Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγμα για τον ρωσικό στρατό οι απώλειες υψηλόβαθμων αξιωματικών στον πόλεμο, σύμφωνα με το Κίεβο

Newsroom από Newsroom
24/03/2022 11:30
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
Sailors attend a memorial and funeral service for first rank captain Andrei Paliy, Russia's Black Sea Fleet deputy commander, who was killed in the eastern Ukrainian port city of Mariupol on March 20, in Sevastopol, Crimea March 23, 2022. REUTERS/Alexey Pavlishak     TPX IMAGES OF THE DAY

Sailors attend a memorial and funeral service for first rank captain Andrei Paliy, Russia's Black Sea Fleet deputy commander, who was killed in the eastern Ukrainian port city of Mariupol on March 20, in Sevastopol, Crimea March 23, 2022. REUTERS/Alexey Pavlishak TPX IMAGES OF THE DAY

55
SHARES
117
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ουκρανία: Στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας τελέστηκε σήμερα η κηδεία του αναπληρωτή διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Ουκρανία, για το τελευταίο θύμα μιας σειράς απωλειών μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματικών του ρωσικού στρατού από την έναρξη της επίθεσης που εξαπέλυσε η Μόσχα στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου, κατονόμασε την Κυριακή έξι ρώσους στρατηγούς που — σύμφωνα με τον ίδιο — σκοτώθηκαν στην Ουκρανία μαζί με δεκάδες συνταγματάρχες κι άλλους αξιωματικούς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις απώλειες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι δεν έχει αναθεωρήσει τον αριθμό των απωλειών από τις 2 Μαρτίου, μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, όταν είχε ανακοινώσει πως 498 ρώσοι στρατιώτες είχαν βρει τον θάνατο. Η Ουκρανία ανεβάζει τον απολογισμό αυτόν σε 15.600.

Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει πως δεν μπορεί να διασταυρώσει τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας, ωστόσο έχει επιβεβαιώσει ορισμένες από αυτές τις απώλειες από ρωσικές πηγές.

Οι ρωσικές αρχές στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ επιβεβαίωσαν τον θάνατο, στις 28 Φεβρουαρίου, του υποστράτηγου Αντρέι Σουχοβέτσκι μέσω διαδικτυακής ανακοίνωσης. Σε αυτήν αναφέρεται ότι είχε υπηρετήσει στη Συρία, στον Βόρειο Καύκασο και στην Αμπχαζία.

Σήμερα εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας για να παραστούν στην κηδεία με στρατιωτικές τιμές του Αντρέι Παλίι, αναπληρωτή διοικητή του ρωσικού Στόλου τη Μαύρης Θάλασσας.

Ο Κόνραντ Μουζίκα, διευθυντής της εταιρείας συμβούλων Rochan με έδρα την Πολωνία, δήλωσε ότι οι ουκρανικοί ισχυρισμοί για τις απώλειες υψηλόβαθμων ρώσων αξιωματικών είναι εύλογοι, αλλά είναι δύσκολο να επαληθευτούν και ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανώς μικρότερος.

“Ακόμη κι αν μιλάμε για δύο στρατηγούς, είναι μεγάλο ζήτημα”, υπογράμμισε και συμπλήρωσε “Δεν μιλάμε μόνο για στρατηγούς, μιλάμε και για συνταγματάρχες που είναι επίσης ψηλά στην ιεραρχία του στρατεύματος”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες απώλειες υποδηλώνουν ότι η Ρωσία δεν είχε επαρκή κατανόηση των θέσεων του ουκρανικού πυροβολικού και ότι η Ουκρανία κατάφερε να εντοπίσει τις θέσεις ανώτερων ρώσων αξιωματικών, ενδεχομένως μέσω των στιγμάτων από τα κινητά τους τηλέφωνα.

– “Πολλοί συνταγματάρχες, λίγοι δεκανείς” –

Ένας κορυφαίος ξένος διπλωμάτης στη Μόσχα δήλωσε στο Reuters: “Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό που είναι σημαντικό είναι οι αναφερόμενες πολυάριθμες απώλειες συνταγματαρχών και ανωτέρων τους. Πρόκειται για τη ραχοκοκαλιά του ρωσικού στρατού. Δεν είναι μόνον οι στρατηγοί.”

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός δεν έχει υπαξιωματικούς με εξουσίες, όπως συμβαίνει σε χώρες της Δύσης. “Υπάρχουν πάρα πολλοί συνταγματάρχες, αλλά πολύ λίγοι δεκανείς. Επομένως, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ζητήματα που απαιτούν άμεσες αποφάσεις, τα οποία στη Δύση μπορούν να επιλυθούν από χαμηλόβαθμα στελέχη, μεταφέρονται ψηλά στην αλυσίδα της ιεραρχίας για τη λήψη αποφάσεων”, εξηγεί.

