Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

O Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί με βόμβα υδρογόνου τον Τραμπ

Newsroom από Newsroom
22/09/2017 10:20
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ειρωνεύτηκε την Παρασκευή τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «ψυχικά διαταραγμένο», ενώ διεμήνυσε ότι θα τον κάνει «να πληρώσει ακριβά» τις απειλές τις οποίες έκανε εναντίον της χώρας του κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Πιονγκγιάνγκ θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία» μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Τραμπ, ανέφερε ο Κιμ, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η προειδοποίηση του Προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», ανέφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια-μάλλον σπάνια-ανακοίνωση γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο που μετέδωσε το πρακτορείο. Πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Ο Τραμπ, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, διεμήνυσε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν θα «καταστρέψουν τελείως» το κράτος των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ αναφέρθηκε με μειωτικό τρόπο στον Κιμ, χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο πύραυλο» ο οποίος βρίσκεται σε μια «αποστολή αυτοκτονίας».

Αυτή ήταν η πιο απερίφραστη αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στο ενδεχόμενο να αναληφθεί στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας μέχρι σήμερα. Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην έκτη και ισχυρότερη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου την 3η Σεπτεμβρίου, ισχυριζόμενη ότι επρόκειτο για βόμβα υδρογόνου, ενώ μέσα στους τελευταίους δύο μήνες δοκίμασε επίσης δύο βαλλιστικούς πυραύλους που πέρασαν πάνω από την Ιαπωνία.

Ο Κιμ ανέφερε πως ο Τραμπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με «συνέπειες που δεν θα περιμένει», χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση. «Θα τιθασέψω τον ψυχικά διαταραγμένο αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά», συνέχισε.

Αυτή δεν ήταν η μόνη βιτριολική αναφορά του στον Τραμπ: πρόσθεσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος είναι «ακατάλληλος» για να διαθέτει το «προνόμιο της ανώτατης ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων μιας χώρας», και ότι είναι «σίγουρα ένας κακοποιός, ένας γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά μάλλον, παρά ένας πολιτικός». Μία ημέρα μετά την ομιλία του Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο παρομοίασε τον Αμερικανό Πρόεδρο με «σκυλί που γαβγίζει» κρίνοντας ότι δεν είναι σε θέση να απειλήσει τη χώρα του, έναν χαρακτηρισμό που επανέλαβε και στο σημερινό του μήνυμα ο Κιμ Γιονγκ Ουν, γράφοντας ότι «ένα σκυλί που φοβάται γαβγίζει δυνατότερα».

Τέλος, οι απειλές της Βόρειας Κορέας δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς λίγο μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη επιχείρησε να κάνει ακόμα πιο σαφείς τις απειλές λέγοντας ότι η απάντηση που θα δώσουν θα μπορούσε να είναι η πιο δυνατή πυροδότηση βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό. «Δεν ξέρω ποιες ακριβώς θα είναι οι ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε καθώς τις διαταγές δίνει ο ηγέτης μας Κιμ Γιονγκ Ουν», συνέχισε ο Ρι Γιονγ Χο.

Ιαπωνία: Απόλυτα απαράδεκτες οι δηλώσεις της Βόρειας Κορέας

Οι δηλώσεις και η συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας είναι «απόλυτα απαράδεκτες» και προκλητικές για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της ιαπωνικής Κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα μετά την απειλή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προς τις ΗΠΑ.

[irp posts=”150397″ name=”Η βραβευμένη πολυκατοικία της Αθήνας -Ξεχωριστή και ιδιαίτερη μέσα-έξω (ΦΩΤΟ)”]

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το σχόλιο του Βορειοκορεάτη υπουργού των Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο σύμφωνα με το οποίο, η χώρα του μπορεί να εξετάσει την διεξαγωγή μιας δοκιμής με βόμβα υδρογόνου στον Ειρηνικό.

Νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας από τις ΗΠΑ

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας ανακοινώνοντας ότι σκληραίνει το πλαίσιο για πρόσωπα και επιχειρήσεις, οι οποίες συναλλάσσονται με τη Βόρεια Κορέα.

Το νέο διάταγμα αφορά και τράπεζες οι οποίες έχουν συναλλαγές με την Πιόνγιανγκ. «Τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν λάβει πλέον την προειδοποίηση ότι από εδώ και στο εξής μπορούν να επιλέγουν να συνεργάζονται είτε με τις ΗΠΑ, είτε με τη Βόρεια Κορέα αλλά όχι και με τις δύο», δήλωσε για το ζήτημα ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν.

Μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο πηγή της ΕΕ, δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες συμφωνούν με την νέα επιβολή κυρώσεων προς τη Βόρεια Κορέα.

iefimerida.gr

Ετικέτες: ΑΠΕΙΛΗΗΠΑΚιμ Γιονγκ ΟυνΤΡΑΜΠ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέψευσε φήμες για την υγεία του, μιλώντας για fake news

03/09/2025 | 09:40
Featured

CNBC: Ο Τραμπ συνέχιζει να απειλεί τον Πούτιν με κυρώσεις

01/09/2025 | 20:13
Featured

Νέος αποκλεισμός Παλαιστινίων από τις ΗΠΑ για σπουδές, εργασία και ιατρική περίθαλψη

01/09/2025 | 08:00
ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος για τα εμβόλια Covid στις ΗΠΑ – Η επιστολή Τραμπ και η «γραμμή» Κένεντι φέρνουν ρήξη

31/08/2025 | 16:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΕΦΚΑ: Ενημέρωση για τις αναδρομικές εισφορές


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΜΑΦΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: Ο ρόλος του αρχιμανδρίτη στο κύκλωμα και τα λείψανα ως «αντάλλαγμα» – Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση

    602 shares
    Share 241 Tweet 151
  • Πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη – Οι πληρωμές 78,6 εκατ. € από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

    233 shares
    Share 93 Tweet 58
  • Το ΝΑΤΟ λαμβάνει «πολύ σοβαρά υπόψη» τις παρεμβολές στα σήματα GPS, λέει ο Ρούτε

    230 shares
    Share 92 Tweet 58
  • Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-Αναδρομικά Αποστράτων: Πληρωμές έως 5.500 € το 2025 – Τι αλλάζει από το 2026 με την προσωπική διαφορά

    204 shares
    Share 82 Tweet 51
  • Ο Πούτιν κατηγορεί την Ευρώπη για «υστερία» και ότι διαδίδει «ιστορίες φρίκης» για πιθανή ρωσική επίθεση

    150 shares
    Share 60 Tweet 38
  • Σάλος με τον Καμμένο, τον νέο Μητροπολίτη και τον Αρχιμανδρίτη: Αποκαλύψεις για την Κρητική Μαφία και την Εκκλησία

    140 shares
    Share 56 Tweet 35
  • Νέα όπλα, νέοι φόβοι: Ο κίνδυνος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου μετά την κινεζική επίδειξη ισχύος

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch