Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν επιμένει: Παρουσιάζει σήμερα το όραμά του για τη «νέα Ευρώπη»

Newsroom από Newsroom
26/09/2017 11:50
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο γάλλος πρόεδρος θα παρουσιάσει την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, μια σειρά προτάσεων και μια μέθοδο για να σχηματιστεί ένα map road της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα προσεχή δέκα χρόνια.

Ο Μακρόν προανήγγειλε ότι πρόκειται για «εμβληματικά μέτρα» και μεταρρυθμίσεις που θα προκαλέσουν την στήριξη και άλλων ευρωπαίων εταίρων, κυρίως της Ανγκελα Μέρκελ, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την δύσκολη επανεκλογή της.

Η παρουσίαση του ευρωπαϊκού οράματος Μακρόν θα γίνει στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου του Σορβόνης, στο Παρίσι. Ο γάλλος πρόεδρος θα μιλήσει ενώπιον φοιτητών οι οποίοι θα μπορούν να του υποβάλλουν ερωτήσεις. Η Ενωση Φοιτητών Γαλλίας (UNEF) επωφελείται από την παρουσία του εκεί και κάλεσε σε διαδήλωση μπροστά στη Σορβόνη ώστε να διαμαρτυθεί για τις συνθήκες σπουδών και εισόδου στα πανεπιστήμια.

Ο Μακρόν ελπίζει να επανεκκινήσει την ευρωπαϊκή μηχανή, η οποία απογυμνώθηκε, όπως πιστεύει, από μακρόπνοο όραμα εδώ και χρόνια, έχει αποδυναμωθεί από το φρενήρες άνοιγμα στην παγκοσμιοποίηση και μπλέχτηκε στη γραφειοκρατία, την υπερβολική έκδοση οδηγιών και τις ομόφωνες αποφάσεις τις οποίες συχνά φρενάρει η Μεγάλη Βρετανία. Ωστόσο, όπως πιστεύει, το Brexit, η άνοδος του λαϊκισμού αλλά κυρίως η δική του εκλογή με φιλοευρωπαϊκό πρόσημο τον κάνουν να ελπίζει ότι ήρθε η στιγμή για την επανίδρυση της Ευρώπης σε νέες βάσεις τις οποίες τα κράτη-μέλη μπορούν να στηρίξουν.

Τα μέτωπα-κλειδιά της νέας Ευρώπης

Ο Μακρόν θα αναλύσει μια μέθοδο εργασίας για να προχωρήσει η νέα Ευρώπη σε πέντε μέτωπα-κλειδιά: το κλίμα, την ασφάλεια, την άμυνα, το προσφυγικό, τα οικονομικά θέματα και τα εμπορικά, χωρίς να αναζητά σε κάθε περίπτωση την ομοφωνία.

Το Παρίσι θέλει, αντίθετα, οι πιο αποφασισμένες χώρες σε κάθε θέμα να προχωρούν πιο μακριά στην υλοποίηση. Οι «πρωταγωνιστές» θα μπορούν στη συνέχεια να προσελκύουν και άλλες χώρες, όπως έγινε για το σύμφωνο Σένγκεν. Και «οι χώρες που δεν θέλουν να μην εμποδίζουν και τις υπόλοιπες να προχωρήσουν», όπως αναφέρει.

Ετσι, ελπίζει το Παρίσι, μπορούν να δημιουργηθούν «Ευρώπες πολλών ταχυτήτων» με αργά βήματα. Για παράδειγμα, η Πολωνία, η οποία αντιδρά στη μεταρρύθμιση για τους ξένους εργάτες, θέλει, αντίθετα, να προχωρήσει στο θέμα της άμυνας της Ευρώπης.

Ο στόχος του Εμανουέλ Μακρόν είναι να γίνει ένα προσχέδιο συνολικό ως το καλοκαίρι του 2018. Και μακροπρόθεσμα, ως το 2024, σύμφωνα με τον γάλλο πρόεδρο, μια γίνει μια Ευρώπη πιο κυρίαρχη, ικανή να προστατεύσει απέναντι στον εξωτερικό κόσμο.

Για να προετοιμάσει το έδαφος αυτής της «νέας Ευρώπης», ο Εμανουέλ Μακρόν κατόρθωσε να συναντήσει 22 από τους 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο κ. Μακρόν θα παρουσιάσει σήμερα τα «εμβληματικά μέτρα», και «συγκεκριμένα», ικανά να προσελκύσουν τους πολίτες της Ευρώπης, όπως π.χ. ένα ευρύτερο πρόγραμμα Erasmus ή ακόμη έναν Ευρωπαϊκό Οργανισμό καινοτομίας.

Στο πρόγραμμά του υπάρχει ακόμη ένα σύστημα φορολόγησης μεγάλων επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας, θέμα το οποίο θα συζητηθεί την προσεχή Παρασκυή στην Σύνοδο Κορυφής για την ψηφιακή τεχνολογία στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν τάσσεται επίσης υπέρ ενός υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης και ενός ειδικού προϋπολογισμού για τις 19 χώρες της ευρωζώνης, ο οποίος θα ελέγχεται από ένα «Κοινοβούλιο της ευρωζώνης» και θα υπόκειται στον έλεγχο του ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ. Μακρόν ανέμενε τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών για να παρουσιάσει το όραμά του αφού η Γαλλία δεν θα μπορούσε να μεταρρυθμίσει την Ευρώπη χωρίς την στήριξη των ισχυρότερων χωρών της Ενωσης.

Τι θα συμβεί με την Γερμανία;

Αλλά η γερμανική εκλογή μπορεί να φρενάρει τις φιλοδοξίες του; η νίκη της καγκελαρίου είναι μικρότερη από ό,τι αναμενόταν και μπορεί να την αναγκάσει να συνεργαστεί με τους Φιλελεύθερους του FDP, οι οποίοι απορρίπτουν τις γαλλικές προτάσεις. «Δεν θέλουμε νέους προϋπολογισμούς για την Ευρώπη», προειδοποίησε ο πρόεδρος του FDP Christian Lindner, ούτε «προϋπολογισμό της ευρωζώνης (…) όπου τα χρήματα θα έφθαναν στη Γαλλία για δημόσιες δαπάνες ή στην Ιταλία για να διορθωθούν τα λάθη του Μπερλουσκόνι» δήλωσε, σε έντονο ύφος και αποκάλεσε τη θέση του «κόκκινη γραμμή».

Αλλά και η Ανγκελα Μέρκελ φάνηκε πιο απρόθυμη πρόσφατα απέναντι στις προτάσεις του γάλλου προέδρου. «Δεν είναι μόνο οι λέξεις -Υπουργός Οικονομικών, προϋπολογισμός της ευρωζώνης- που είναι σημαντικές, αλλά και αυτά που κρύβονται από πίσω. Σε αυτά τα σημεία συζητώ με τον γάλλο πρόεδρο (…) αλλά δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για να πούμε ότι αυτό γίνεται, το άλλο δεν γίνεται», δήλωσε η κ. Μέρκελ την Δευτέρα, την επομένη των γερμανικών εκλογών.

Το άλλο πρόβλημα είναι το ακροδεξιό κόμμα AfD, εχθρικό στην Ευρώπη και στο ευρώ, το οποίο έκανε ιστορικό σκορ 12,6%. Ο γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Christophe Castaner, έδειξε να ανησυχεί για τις συνέπειες «της πικρής νίκης» της κ. Μέρκελ, η οποία αμαυρώθηκε από την άνοδο της ακροδεξιάς «η οποία είναι πολύ βίαιη, πολύ σκληρή και πολύ ριζοσπαστική», όπως είπε.

iefimerida.gr

Ετικέτες: ΜακρόνΟΡΑΜΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μακρόν: Θα εξαντλήσω τη θητεία μου μέχρι το τέλος της

30/08/2025 | 15:00
Featured

Μακρόν: Χωρίς σύνοδο με τον Ζελένσκι έως τη Δευτέρα, ο Πούτιν θα “έχει εξαπατήσει” τον Τραμπ

30/08/2025 | 12:00
Featured

Γαλλία: Διάλυση της Βουλής θέλει η πλειοψηφία των πολιτών

28/08/2025 | 10:13
Featured

Οι 3 επιλογές του Μακρόν εάν πέσει η κυβέρνηση Μπαϊρού – Τι προβλέπει το Politico

26/08/2025 | 22:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γάλλοι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν άνδρα που βρισκόταν σε κώμα επί 15 χρόνια


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Πατριάρχης προωθούσε άνθρωπο των μαφιόζων

    287 shares
    Share 115 Tweet 72
  • Πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη – Οι πληρωμές 78,6 εκατ. € από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

    239 shares
    Share 96 Tweet 60
  • Μονή Σινά – «Με στοχοποίησαν»: Η 70χρονη που κατηγορούν οι 15 μοναχοί “σπάει” τη σιωπή της -Η επιστολή-κατάθεση ψυχής και οι τελευταίες εξελίξεις

    180 shares
    Share 72 Tweet 45
  • Σάλος με τον Καμμένο, τον νέο Μητροπολίτη και τον Αρχιμανδρίτη: Αποκαλύψεις για την Κρητική Μαφία και την Εκκλησία

    166 shares
    Share 66 Tweet 42
  • Το ΝΑΤΟ λαμβάνει «πολύ σοβαρά υπόψη» τις παρεμβολές στα σήματα GPS, λέει ο Ρούτε

    235 shares
    Share 94 Tweet 59
  • ΜΑΦΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: Ο ρόλος του αρχιμανδρίτη στο κύκλωμα και τα λείψανα ως «αντάλλαγμα» – Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση

    619 shares
    Share 248 Tweet 155
  • Νέα όπλα, νέοι φόβοι: Ο κίνδυνος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου μετά την κινεζική επίδειξη ισχύος

    148 shares
    Share 59 Tweet 37
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch