Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια ανησυχία: Ινδία και Πακιστάν αντάλλαξαν πλήγματα – Διεθνής έκκληση για αυτοσυγκράτηση

Newsroom από Newsroom
10/05/2025 20:00
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
62
SHARES
131
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΝΔΙΑ: «Αν υπάρχει έστω και λίγη λογική, η Ινδία θα σταματήσει, και αν σταματήσουν, θα σταματήσουμε και εμείς» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Ισάκ Νταρ

Παγκόσμια ανησυχία επικρατεί για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ δύο πυρηνικών δυνάμεων. Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν εξαπολύουν ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας, λίγες ώρες αφότου ινδικά μαχητικά αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον τριών αεροπορικών βάσεων, μεταδίδει η πακιστανική τηλεόραση.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος του θα παραμείνει κλειστός για τις επόμενες 24 ώρες, μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο.

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο ότι η προσέγγιση της Ινδίας ήταν μετρημένη και υπεύθυνη και θα συνεχίσει να είναι.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Ισάκ Νταρ ανέφερε ότι αν η Ινδία σταματήσει να κλιμακώνει, θα σταματήσει και το Ισλαμαμπάντ.

«Αν υπάρχει έστω και λίγη λογική, η Ινδία θα σταματήσει, και αν σταματήσουν, θα σταματήσουμε και εμείς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ειλικρινά θέλουμε ειρήνη χωρίς την ηγεμονία καμίας χώρας», δήλωσε ο Νταρ.

Ο Μάρκο Ρούμπιο προέτρεψε την Ινδία και το Πακιστάν να αποκαταστήσουν την άμεση επικοινωνία για να «αποφύγουν λανθασμένους υπολογισμούς» σε μια σειρά τηλεφωνικών κλήσεων καθώς η σύγκρουση πλησιάζει σε ολοκληρωτικό πόλεμο, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ νωρίς το Σάββατο.

Η κραυγαλέα κλιμάκωση του Πακιστάν με επιθέσεις drone και άλλα πυρομαχικά συνεχίζεται στα δυτικά μας σύνορα, ανακοίνωσαν νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας στο X.

“Πολλαπλά εχθρικά οπλισμένα drones εντοπίστηκαν να πετάνε πάνω από την πόλη Αμριτσάρ, αντιμετωπίστηκαν αμέσα και καταστράφηκαν από τις μονάδες αεράμυνάς μας”.

“Η κραυγαλέα προσπάθεια του Πακιστάν να παραβιάσει την κυριαρχία της Ινδίας να θέσει σε κίνδυνο πολίτες είναι απαράδεκτη, ο ινδικός στρατός θα αντιμετωπίσει τα εχθρικά σχέδια”.

Έκκληση σε Ινδία και Πακιστάν να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση, απηύθυναν οι χώρες-μέλη της G7, καλώντας τα δύο κράτη να καταβάλουν προσπάθειες με στόχο την άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης, καθώς η χειρότερη αντιπαράθεση εδώ και δεκαετίες μεταξύ των γειτονικών πυρηνικών δυνάμεων έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 50 αμάχους εκατέρωθεν.

Γύρω στα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος), το Πακιστάν ανακοίνωσε πως η Ινδία εκτόξευσε έξι βαλλιστικούς πυραύλους που έπεσαν σε ινδικό έδαφος: ένας στο Ανταμπούρ και πέντε στο Αμριτσάρ του κρατιδίου Παντζάμπ. Ακολούθως, εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού ανέφερε πως ινδικά μαχητικά εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον των αεροπορικών βάσεων Νουρ Χαν (σ.σ. κοντά στο Ισλαμαμπάντ), Μουρίντ και Σορκότ, προαναγγέλλοντας ανταποδοτικά πλήγματα.

Πού έχουν αναφερθεί εκρήξεις;
Αναφορές για εκρήξεις προέρχονται από διάφορα σημεία κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου, των ντε φάκτο συνόρων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν στο Κασμίρ, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Δημοσιογράφοι του BBC άκουσαν εκρήξεις στις πόλεις Σριναγκάρ και Τζαμού του Κασμίρ, που διοικείται από την Ινδία. Η πηγή αυτών των εκρήξεων δεν έχει εντοπιστεί.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι άκουσαν τον ήχο εκρήξεων από το Ουντχαμπούρ στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ και το Παθανκότ στο Παντζάμπ – και τα δύο μέρη διαθέτουν ινδικές αμυντικές εγκαταστάσεις που το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι έχει στοχεύσει.

Νωρίτερα, το Πακιστάν ισχυρίστηκε ότι η Ινδία είχε εκτοξεύσει πυραύλους σε αεροπορικές βάσεις στο Ραβαλπίντι – 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ.

Ανταποδοτικά πλήγματα
Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ συγκάλεσε την Εθνική Αρχή Διοίκησης – το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων για θέματα εθνικής ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων όσων σχετίζονται με το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας.

Το Πακιστάν ανακοίνωσε τα ξημερώματα την έναρξη επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Bunyan-un-Marsoos» εναντίον της Ινδίας, με μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Τα ανταποδοτικά πλήγματα του Πακιστάν ξεκίνησαν λίγες ώρες αφότου ινδικά μαχητικά εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον των αεροπορικών βάσεων Μουρίντ, Σορκότ και Νουρ Χαν (σ.σ. η τελευταία βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ).

Ο πακιστανικός στρατός ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην περιοχή Ανταμπούρ του κρατιδίου Παντζάμπ στη βορειοδυτική Ινδία, χώρο αποθήκευσης βαλλιστικών πυραύλων BrahMos στην περιοχή Μπεάς, ενώ έπληξε επίσης το αεροδρόμιο Πατάνκοτ στο Παντζάμπ και την αεροπορική βάση Ουνταμπούρ στο ινδικό Κασμίρ.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ο εναέριος χώρος του Πακιστάν θα παραμείνει κλειστός για όλες τις πτήσεις από τις 03:15 (τοπική ώρα, 01:15 στην Ελλάδα) έως τουλάχιστον τις 12:00 (τοπική ώρα, 10:00 στην Ελλάδα).

Έκκληση της G7
Έκκληση σε Ινδία και Πακιστάν να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση, απηύθυναν οι χώρες-μέλη της G7, καλώντας τα δύο κράτη να καταβάλουν προσπάθειες με στόχο την άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης, καθώς η χειρότερη αντιπαράθεση εδώ και δεκαετίες μεταξύ των γειτονικών πυρηνικών δυνάμεων έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 50 αμάχους εκατέρωθεν. «Η συνεχιζόμενη στρατιωτική κλιμάκωση αποτελεί σοβαρή απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, προτρέποντας τις δύο χώρες «να εμπλακούν σε απευθείας διάλογο με στόχο μια ειρηνική έκβαση».

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΙνδίαΠΑΚΙΣΤΑΝ
Προηγούμενο Άρθρο

Ο πρίγκιπας Χάρι χάθηκε στο Λονδίνο και «χτύπησε»… λάθος πόρτες – Οι κάτοικοι έμειναν άναυδοι

Επόμενο Άρθρο

Μερτς: Μικρή, αλλά υπαρκτή η πιθανότητα εκεχειρίας στην Ουκρανία

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Το Πακιστάν λέει ότι η Ινδία εκτόξευσε έξι βαλλιστικούς πυραύλους σε… δικό της έδαφος

10/05/2025 | 08:14
Featured

Ινδικά μαχητικά εξαπέλυσαν πυραύλους εναντίον πακιστανικών αεροπορικών βάσεων – Τουλάχιστον 10 εκρήξεις στο Κασμίρ

10/05/2025 | 02:17
Damaged rooftop of Bilal Mosque is seen after it was hit by an Indian strike in Muzaffarabad, the capital of Pakistan-administered Kashmir, May 7, 2025. REUTERS/Akhtar Soomro
Featured

Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών

08/05/2025 | 06:00
Featured

Πόλεμος προ των πυλών: Ινδία και Πακιστάν σε οριακή σύγκρουση – 33 νεκροί άμαχοι, κατεστραμμένα μαχητικά και παγκόσμια ανησυχία

07/05/2025 | 12:10
Featured

Παγκόσμιος τρόμος: Η Ινδία έπληξε με πυραύλους το Πακιστάν, το οποίο απάντησε με πυρά εναντίον περιοχών του Κασμίρ

07/05/2025 | 04:22
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία και Πακιστάν έχουν αναβαθμίσει σημαντικά τον στρατό τους – Κίνδυνος κλιμάκωσης ακόμη και σε μια περιορισμένη σύγκρουση

06/05/2025 | 10:00
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση στο Κασμίρ: «Πράσινο φως» από Μόντι στον στρατό να απαντήσει στην επίθεση

30/04/2025 | 11:00
ΔΙΕΘΝΗ

Σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι; Η Ινδία αναστέλλει ιστορική συνθήκη ύδατος με το Πακιστάν

26/04/2025 | 15:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μερτς: Μικρή, αλλά υπαρκτή η πιθανότητα εκεχειρίας στην Ουκρανία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας

    955 shares
    Share 382 Tweet 239
  • Αγωνία για το επίδομα παιδιού Α21: Χιλιάδες χωρίς κάρτα λίγες μέρες πριν την πληρωμή – Κίνδυνος αποκλεισμού- Τι πρέπει να κάνουν άμεσα

    535 shares
    Share 214 Tweet 134
  • Πόλεμος στην Ουκρανία «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

    279 shares
    Share 112 Tweet 70
  • Αναδρομικά 2025: Έως 3.500 ευρώ σε 45.000 απόστρατους – Πότε και πώς θα πληρωθούν

    679 shares
    Share 272 Tweet 170
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Αναδρομικά έως 19.500 ευρώ για αποστράτους και αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας – Ποιοι και πόσα θα λάβουν ανά ταμείο

    522 shares
    Share 209 Tweet 131
  • Νέα αποκάλυψη: Η γιαγιά εξομολογούταν στον “παπά-πληροφοριοδότη” – Πώς την παρέδωσε στη συμμορία για 650 ευρώ

    628 shares
    Share 251 Tweet 157
  • Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 43χρονος που διώκεται στην Κύπρο για διακεκριμένη κλοπή, με λεία 500.000 ευρώ

    367 shares
    Share 147 Tweet 92
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch