Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Παρέμβαση και από το Βατικανό: “Βρείτε τώρα λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας”

Newsroom από Newsroom
27/05/2015 08:20
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μία νέα ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας και της εξεύρεσης λύσης στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καταγράφηκε. Αυτή τη φορά ήταν από το Βατικανό που κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να προχωρήσουν σε μία συμφωνία κοινώς αποδεκτή με την Ελλάδα γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες, όπως επισημαίνει, θα είναι σφοδρές.


Η παρέμβαση αυτή γίνεται τη στιγμή που ξεκινάει η Σύνοδος των G7 στη Δρέσδη και η Γερμανία αναμένεται να δεχθεί πιέσεις τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από Ευρωπαϊκές χώρες για να αλλάξει πολιτική η ΕΕ τόσο στο θέμα της Ελλάδας όσο και γενικότερα, διότι η εμμονή στη συνταγή της λιτότητας θα επιφέρει την καταστροφή της Ευρωζώνης ή στην καλύτερη επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας. Σήμερα επίσης συνεδριάζει και το Brussels Group.

«Ανησυχούμε για την Ελλάδα και ελπίζουμε να βρεθεί το γρηγορότερο δυνατόν λύση με την επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός και επικεφαλής της διπλωματίας του Βατικανού, Πιέτρο Παρολίν, ο οποίος παραβρέθηκε στην απονομή του διεθνούς βραβείου «Οικονομία και Κοινωνία» και συνομίλησε με Ιταλούς και ξένους δημοσιογράφους.

«Θεωρούμε ότι αν δεν βρεθεί λύση, θα μπορούσαν να υπάρξουν, σαφώς, αρνητικές συνέπειες και για το λόγο αυτό ευχόμαστε να υπάρξει αίσιο τέλος. Δεν κρύβουμε ότι ανησυχούμε», ανέφερε ο Παρολίν στέλνοντας σαφές μήνυμα στους δανειστές για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα με στόχο να αποφευχθεί μία παγκόσμια οικονομική κρίση.

Η παρέμβαση του Βατικανού κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού όλοι, εκτός φαίνεται από τον Β. Σόιμπλε και την παρέα του που εκπροσωπούν τα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας, βλέπουν πως δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα, αλλά η γενικότερη πολιτική που ασκούν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο και τα προβλήματα που έχει αυτή δημιουργήσει. Συνεπώς, η Ελλάδα μπορεί να είναι ο πόντος που αν φύγει, μπορεί να ξηλώσει όλο το πουλόβερ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναμένεται σήμερα να δεχθεί τα πυρά των ομολόγων του των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη (ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλίας, Ιταλίας, Μεγάλης Βρετανίας και Ιαπωνίας, το έβδομο μέλος είναι η Γερμανία) στη Σύνοδο των G7 που συνεδριάζει σήμερα και αύριο στη Δρέσδη, με την Ελλάδα να είναι στο επίκεντρο της συζητήσεως παρά το γεγονός ότι δεν είναι στην επίσημη ατζέντα.

Στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών, που προηγείται αυτής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα διεξαχθεί στις 7- 9 Ιουνίου, θα συμμετάσχουν, εκτός από τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως και μερικοί από τους σημαντικότερους οικονομολόγους διεθνώς, μεταξύ των οποίων ο Νουριέλ Ρουμπινί, ο Λάρι Σάμερς, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Κένεθ Ρογκόφ.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης επτά χρόνια μετά την αρχή της κρίσης αλλά και η προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη στο περιβάλλον υπερχρέωσης των κρατών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παρ’ ότι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις της ομάδας των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, η οικοδέσποινα Γερμανία δεν σκοπεύει να εκδώσει κοινό ανακοινωθέν μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περιέγραψε το περιεχόμενο των συνομιλιών τονίζοντας πως η κατάσταση στην Ελλάδα θα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της G7.

Ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο, υπογράμμισε πως, καίτοι η G7 δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, η κατάσταση στη χώρα είναι βέβαιο πως θα απασχολήσει τους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες, καθώς «οι συνάδελφοί μας από τρίτες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία θα ζητήσουν να μάθουν τι συμβαίνει με την Ελλάδα».

Είναι βέβαιο πως τουλάχιστον οι ΗΠΑ και ο υπουργος Οικονομικών, Τζακ Λιου, θα παρέμβουν ζητώντας από τη Γερμανία να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της Ελλάδας που απειλεί το οικοδόμημα της Ευρωζώνης και την παγκόσμια οικονομία ζητώντας ταυτόχρονα αλλαγές στην οικονομική πολιτική με περισσότερα αναπτυξιακά μέτρα και λιγότερα μέτρα ύφεσης.

Με αυτή την άποψη αναμένεται να συνταχθούν και άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η γειτονική Ιταλία, η οποία πρόσφατα μέσω του υπουργού των Οικονομικών της είχε προειδοποιήσει πως αν η Ελλάδα ανοίξει την πόρτα εξόδου από το ευρώ, σίγουρα θα θελήσουν να το πράξουν και άλλες χώρες. Και η Ιταλία ίσως είναι μία εξ αυτών αφού η οικονομία της έχει υποστεί τεράστια πλήγματα τα τελευταία χρόνια με γιγάντωση των ελλειμμάτων και του χρέους.

Το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg υποστήριξε πως τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ θα ζητήσουν από τη Γερμανία να χρησιμοποιήσει το πλεόνασμά της προς όφελος της Ευρωζώνης, αλλά είναι αμφίβολο αν θα συνηγορήσει η Γερμανία. Εκείνο πάντως που καθίσταται σαφές είναι πως η πολιτική του Βερολίνου οδηγεί την ΕΕ στα βράχια.

Οι πιέσεις πάντως που θα ασκηθούν στο Β. Σόιμπλε στη Σύνοδο των G7 έρχονται τη στιγμή που ξεκινούν και πάλι οι συνομιλίες στο Brussels Group για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα. Πηγές από την Κομισιόν υποστηρίζουν πως έχει γραφτεί ήδη ένα προσχέδιο συμφωνίας, αλλά εξακολουθεί και υφίσταται διάσταση απόψεων με την ελληνική κυβέρνηση σε καίρια ζητήματα.

Μένει λοιπόν να δούμε πώς θα κλείσει αυτή η συμφωνία. Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και αν δεν συμβεί αυτό μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως αναφέρει η κυβέρνηση, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ και εν’ όψει της πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. 

Προηγούμενο Άρθρο

Ρόδος: Γονείς καταγγέλουν δασκάλα για έκθεση διαβητικής μαθήτριας σε κίνδυνο

Επόμενο Άρθρο

Στον ανακριτή ο παιδόφιλος ναυαγοσώστης της Βουλιαγμένης

ΣχετικάΆρθρα

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

Ο αγαθός Προκόπης που έβαλε τα ράσα του Αγίου Παϊσίου

24/04/2025 | 14:00
HOT NEWS

Κοινωνικός Τουρισμός 2025–2026: Δωρεάν Διακοπές για 25.000 Συνταξιούχους και Αυξήσεις στα Επιδόματα Ανέργων – Δείτε Όλες τις Αιτήσεις

24/04/2025 | 13:02
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Ροκφέλερ στο Άγιο Όρος: Το μυστικό ταξίδι του δισεκατομμυριούχου, η σχέση με την Ορθοδοξία και η άγνωστη ιστορία με Έλληνα ήρωα

24/04/2025 | 13:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τσίπρας: Τέσσερα «stop» για τους εχθρούς της Δημοκρατίας

24/04/2025 | 12:00
Featured

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει 10 χρόνια νωρίτερα τα δάνεια του πρώτου μνημονίου

24/04/2025 | 11:31
Featured

Παγκόσμια Ανατροπή: Ο Τραμπ, η Κίνα, η Ρωσία και η Ευρώπη σε κρίσιμη γεωπολιτική καμπή

24/04/2025 | 11:30
Featured

Τραγωδία στου Ρέντη: 12χρονη σκοτώθηκε από ΙΧ – Συνελήφθη 21χρονος οδηγός

24/04/2025 | 10:30
Featured

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

24/04/2025 | 10:10
Load More
Επόμενο Άρθρο

Στον ανακριτή ο παιδόφιλος ναυαγοσώστης της Βουλιαγμένης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    658 shares
    Share 263 Tweet 165
  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    639 shares
    Share 256 Tweet 160
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    321 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    308 shares
    Share 123 Tweet 77
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    173 shares
    Share 69 Tweet 43
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025–2026: Δωρεάν Διακοπές για 25.000 Συνταξιούχους και Αυξήσεις στα Επιδόματα Ανέργων – Δείτε Όλες τις Αιτήσεις

    134 shares
    Share 54 Tweet 34
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch