Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ερντογάν ετοιμάζει εισβολή στη Συρία να χτυπήσει τους Κούρδους

Newsroom από Newsroom
30/06/2015 05:28
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επικίνδυνα παιχνίδια από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έχοντας χάσει την αυτοδυναμία στην τουρκική βουλή εξαιτίας του κουρδικού κόμματος, ανήσυχος από τις ήττες που υφίσταται το Ισλαμικό Κράτος από τους Κούρδους αντάρτες στη Συρία αλλά και την πιθανότητα δημιουργίας κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία – Ροζάβα, φαίνεται ότι ετοιμάζει εισβολή στη γειτονική του χώρα.

Ο σαλταρισμένος τζιχαντιστής της Άγκυρας, που θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, με πρόσχημα ότι θα κάνει πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (τον καλύτερο σύμμαχό του), προετοιμάζεται να επιτεθεί στους Κούρδους αντάρτες του YPG στη Συρία. Το γεγονός ότι οι Κούρδοι αντάρτες του YPG είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα.

Ο Ερντογάν είναι γνωστό εδώ και καιρό, τα έγραψε και ο Independent, ότι πλέον έχει δική του ατζέντα στη Μέση Ανατολή που δεν ταυτίζεται με τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Ο Ερντογάν και η Σαουδική Αραβία θέλουν να αναβιώσουν το χαλιφάτο πάση θυσία. Οι Κούρδοι είναι εμπόδιο. Για αυτό και ο ημίτρελος της Άγκυρας ετοιμάζεται να τους επιτεθεί.

O πρόεδρος, τον λες και «σουλτάνο», της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προήδρευσε τη Δευτέρα μιας σημαντικής συνεδρίασης των υπηρεσιών ασφαλείας που είχε ως θέμα συζήτησης την κατάσταση στη Συρία, με φόντο τις πληροφορίες που μεταδίδονται σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με ενδεχόμενη τουρκική εισβολή στο έδαφος της γειτονικής της χώρας.

Η μηνιαία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (MGK) έλαβε χώρα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, με την παρουσία του προέδρου Ερντογάν, του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, των υπουργών που είναι αρμόδιοι για θέματα ασφαλείας και του αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία.

Από τα μέσα Ιουνίου που οι Κούρδοι αριστεροί αντάρτες του YPG απελευθέρωσαν τη συνοριακή πόλη Τελ Αμπιάντ από το Ισλαμικό Κράτος, η ισλαμιστική ηγεσία της Τουρκίας έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία της για την προέλαση των κουρδικών αριστερών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επανέλαβε ότι η χώρα του «δεν θα επιτρέψει ποτέ την εγκαθίδρυση ενός νέου Κράτους» στη βόρεια Συρία, αναφερόμενος σε μια αυτόνομη περιοχή των Κούρδων της Συρίας που θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση και για τα 15 εκατομμύρια των Κούρδων της Τουρκίας.

Το βράδυ της Κυριακής ο άλλος παρανοϊκός της Άγκυρας, ο Νταβούτογλου, επανέλαβε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη» να απαντήσει «σε κάθε ενδεχόμενη απειλή στα σύνορά της». Ως απειλή στα σύνορα της Τουρκίας δεν εννοούνται οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα, τους οποίους χρηματοδοτεί και εξοπλίζει η Τουρκία, αλλά οι Κούρδοι αντάρτες.

«Το έθνος μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι αποφασισμένες να διατηρήσουν ένα ειρηνικό περιβάλλον στην χώρας μας» τόνισε ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Εάν υπάρξει οποιαδήποτε απειλή για την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας, εάν η Τουρκία καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτός ο “κήπος της ειρήνης” απειλείται, είναι προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο «κήπος της ειρήνης» είναι μια ποιητική έκφραση. Όσοι βλέπετε τουρκικά σίριαλ έχετε πλέον εμπεδώσει ότι οι Τούρκοι αρέσκονται σε τέτοιες γλυκανάλατες εκφράσεις, ενώ παράλληλα είναι ικανοί για τα πιο άγρια εγκλήματα.

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα με στόχο να μειώσουμε τους κινδύνους που σχετίζονται με την ασφάλεια των συνόρων».

Πολλά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής εισβολής στη Συρία με στόχο να απωθήσει μακριά από τα σύνορά της τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και να εμποδίσει την ίδια ώρα την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων, που πρόσκεινται στους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Με άλλα λόγια, η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία θα έχει ως… πρόφαση ότι θα εκδιώξει το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν θα ρίξει ούτε μια σφαίρα ενάντια στους τζιχαντιστές. Όλες οι σφαίρες θα είναι για τους Κούρδους.

Ο Σαμπάν Ντισλί, ένας σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού, είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η συνεδρίαση είναι πιθανό να αποφασίσει την αλλαγή των κανόνων εμπλοκής των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνους» τόσο τις Κουρδικές δυνάμεις όσο και τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πώς οι κανόνες αυτοί θα μπορούσαν να αλλάξουν στην πράξη. Ωστόσο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah έγραψε ότι η πολιτική αυτή θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί με στόχο να επιτρέπει στις τουρκικές δυνάμεις να επιτίθενται εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται πλησίον της τουρκικής μεθορίου.

«Η Τουρκία δεν θα αναλάβει μονομερή δράση στη συριακή πλευρά των συνόρων ανεξαρτήτως του διεθνούς συνασπισμού. Η στάση μας επ’ αυτού είναι ξεκάθαρη» σημείωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Όμως δεν θέλουμε οι συνοριακές πύλες μας να βρεθούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους ή των κουρδικών δυνάμεων», πρόσθεσε.

Στους Τούρκους, ωστόσο, διαφεύγει μια σημαντικότατη λεπτομέρεια. Οι Κούρδοι αντάρτες του YPG που ετοιμάζονται να πολεμήσουν είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ. Δεν θα του βγει σε καλό αυτή η εκστρατεία του ημίτρελου σουλτάνου της Άγκυρας…

Αλλά και κάτι ακόμα. Ό,τι θα συμβεί στη Μέση Ανατολή, στη Συρία, με τον Ερντογάν και τους Κούρδους μας αφορά ως Έλληνες άμεσα.

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2025 – Η ώρα για τις βαθμολογίες

26/06/2025 | 08:00
Featured

Τι σημαίνει η αύξηση στο 5% των δαπανών για την Άμυνα που συμφώνησε το ΝΑΤΟ

26/06/2025 | 07:46
HOT NEWS

Έφοδος στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά με παραγγελία της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για απάτες από εκτελωνιστές – Οκτώ συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ

26/06/2025 | 07:29
Featured

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,34 δισ ευρώ στο πεντάμηνο – Στα 27 δισ. ευρώ τα έσοδα από φόρους

26/06/2025 | 07:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ο Κωσταράκος μίλησε για 5000 απολύσεις στις ΕΔ που είχαν ζητηθεί από την τρόϊκα!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    451 shares
    Share 180 Tweet 113
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    445 shares
    Share 178 Tweet 111
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    376 shares
    Share 150 Tweet 94
  • Γιορτή σήμερα 26 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

    367 shares
    Share 147 Tweet 92
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    356 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

    347 shares
    Share 139 Tweet 87
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Αναδρομικά έως 4.020€ και προσωπική διαφορά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται άμεσα – Όλα τα Ταμεία και ημερομηνίες Ιουλίου 2025

    339 shares
    Share 136 Tweet 85
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch