Πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά την κατάρρευση δύο κτιρίων στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης.
#SONDAKİKA | İstanbul Fatih’te çöken binadan ilk görüntüler.
Enkaz altında 5 kişi bulunuyor. (Özgür Yılmaz / NTV) https://t.co/c8pa27OwN6 pic.twitter.com/j5CKi3F127
— Haberler.com (@Haberler) March 22, 2026
Μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών, ιατρικών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και ομάδες της AFAD (Διαχείριση Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών) έσπευσαν στο σημείο. Οκτώ από τα εννέα άτομα που πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια έχουν διασωθεί και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται για το τελευταίο άτομο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται πως η κατάρρευση προήλθε από έκρηξη αερίου.
🔴 Fatih’te Bina Çöktü: Enkaz Altında Can Pazarı!
İstanbul Fatih’te bir bina çöktü. İçeride çok sayıda kişinin olduğu öğrenildi. Çevredeki vatandaşlar enkaz altındakileri kurtarmak için seferber olurken, itfaiye ekipleri de olay yerine ulaştı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor. pic.twitter.com/AWh2sWnTq7
— Emrullah Erdinc (@emrullaherdinc) March 22, 2026
Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2026, περίπου στις 12:00 μ.μ., σημειώθηκε έκρηξη σε κτίριο που βρίσκεται στην οδό Εμπέ στη συνοικία Αϊβανσαράι της συνοικίας Φατίχ.
Πηγή: skai.gr