Ο διπλωμάτης ανέφερε ότι η δομή της ιεραρχίας προσέλκυσε ανώτερους αξιωματικούς στην πρώτη γραμμή του μετώπου προκειμένου να επιλύσουν προβλήματα και να αναζωογονήσουν την εκστρατεία, αφήνοντάς τους ευάλωτους σε επιθέσεις.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό περίπου 10 εκατομμυρίων, ενώ έχει εγείρει φόβους για μια γενικευμένη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” που εξαπέλυσε ήταν αναγκαία επειδή οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονταν την Ουκρανία για να την απειλήσουν και η Μόσχα ήταν υποχρεωμένη να αντιδράσει απέναντι στη “γενοκτονία” του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Ουκρανία. Το Κίεβο έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς της Μόσχας.

Δ.Π.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΟυκρανία
Προηγούμενο Άρθρο

Γ. Γεωργαντάς: Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε φαινόμενα κερδοσκοπίας – Είναι παράνομο και ανήθικο

Επόμενο Άρθρο

Χρήστος Τριαντόπουλος: “Απαλλαγή και για το 2022 από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Βόρειας Εύβοιας”

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

22/06/2025 | 22:13
The aircraft carrier USS Dwight D. Eisenhower and other warships crosses the Strait of Hormuz into the Persian Gulf on Sunday, Nov. 26, 2023, as part of a wider American deployment in the Middle East amid the Israel-Hamas war. The Eisenhower was accompanied by the guided-missile cruiser USS Philippine Sea, the guided-missile destroyers USS Gravely and the USS Stethem and the French frigate Languedoc. (Information Technician Second Class Ruskin Naval/U.S. Navy via AP)
Featured

Tο Ιράν αποφάσισε να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ – Τι σημαίνει αυτό για το διεθνές εμπόριο

22/06/2025 | 21:31
Featured

Παρίσι, Βερολίνο και Λονδίνο καλούν το Ιράν να δεσμευθεί σε διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά

22/06/2025 | 21:19
HOT NEWS

Τι ανησυχεί περισσότερο την Κυβέρνηση για τη Μέση Ανατολή

22/06/2025 | 21:13
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Ανέβηκε στα 7 εκατομμύρια ο Παναθηναϊκός για τον Ουναϊ»

22/06/2025 | 21:00
Featured

Προειδοποίηση Ρούμπιο: «Αν το Ιράν προβεί σε αντίποινα στις ΗΠΑ θα είναι το χειρότερο λάθος που έχει κάνει ποτέ»

22/06/2025 | 21:00
Featured

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για τη Μέση Ανατολή

22/06/2025 | 20:26
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι απειλούν τα αμερικανικά πλοία στην Ερυθρά θάλασσα αν ο Τραμπ συμμετάσχει στις επιθέσεις κατά του Ιράν

22/06/2025 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Χρήστος Τριαντόπουλος: "Απαλλαγή και για το 2022 από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Βόρειας Εύβοιας"


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΚΤΑΚΤΟ – Διάγγελμα Τραμπ: Εξαλείψαμε πλήρως τους στόχους στο Ιράν – Για 40 χρόνια λένε «θάνατο στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ»

    2226 shares
    Share 890 Tweet 557
  • Ραγδαίες εξελίξεις: Από το διάγγελμα Τραμπ, στον εφιάλτη του Τρίτου Παγκόσμιου – Ρωσία, Κίνα και Β. Κορέα στο πλευρό του Ιράν

    1219 shares
    Share 488 Tweet 305
  • Φωτιά στη Χίο: Σε τρία μέτωπα οι φλόγες – Συνεχείς εντολές εκκένωσης από το 112

    544 shares
    Share 218 Tweet 136
  • Το Ισραήλ αύξησε τα επίπεδα συναγερμού μετά την αμερικανική επίθεση στο Ιράν

    536 shares
    Share 214 Tweet 134
  • Το Ισραήλ λέει ότι αποτράπηκε ιρανική επίθεση κατά υπηκόων του στην Κύπρο – Το σχέδιο θα υλοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

    2492 shares
    Share 997 Tweet 623
  • Με βόμβες «bunker buster» χτύπησαν οι ΗΠΑ τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, με βομβαρδιστικά Β-2 Spirit

    506 shares
    Share 202 Tweet 127
  • ΠΟΛΕΜΟΣ LIVE: 12 bunker-buster, 3 στόχοι, 1 δήλωση πολέμου – «Η Μέση Ανατολή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια»

    484 shares
    Share 194 Tweet 121
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch