Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Περιμένοντας την παραίτηση του Ντράγκι

TechTeam από TechTeam
21/07/2022 07:01
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
78
SHARES
165
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Διάσταση πολιτικού θρίλερ λαμβάνουν οι εξελίξεις στην Ιταλία, καθώς εκτός του Κινήματος των 5 Αστέρων, τόσο η Λέγκα Σαλβίνι, όσο και η Φόρτσα Ιταλία, απείχαν από την ψηφοφορία για την ψήφο εμπισοσύνης στον Μάριο Ντράγκι.

Σε τυπικό επίπεδο ο Μάριο Ντράγκι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, με μόλις 95 ψήφους υπέρ και 38 κατά σε σύνολο 321 στη Γερουσία. Επί της ουσίας είναι επικεφαλής κυβέρνησης μειοψηφίας, καθώς τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού απείχαν. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου να μεταβεί ο Ντράγκι στο προεδρικό μέγαρο και να υποβάλλει την παραίτηση του Πρόεδρο της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα. Οι πρόωρες εκλογές θεωρούνται δεδομένες με πιθανότερη ημερομηνία τις αρχές Οκτωβρίου.

Η παραίτησή του αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως σήμερα αφού προηγηθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο, κατόπιν αυτής στη Γερουσία.

Ο Μάριο Ντράγκι είχε δηλώσει: «Ευχαριστώ όσους στήριξαν την κυβέρνησή μας. Η δημοκρατία μας είναι κοινοβουλευτική, την σέβομαι και την αναγνωρίζω, δεν ζήτησα πλήρεις εξουσίες, ζήτησα τη στήριξη του κοινοβουλίου. Είπα ότι ξεκινήσαμε διάλογο για τον κατώτατο μισθό και θα τον συνεχίσουμε με συνδικάτα και επιχειρηματίες. Όσο για το επίδομα ανεργίας, θεωρώ ότι είναι κάτι το θετικό, αλλά όταν δεν λειτουργεί αποδοτικά, είναι αρνητικό. Ζητώ να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, βάσει της πρότασης του γερουσιαστή Πιερφερντινάντο Καζίνι, η οποία προβλέπει την απρόσκοπτη συνέχιση του κυβερνητικού έργου».

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός απέρριψε, με τον τρόπο αυτό, το αίτημα της Δεξιάς (Λέγκα και Φόρτσα Ιτάλια) για επαναδιαπραγμάτευση του κυβερνητικού προγράμματος και αλλαγή μέρους των υπουργών. Τα δύο κόμματα επανήλθαν με νεότερη ανακοίνωση, απαιτώντας της εκδίωξη του Τζουζέπε Κόντε, του επικεφαλής του «αφερέγγυου» (όπως το χαρακτήρισαν) Κινήματος των 5 Αστέρων, καθώς ήταν αυτό που απέφυγε να στηρίξει την κυβέρνηση συνασπισμού στην προηγούμενη ψήφο εμπιστοσύνης.

Να σημειωθεί πως η ιταλική κυβέρνηση μπορεί να σταθεί ακόμα και μετά την αποχώρηση του Κινήματος των 5 Αστεριών, αλλά θεωρείται πως το πολιτικό κεφάλαιο του Ντράγκι είναι πλέον υπό αμφισβήτηση, μετά την ενέργεια του Φόρτσα Ιτάλια και της Λέγκας Σαλβίνι. Προηγουμένως, το Κίνημα των 5 Αστέρων, αν και μετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας, ζήτησε αλλαγές στην κοινωνική πολιτική. Όμως το ίδιο το κόμμα αντιμετωπίζει και αυτά διασπαστικές τάσεις, με αποσκιρτήσεις βουλευτών του, με πιο χαρακτηριστική αυτή του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Λουίτζι Ντι Μάιο που έχει μετατραπεί σε ένθερμο υποστηρικτή του Ντράγκι, κατηγορώντας τους πολέμιους του ότι υπηρετούν την «προπαγάνδα του Πούτιν».

Ο Μάριο Ντράγκι ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Φεβρουάριο 2021 για να βγάλει την Ιταλία από την υγειονομική και οικονομική κρίση. Υπέβαλε την παραίτησή του στις 14 Ιουλίου στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος δεν την έκανε δεκτή. Μιλώντας στη Γερουσία, ο Ντράγκι τόνισε ότι η επιλογή που έκανε είναι επώδυνη, όμως, όπως υποστήριξε δεν είχε άλλη. Εντούτοις, παραμένει ασαφές τι θα κάνει: Μένει ή φεύγει; «Ο μόνος τρόπος, αν θέλουμε να παραμείνουμε μαζί, είναι να ξαναχτίσουμε τη συνθήκη εμπιστοσύνης από το μηδέν, με θάρρος, και αξιοπιστία», τόνισε για τον κυβερνητικό συνασπισμό του οποίου ηγείται, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να παραμείνει πρωθυπουργός «εάν η κυβέρνηση αναγεννηθεί».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας La Stampa, μόνον ένας στους τρεις πολίτες στην Ιταλία αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Υπέρ της παραμονής Ντράγκι στη διακυβέρνηση έχουν ταχθεί με δήλωσή τους 1.000 δήμαρχοι της Ιταλίας, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αρχηγός του κεντρώου κόμματος Italia Viva, έχει ξεκινήσει πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την παραμονή του Ντράγκι στην προεδρία της κυβέρνησης.

Θέση υπέρ της παραμονής Ντράγκι πήρε και ο Ισπανός ομόλογός του Πέδρο Σάντσεθ, τονίζοντας σε άρθρο του ότι «οι ιδέες του Μάριο τους τελευταίους μήνες ήταν το κλειδί στις συζητήσεις μας» για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκλήθηκε στην ΕΕ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Να θυμίσουμε ότι η κυβένηση Ντράγκι σχηματίστηκε πριν από ενάμιση χρόνο, μετά την πτώση της κυβέρνησης Κόντε. Το Italia Viva είχε αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του τότε πρωθυπουργού και ακολούθησε νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Ντράγκι.

 

Ετικέτες: ΝΤΡΑΓΚΙπαραίτηση
Προηγούμενο Άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού στην Πεντέλη, άφησε ο Στυλιανίδης: «Δεν ήταν βραχυκύκλωμα ή κεραυνός»

Επόμενο Άρθρο

Χωρίς ενεργό μέτωπο σε Πεντέλη, Μέγαρα και Σαλαμίνα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, Χρήστος Παπαδημητρίου

09/04/2025 | 15:37
Featured

Παραιτήθηκαν η Μαριζέτα Αντωνοπούλου και ο Δημήτρης Μελίδης

26/03/2025 | 16:36
Ορκωμοσία των νέων Υπουργών και Υφυπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο, Σάββατο 15 Μαρτίου 2025. 
(ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI)
Featured

Πώς οδηγήθηκε στην παραίτηση από υφυπουργός Ανάπτυξης ο Αρίστος Δοξιάδης

16/03/2025 | 23:50
Featured

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης από υφυπουργός Ανάπτυξης

16/03/2025 | 20:22
Featured

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τριαντόπουλος από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

04/03/2025 | 18:13
Featured

Παραιτήθηκε ο γγ Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου

04/03/2025 | 18:12
HOT NEWS

Αποχωρεί από τη ΝΔ πρώην βουλευτής με «καρφιά» κατά Μητσοτάκη

25/02/2025 | 20:43
Featured

Παρέμβαση Σαμαρά για Τριαντόπουλο: Προαναγγέλλει παραίτηση από τώρα; Θα μείνει 15 μέρες υφυπουργός!

06/02/2025 | 15:10
Load More
Επόμενο Άρθρο

Χωρίς ενεργό μέτωπο σε Πεντέλη, Μέγαρα και Σαλαμίνα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

    894 shares
    Share 358 Tweet 224
  • ΣΕΙΣΜΟΣ: Κωνσταντινούπολη σε Σεισμικό Κλοιό- 6,2 Ρίχτερ Ξυπνούν Φόβους για Επανάληψη του 1999

    560 shares
    Share 224 Tweet 140
  • ΟΣΔΕ 2025: Ποιες καλλιέργειες παίρνουν πριμ – Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ μέχρι Αύγουστο για τους αγρότες 

    327 shares
    Share 131 Tweet 82
  • Χαλάνδρι: Δολοφόνησαν τον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιατρικό κέντρο

    308 shares
    Share 123 Tweet 77
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-Εξαγορά Πλασματικών Ετών για Επικουρικές Συντάξεις: Ποιοι Κερδίζουν Σύνταξη με 15ετία – Αναδρομικά και Αιτήσεις 2025

    213 shares
    Share 85 Tweet 53
  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    754 shares
    Share 302 Tweet 189
  • ΟΠΕΚΑ: Πληρωμές Απριλίου και αιτήσεις για Α21, επίδομα ενοικίου –Ποιοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα 250 ευρώ

    157 shares
    Share 63 Tweet 39
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch