Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Πυρετώδεις εικασίες! Πιθανή επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν

Στον ναδίρ οι σχέσεις ΗΠΑ - Κίνα

Newsroom από Newsroom
01/08/2022 13:31
Ενημερώθηκε: 01/08/2022 13:33:40
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
169
SHARES
359
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΗΠΑ ΚΙΝΑ: Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία της στην Ασία, μια περιοδεία η οποία καλύπτεται από μυστικότητα έπειτα από την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με την Κίνα με αφορμή την Ταϊβάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λουνγκ κάλεσε την Πελόζι να εργαστεί για «σταθερές» σχέσεις με το Πεκίνο κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην πόλη-κράτος. «Ο πρωθυπουργός Λι τόνισε τη σημασία των σταθερών σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σιγκαπούρης.

Δεν έχει γίνει ακόμη κάποια αναφορά για το αν η Πελόζι θα πραγματοποιήσει στάση στην Ταϊβάν. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είχαν μεταδώσει νωρίτερα σήμερα ότι είδαν μια οχηματοπομπή, που φέρεται ότι την μετέφερε, στη Σιγκαπούρη όπου ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και την πρόεδρο.

Το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Σιγκαπούρη από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι η Πελόζι περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τους προσκεκλημένους σε δεξίωση που θα δοθεί αργότερα σήμερα.

Η ασιατική της περιοδεία περιλαμβάνει ακόμη στάσεις στη Μαλαισία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, αλλά αυτό που έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον είναι μια πιθανή επίσκεψή της στην Ταϊβάν.

Σε τεντωμένο σχοινί ΗΠΑ – Κίνα

Οι πληροφορίες για σχέδιο επίσκεψής της στη νήσο έχουν προκαλέσει την οργή του Πεκίνου και αμηχανία ακόμη και στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να επιχειρεί να αποκλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις με την Κίνα.

Το Πεκίνο θεωρεί δικό του έδαφος την αυτοδιοικούμενη Ταϊβάν, έδαφος το οποίο μια μέρα αν χρειαστεί λέει ότι θα καταλάβει δια της βίας, και έχει πραγματοποιήσει όλο και εντονότερες προειδοποιήσεις ότι θα θεωρήσει μια επίσκεψη της Πελόζι σοβαρή πρόκληση.

Πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Ζάο Λιτσιάν προειδοποίησε ότι η Κίνα δεν «θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια» αν η Πελόζι επισκεφθεί την Ταιβάν και ότι επειδή είναι «η τρίτη στη σειρά αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης» τυχόν επίσκεψή της θα «έχει πρωτοφανή πολιτικό αντίκτυπο».

Το γραφείο της Πελόζι επιβεβαίωσε μόλις χθες την περιοδεία της στην Ασία με ανακοίνωσή του και αφού το αεροπλάνο της είχε ήδη αναχωρήσει έπειτα από ημέρες εικασιών από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και με την ίδια την Πελόζι να αρνείται να επιβεβαιώσει το πρόγραμμά της.

«Το ταξίδι θα επικεντρωθεί στην αμοιβαία ασφάλεια, την οικονομική συνεργασία και την δημοκρατική διακυβέρνηση στην περιοχή του Ινδικού –Ειρηνικού», σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναφερόταν στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

«Η αντιπροσωπεία μας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις σε ανώτερο επίπεδο για να συζητήσει πως μπορούμε να προωθήσουμε περαιτέρω τα κοινά συμφέροντα και αξίες μας». Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στην Ταϊβάν. Αλλά οι επισκέψεις Aμερικανών πολιτικών και αξιωματούχων στην Ταϊβάν συνήθως κρατούνται μυστικές μέχρι να προσγειωθούν οι αντιπροσωπείες λόγω των σχέσεων με το Πεκίνο.

Η Πελόζι συνοδεύεται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Γκρέγκορι Μικς καθώς και από μέλη της Μόνιμης Επίλεκτης Επιτροπής Πληροφοριών και της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής.

Ξεχωριστά, χιλιάδες ινδονήσιοι και αμερικανοί στρατιώτες ξεκίνησαν σήμερα κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες.

Η Ουάσιγκτον έχει ανακοινώσει ότι τα γυμνάσια δεν στοχεύουν καμία χώρα παρότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν εκδηλώσει αυξημένη ανησυχία για την κινεζική επιθετικότητα στην περιοχή του Ειρηνικού. Τα 23 εκατομμύρια πολίτες της Ταϊβάν ζουν επί χρόνια με την πιθανότητα μιας κινεζικής εισβολής, αλλά η απειλή αυτή έχει αυξηθεί υπό την προεδρία του Σι Τζινπίνγκ.

Οι ΗΠΑ διατηρούν μια πολιτική «στρατηγικής ασάφειας» για το αν θα επενέβαιναν στρατιωτικά σε περίπτωση κινεζικής εισβολής. Παρότι στο διπλωματικό επίπεδο αναγνωρίζουν το Πεκίνο επί της Ταϊπέι, οι ΗΠΑ στηρίζουν επίσης την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ταϊβάν και αντιτίθενται σε όποια βίαιη αλλαγή του καθεστώτος του νησιού.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πραγματοποιούν συχνά διακριτικές επισκέψεις στην Ταϊβάν για να δείξουν τη στήριξή τους αλλά μια επίσκεψη της Πελόζι θα ήταν η περισσότερο βαρυσήμαντη πολιτικά στη σύγχρονη ιστορία. Ως πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων η Πελόζι είναι η τρίτη στη σειρά για την αμερικανική προεδρία και μια από τις ισχυρότερες πολιτικούς της χώρας. Ο τελευταίος πρόεδρος της Βουλής που είχε επισκεφθεί την Ταϊβάν ήταν ο Νιούτ Γκίνγκριτς το 1997.

Ο Μπάιντεν και ο Σι είχαν την περασμένη εβδομάδα μια τηλεφωνική επικοινωνία σε υψηλούς τόνους στην οποία κυριάρχησαν οι διαφωνίες τους σχετικά με την Ταϊβάν. Ο Σι διατύπωσε σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ «να μην παίζουν με την φωτιά» αναφορικά με τη νήσο.

Οι πυρετώδεις εικασίες σχετικά με μια πιθανή επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν έχουν συμπέσει με μια αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο εύφλεκτη είναι η κατάσταση.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επιχειρήσει να υποβαθμίσουν τη σημασία μιας πιθανής επίσκεψης της Πελόζι στην Ταϊβάν κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία προς τους κινέζους ηγέτες.

Στην Ταϊβάν τα συναισθήματα των πολιτών είναι ανάμεικτα σχετικά με μια πιθανή επίσκεψή της Πελόζι, αλλά τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι το νησί δεν θα πρέπει να ενδώσει στις κινεζικές πιέσεις.

Ετικέτες: #Νάνσι ΠελόζιΗΠΑ ΚΙΝΑΗΠΑ ΝΕΑΚίναΝάνσυ ΠελόζιΠελόζι

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα στέλνει τον νεότερο αστροναύτη της και τέσσερα ποντίκια στον διαστημικό σταθμό «Ουράνιο Παλάτι»

02/11/2025 | 20:00
U.S. President Donald Trump and Chinese President Xi Jinping talk as they leave after a bilateral meeting at Gimhae International Airport, on the sidelines of the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) summit, in Busan, South Korea, October 30, 2025. REUTERS/Evelyn Hockstein
Featured

Ο Τραμπ ανακοίνωσε μείωση των δασμών στην Κίνα μετά την «εκπληκτική συνάντηση» με τον Σι – Θα ταξιδέψει στην Κίνα τον Απρίλιο

30/10/2025 | 10:13
FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump attends a meeting with Argentina's President Javier Milei (not pictured) during the 80th United Nations General Assembly, in New York City, New York, U.S., September 23, 2025. REUTERS/Al Drago/File Photo
Featured

Νέο κύμα δασμών: Ο Τραμπ στρέφει το βλέμμα του σε Κίνα και Καναδά

25/10/2025 | 19:10
Featured

Νέα επίθεση του Τραμπ στην Κίνα: «Καπέλο» 100% στους ήδη υφιστάμενους δασμούς

11/10/2025 | 10:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Έξαλλοι οι αγρότες: Απαράδεκτες πρακτικές από βιομηχανίες κονσερβοποίησης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αποκάλυψη: Η χειροτονία και η καθαίρεση του κρατούμενου πατέρα Παρθενίου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Καρθαγένης Χρυσόστομο

    653 shares
    Share 261 Tweet 163
  • Έχουν δίκιο! Να πανικοβάλλονται…

    170 shares
    Share 68 Tweet 43
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 2026: Αυξήσεις έως 864€ στις συντάξεις και τέλος στην προσωπική διαφορά και “ανάσα” στην ΕΑΣ 

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
  • «Βγες έξω!» – Οι ΟΠΚΕ σπάνε πόρτες και ακινητοποιούν μέλη κυκλώματος Ρομά που έκλεβε ηλικιωμένους: Αποκάλυψη στο tilegrafimanews.gr

    115 shares
    Share 46 Tweet 29
  • Τούρκοι πράκτορες στη Βόρεια Ελλάδα; – Η μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., το “ελληνικό FBI” και ο υπόγειος πόλεμος πληροφοριών

    111 shares
    Share 44 Tweet 28
  • ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΚΑΠ – Συναγερμός για πληρωμές 2024: «Μηδενική διαφυγή» από ποινές, 210 εκατ. χαμένα 

    98 shares
    Share 39 Tweet 25
  • Τραγωδία σε φούρνο στη Λάρισα – Κραυγές μέσα στη νύχτα και μια ζωή που χάθηκε σε δευτερόλεπτα

    376 shares
    Share 150 Tweet 94
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch