακρίβειας.

Σκεφτείτε αν αξίζει τον κόπο”, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης από το Μέγαρο της Ανεξαρτησίας στο Μινσκ.

“Και εκείνα που θα φθάσουν, αυτοί θα τα πουλήσουν στη Ρωσία. Ξέρετε, όχι, ότι δύο συστήματα Caesar πωλήθηκαν από τις ουκρανικές αρχές στη Ρωσία; Στη Ρωσία, αυτά έχουν ήδη αποσυναρμολογηθεί σε ένα εργοστάσιο αρμάτων, και εκεί βλέπουν τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτό είναι γεγονός”, είπε ο Λουκασένκο.

Οι δηλώσεις αυτές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν ανεξάρτητα.

ΑΓ

Ετικέτες: Λουκασένκο

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λουκασένκο προειδοποιεί ότι δεν θα σταματήσει τις ροές μεταναστών προς την ΕΕ – «Μου βάζετε τη θηλιά στον λαιμό»

20/08/2024 | 10:00
HOT NEWS

Μητσοτάκης στη «Le Figaro» – Η Ευρώπη πρέπει να πει «αρκετά» στον Λουκασένκο

15/11/2021 | 21:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σκάει! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!!! VOUCHER- ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ 2022-2023 ΕΣΠΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2022 - Όλα τα ΝΕΑ ΤΩΡΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αποκάλυψη Τραμπ: «Στέλνουμε όπλα στο Κίεβο μέσω ΝΑΤΟ – Έρχεται δήλωση-σοκ για τη Ρωσία

    476 shares
    Share 190 Tweet 119
  • Σε πλήρη εξέλιξη φωτιά σε εργοστάσιο με πλαστικά – 112 για επικίνδυνους καπνούς

    254 shares
    Share 102 Tweet 64
  • Συντάξεις Αυγούστου 2025: Αυξήσεις έως 132 ευρώ, πληρωμές και τι αλλάζει με ΕΑΣ και προσωπική διαφορά – Οδηγός για 1,9 εκατομμύρια συνταξιούχους

    170 shares
    Share 68 Tweet 43
  • Επίδομα έως 1.000 ευρώ και Έκρηξη Βάουτσερ: Τι αποκάλυψαν στο tilegrafimanews.gr στελέχη του Υπ.Όλα τα ενεργά προγράμματα ΔΥΠΑ

    139 shares
    Share 56 Tweet 35
  • Γιορτή σήμερα 12 Ιουλίου, εορτολόγιο: Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

    119 shares
    Share 48 Tweet 30
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Αναδρομικά Συνταξιούχων 2025: Έρχονται καταβολές έως 4.180 ευρώ – Τι θα γίνει με την ΕΑΣ, ποιοι κερδίζουν και πότε

    205 shares
    Share 82 Tweet 51
  • Γιορτή σήμερα 11 Ιουλίου, εορτολόγιο: Αγία Ισαπόστολος Όλγα

    352 shares
    Share 141 Tweet 88
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch