Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Ριμπολόβλεφ: Η ζωή στο Μονακό και η σύλληψη από τις αρχές

Newsroom από Newsroom
07/11/2018 15:26
Ενημερώθηκε: 07/11/2018 15:31:49
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΡΙΜΠΟΛΟΒΛΕΦ: Μέχρι 48 ώρες μπορεί να κρατηθεί βάσει της γαλλικής νομοθεσίας ο Νμίτρι Ριμπολόβλεφ, που συνελήφθη χθες, για υποθέσεις διαφθοράς, λίγες ώρες πριν η ομάδα του η Μονακό αντιμετωπίσει τη Μπριζ στο Champions League.

Η αστυνομία έχει ήδη ερευνήσει τη βίλα του στο Μονακό, την Belle Epoque αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων και αναζητούν στοιχεία σε βάρος του Ρώσου ολιγάρχη.

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από τη γενική εισαγγελία του Μονακό για διαφθορά, αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική, και συνέργεια στα αδικήματα αυτά.

Για την ίδια υπόθεση είχε τεθεί υπό κράτηση ο Φιλίπ Ναρμινό, στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, λίγες ημέρες αφότου υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από υπουργός Δικαιοσύνης, μετά τις αποκαλύψεις της Le Monde.

Την εποχή που ήταν σε δικαστική αντιπαράθεση, για μια υπόθεση απάτης, με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, ο Ριμπολόβλεφ φέρεται ότι έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης από τις δικαστικές αρχές του Μονακό. Η γαλλική εφημερίδα αποκάλυψε το περιεχόμενο ενός DVD και εκατοντάδες SMS , που άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε ένα «μυστικό» κέντρο που δρούσε υπέρ του Ριμπολόβλεφ.

Άτομα του περιβάλλοντός του, σύμφωνα πάντα με τη Le Monde, αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Φιλίπ Ναρμινό, ο οποίος παραιτήθηκε.

Ποιος είναι ο Ρώσος ολιγάρχης – Ο Σκορπιός, οι φιλανθρωπίες και η αμύθητη περιουσία του

Ο γεννημένος στο Περμ, στα Ουράλια όρη το 1966 Ριμπολόβλεφ σπούδασε καρδιολόγος, αλλά έχτισε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του όταν αγόρασε έναντι χαμηλού τιμήματος την πλειοψηφία των μετοχών της βιομηχανίας καλίου Uralkali, μετά την ιδιωτικοποίησή της στη μετά -ΕΣΣΔ εποχή και την ανέδειξε τα επόμενα χρόνια σε μια μεγάλη επιχείρηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται. Ο Ριμπολόβλεφ έκανε έναν χρόνο στη φυλακή στην πατρίδα του κατηγορούμενος για το φόνο ενός αντιπάλου επιχειρηματία στα μέσα της δεκαετίας του 1990, για να αθωωθεί την τελευταία στιγμή μετά την ομολογία του φόνου από άλλο άτομο.

Οι τελευταίες δικαστικές του περιπέτειες ξεκίνησαν όταν έγινε πελάτης του Ιβ Μπουβιέ, εμπόρου Τέχνης των ζάπλουτων, το 2003. Την επόμενη δεκαετία ο Μπουβιέ βοήθησε τον Ρώσο μεγιστάνα να αποκτήσει μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές έργων Τέχνης στον κόσμο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αριστουργήματα μεγάλων ζωγράφων της Αναγέννησης, αλλά και του Πικάσο, του Μονέ και του Μαρκ Ρόθκο.

Οι δύο τους τα έσπασαν το 2013, όταν ο Ριμπολόβλεφ υποστήριξε ότι ανακάλυψε μια μεγάλη απάτη εις βάρος από τον Μπουβιέ, ο οποίος-όπως λέει ο Ρώσος ολιγάρχης- αντί να εισπράττει τη νόμιμη προμήθεια του 2%, αγόραζε κρυφά τα έργα Τέχνης σε χαμηλή τιμή και μετά τα πωλούσε με φουσκωμένη τιμή στον Ριμπολόβλεφ υποστηρίζοντας ότι ανήκαν σε κάποιον άλλο. Ο Ρώσος ολιγάρχης λέει ότι έχασε έτσι κάπου 500 εκ έως ένα εκατομμύριο δολάρια.

Εκείνη την περίοδο ήταν που εγκαταστάθηκε στο Μονακό, αγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα και αποφάσισε να αποκτήσει πρόσβαση σε ντόπιους αξιωματούχους προσφέροντάς τους μεταξύ άλλων δωρεάν εισιτήρια για ποδοσφαιρικούς αγώνες, ταξίδια με το ιδιωτικό του ελικόπτερο και άλλα δώρα, ώστε να τον βοηθήσουν να στριμώξει τον Μπουβιέ.

Ο τελευταίος κατηγορήθηκε τελικά για ξέπλυμα χρήματος και απάτη από τις Αρχές του πριγκιπάτου, κι ενώ η δίκη συνεχίζεται ο Ριμπολόβλεφ κατέθεσε αγωγές κατά του Ελβετού εμπόρου Τέχνης στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, όπου απορρίφθηκαν, αλλά και στις ΗΠΑ, όπου μήνυσε και τον οίκο Δημοπρασιών Sotheby’s υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για τις απάτες του Μπουβιέ.

Το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι “Salvator Mundi”, ένα από τα έργα που είχε αποκτήσει ο Ριμπολόβλεφ (Φωτογραφία: ΑΡ)Το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι “Salvator Mundi”, ένα από τα έργα που είχε αποκτήσει ο Ριμπολόβλεφ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ένας από τους πίνακες που αγόρασε από τον τελευταίο ο Ριμπολόβλεφ, ήταν ο «Σωτήρας του Κόσμου» (Salvator Mundi) του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Ο Ελβετός φέρεται να τον είχε αποκτήσει έναντι 80 εκ. δολαρίων και τον πούλησε στον Ρώσο για 127 εκ δολάρια. Τελικά ο πίνακας έγινε το ακριβότερο έργο Τέχνης στην ιστορία, όταν μεταπωλήθηκε πριν από έναν χρόνο για 450 εκ. δολάρια.

Το πανάκριβο διαζύγιο

Μεγάλο ντόρο προκάλεσε διεθνώς και το διαζύγιό του από την πρώην γυναίκα του Έλενα, την οποία είχε γνωρίσει προτού κερδίσει το πρώτο του εκατομμύριο, όταν δικαστήριο στην Ελβετία τον υποχρέωσε να της καταβάλλει 4,8 δισ δολάρια. Το ιλιγγιώδες ποσό μειώθηκε σε δίκες που ακολούθησαν, αλλά και πάλι πιστεύεται ότι κατέβαλε αρκετές εκατοντάδες εκ. δολάρια στην μητέρα των δύο θυγατέρων του, της 12χρονης Άννας και της 24χρονης Εκατερίνα, στην οποία ανήκει από την άνοιξη του 2013 ο Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση και η οποία παντρεύτηκε το 2015 τον επιχειρηματία απο την Ουρουγουάη Χουάν Σαρτόρι, που θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας με το Εθνικό Κόμμα.

Το Maison d’ Amitie στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, που αγόρασε ο Ριμπολόβλεφ από τον Ντόναλντ Τραμπ (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)Το Maison d’ Amitie στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, που αγόρασε ο Ριμπολόβλεφ από τον Ντόναλντ Τραμπ (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Το όνομα του Ριμπολόβλεφ ενεπλάκη και στην υπόθεση της Ρωσικής εμπλοκής υπέρ του Τραμπ στις προεδρικές του 2016, επειδή είχε αγοράσει μια ιδιοκτησία του νυν προέδρου των ΗΠΑ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, το περίφημο Maison de l’ Amitie (Οίκος της Φιλίας) το 2008 έναντι 95 εκ δολαρίων, σε διπλάσια τιμή απ’ ότι το είχε αγοράσει ο Τραμπ τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Τελικά ο Ριμπολόβλεφ χώρισε το ακίνητο και πούλησε τα δύο τρίτα του έναντι 71 εκ. δολαρίων.

Ο Ριμπολόβλεφ είναι ενεργός φιλάνθρωπος, έκανε πολλές δωρεές σε σημαντικά και ευαίσθητα κοινωνικά προγράμματα, τόσο στην πατρίδα του όσο και στο εξωτερικό. Τo Forbes τον κατατάσσει στους πλουσιώτερους ανθρώπους του πλανήτη, έχει στην κατοχή του δύο ιδιωτικά αεροσκάφη, ένα τεράστιο γιοτ και 37 έργα Τέχνης εκτιμώμενης αξίας άνω των δύο δισ, ευρώ, γράφει το iefimerida.gr

Ετικέτες: ΓαλλίαΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΜονακό

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

20/11/2025 | 23:45
Featured

Τι λένε Τα γαλλικά ΜΜΕ για την Ελλάδα που αποληρώνει πρόωρα τα δάνεια

20/11/2025 | 08:00
ΔΙΕΘΝΗ

Φρικιαστική αυτοκτονία στη Γαλλία: Γυναίκα έκοψε δημοσίως τον λαιμό της με αλυσοπρίονο

18/11/2025 | 21:00
Featured

Le Monde: «Δώρο για την Γαλλία η απόφαση της Ελλάδας να αποπληρώσει πρόωρα δάνειο 1,1 δισ. ευρώ»

18/11/2025 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης για κλειστά σχολεία: Χιλιάδες γονείς ταλαιπωρούνται


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Η Πολωνία ζητά από τη Λευκορωσία την έκδοση των υπόπτων για το σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο

    218 shares
    Share 87 Tweet 55
  • Νέος ΚΟΚ 2026: «Κόφτης» στα διπλώματα ηλικιωμένων και AI που μπλοκάρει μηχανές χωρίς κράνος – Ποιες αλλαγές έρχονται

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΑΓΡΟΤΕΣ- Συναγερμός για τις άμεσες ενισχύσεις ΟΠΕΚΕΠΕ 2024: Ποιοι χάνουν χρήματα, τι λέει η Κομισιόν και τι πληρώνεται τώρα

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • BLACK FRIDAY 2025: Τα 25 πιο δημοφιλή καταστήματα στην Ελλάδα – Πλήρης οδηγός για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα

    88 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ: 60 εκατ. – 438.000 θανατωμένα ζώα: Ο «αλγόριθμος» ενίσχυσης, τα κρυφά κριτήρια και οι συνδεδεμένες

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • LIVE σεισμογράφοι Ελλάδας: Δείτε σε πραγματικό χρόνο όλους τους σεισμούς – Ο πλήρης οδηγός του tilegrafimanews.gr

    219 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Τα Αγιορείτικα γλυκά της εγκράτειας: Ο μοναχός Μωυσής με δύο σπάνιες νηστίσιμες λιχουδιές

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch