Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός πιθανόν από το 2010 ο Λιβανέζος αεροπειρατής της TWA

TechTeam από TechTeam
29/09/2019 17:34
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Λιβανέζος «αεροπειρατής» της TWA στο Ελληνικό το 1985 που υποτίθεται ότι συνέλαβε η ΕΛΑΣ στην Μύκονο πιθανόν να έχει σκοτωθεί εδώ και εννιά χρόνια σε επιχείρηση της CIA με drone στη περιοχή Βαζιρισταν στο Πακιστάν.

Η ΕΛΑΣ ίσως πίστεψε ότι συνέλαβε ένα άνθρωπο-«φάντασμα» για τον οποίο υπάρχουν την τελευταία 10ετία θολές αναφορές για την τύχη του κι αν είναι τελικά ζωντανός. Κι ίσως αυτή η σύγχυση ή και οι σκοπιμότητες να οδήγησαν και τις γερμανικές αρχές να μην δώσουν ευκρινή απάντηση στην ΕΛΑΣ σχετικά με το παλαιότερο ένταλμα που είχαν εκδώσει για τον λιβανέζο ένοπλο.

Επιπλέον παραμένει άγνωστο γιατί δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον –πριν την διαπίστωση του λάθους- κι από τις αμερικανικές αρχές που είχαν επικηρύξει τον 54χρονο Αραβα (κι όχι 65χρονος που ήταν ο δημοσιογράφος που συνελήφθη στην Μϋκονο) με 5.000.000 δολλάρια.

Η ΕΛΑΣ λοιπόν, ανακοίνωσε προ μερικών ημερών ότι αφέθηκε ελεύθερος ο Λιβανέζος δημοσιογράφος από την Σιδώνα που είχε συλληφθεί στην Μύκονο με την κατηγορία ότι είναι ο καταζητούμενος, μέλος της Χεζμπολαχ Μοχαμεντ Αλ Χαμαντί που είχε προχωρήσει -με αλλους τρείς ομοεθνείς του- την αιματηρή αεροπειρατία τον Ιούνιο του 1985 στο αεροπλάνο της TWA ξεκινώντας από το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Απλή συνωνυμία αεροπειρατή και δημοσιογράφου

Η σύλληψη στηρίχθηκε σε μια απλή συνωνυμία, σε κοινότυπο αραβικό όνομα, χωρίς να συνυπολογισθούν οι ηλικιακές διαφορές, η μη ταύτιση άλλων οικογενειακών δεδομένων, αλλά και τα αλλεπάλληλα στοιχεία που παρέδιδε η πρεσβεία του Λιβάνου στην Ελλάδα για τον 65χρονο δημοσιογράφο, τις εκκλήσεις της οικογενείας του κλπ.

Με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να αναφέρουν ότι «δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό με βάση τις τυπικές διαδικασίες, αφού υπήρχε αυτή η ομοιότητα στα ονόματα».

Όμως τώρα αποκαλύπτεται μία νέα παράμετρος στο λάθος με τον λιβανέζο δημοσιογράφο, με την περαιτέρω ανάλυση για τον «άφαντο αεροπειρατή».

Δύο χρόνια λοιπόν μετά την επίθεση TWA 847, ο Χαμαντί συνελήφθη στη Φρανκφούρτη ενώ σχεδίαζε βομβιστική επίθεση ενώ την ίδια περίοδο είχε συλληφθεί σε γιάφκα με όπλα κι εκρηκτικά ο αδελφός του.

Ο πραγματικός αεροπειρατής καταδικάστηκε από τις γερμανικές αρχές
Ο Χαμαντί καταδικάστηκε από τις γερμανικές αρχές –αντίθετα με ότι γραφόταν τις τελευταίες ημέρες ότι αφέθηκε ελεύθερος- σε ισόβια κάθειρξη κι αποφυλακίσθηκε το 2006.

Με πολλούς να αναφέρουν ότι συνδυάσθηκε με την απελευθέρωση μιας Γερμανίδας αρχαιολόγου που είχε συλληφθεί στο Ιράκ το 2005.

Μετά την αποφυλάκιση του από τις γερμανικές φυλακές που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από τις ΗΠΑ (κυβερνηση Τζωρτζ Μπους) ο Χαμαντί θεωρείται ότι μετέβη στον Λίβανο όπου υπήρξαν πληροφορίες ότι ενταχθηκε στη Χεζμπολαχ.

Μάλιστα υπήρξαν νέα αιτήματα έκδοσης του από τις αμερικανικές αρχές, χωρίς αποτέλεσμα. Άφαντοι είναι κι οι δύο άλλοι αεροπειρατές της πτήσης της TWA , ενώ ένας τέταρτος συνεργός τους σκοτώθηκε το 2008 σε βομβαρδισμό στην Δαμασκό.

Φέρεται να έχει σκοτωθεί, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες
Όμως σύμφωνα με αναφορές μυστικών υπηρεσιών από το Πακιστάν ο εν λόγω καταζητούμενος αεροπειρατής φέρεται να είχε σκοτωθεί, τον Ιούνιο του 2010, από βομβαρδισμό με drones από τον αμερικανικό στρατό, στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα ο Μοχαμεντ Χαμαντί είχε ταξιδέψει τον Νοέμβριο του 2009 στο Αφγανιστάν για να πολεμήσει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ κι εντάχθηκε σε ομάδα της Αλ Κάιντα.

Ακολούθως τον Μάρτιο του 2010 πήγε στο Πακιστάν απ’όπου Ταλιμπάν και μέλη της Αλ Κάιντα προχωρούσαν σε νέες επιθέσεις στις αμερικανικές δυνάμεις στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Σ

ύμφωνα με αναφορές αξιωματούχων του Πακιστάν την ώρα που σκοτώθηκε ήταν σε συνάντηση με 6-7 ακόμη Άραβες ενόπλους, πολλοί από τους οποίους ήταν συνεργάτες του Οσάμα Μπιν Λάντεν (σκοτώθηκε τον Μάιο του 2011) κι άτομα τουρκικής και παλαιστινιακής καταγωγής και τα οποία κατονομάζονταν.

Σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους συνολικά 16 μαχητές έχασαν τη ζωή τους στην διάρκεια της εν λόγω επίθεσης και 11 από αυτούς ήταν ξένοι.

Για τον θάνατο μάλιστα του Χαμαντί είχαν εκφράσει τότε την ανακούφιση τους κι οι συγγενείς του Αμερικανού πεζοναύτη –ομήρου που είχε δολοφονηθεί στην διάρκεια της αεροπειρατίας. Χωρίς όμως τελικώς να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για τον αναφερόμενο θάνατο του Χαμαντί, από τις αμερικανικές ή άλλες ξένες υπηρεσίες.

Μάλιστα το 2012 είχαν διατυπωθεί ερωτήματα γιατί υπήρχε αυτή η «σιωπή» για την τύχη του, γιατί παρέμενε στην λίστα με τους καταζητούμενους του FBI ενώ διατυπώνονταν αιχμές ότι κάποιος με τα ίδια στοιχεία προχωρά σε εμπόριο αυτοκινήτων ανάμεσα σε Λίβανο και το Βέλγιο.

Ετικέτες: TWA
Προηγούμενο Άρθρο

Δείπνο Παπαγγελόπουλου-Φιλιππάκη

Επόμενο Άρθρο

ΑΣΕΠ : Προσλήψεις σε δήμους

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

«Μια συγγνώμη δεν διαγράφει όσα έζησα» τονίζει ο Λιβανέζος δημοσιογράφος που πέρασαν για «αεροπειρατή»

29/09/2019 | 19:22
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μύκονος συνέλαβαν τον αεροπειρατή πτήσης της TWA του 1985!

21/09/2019 | 17:01
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΑΣΕΠ : Προσλήψεις σε δήμους


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    658 shares
    Share 263 Tweet 165
  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    651 shares
    Share 260 Tweet 163
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    346 shares
    Share 138 Tweet 87
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    321 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    310 shares
    Share 124 Tweet 78
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    173 shares
    Share 69 Tweet 43
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025–2026: Δωρεάν Διακοπές για 25.000 Συνταξιούχους και Αυξήσεις στα Επιδόματα Ανέργων – Δείτε Όλες τις Αιτήσεις

    139 shares
    Share 56 Tweet 35
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch