Σάββατο, 26 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία- Κόσοβο: Η Ρωσία στη μάχη: Δείτε όλα τα τα νεώτερα

Newsroom από Newsroom
18/01/2017 18:29
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σερβία

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Ειδήσεις: Η Μόσχα αποφάσισε ότι πλέον ήρθε η ώρα να «παίξει πολύ σκληρά» έναντι του ΝΑΤΟ και να κινηθεί για να αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα στην συνεχή, κατά τους Ρώσους, περικύκλωση της ρωσικής επικράτειας.

Ο ίδιος ο αμυντικός σύμβουλος του Κρεμλίνου και προσωπικά ( το υπογραμμίζουμε αυτό) του προέδρου Β.Πούτιν Μιχαήλ Αλεξάντροφ είπε ότι «σε απάντηση της συνεχούς και αδιάλειπτης επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Σερβία θα αποτελέσει την χώρα-βάση στην οποία η Ρωσία θα εγκαταστήσει την αντιπυραυλική ασπίδα της … Αν το Βελιγράδι μείνει χωρίς στήριξη, μπορεί να «γλιστρήσει» προς το ΝΑΤΟ, και αυτό θα ήταν μια εθνική ήττα Σέρβων και Ρώσων», γράφει το pentapostagma.gr.

«Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναπτυχθεί στη Σερβία, τμήμα της Ρωσικής αντιπυραυλικής ασπίδας! Σε απάντηση της συνεχούς επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Μόσχα εξετάζει σοβαρά την εγκατάσταση αντιπυραυλικού συστήματος S-400 στο έδαφος του «πιο πιστού συμμάχου της Ρωσίας στα Βαλκάνια», δηλώνει ο ίδιος ο οποίος σαφώς γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα , μιας και συμμετέχει στις μυστικές συναντήσεις του ανωτάτου ρωσικού εθνικού συμβουλίου, για το καθορισμό της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της χώρας.

Ο Ρώσος αμυντικός κυβερνητικός σύμβουλος μεταφέρει το κλίμα οργής και αγανάκτησης που επικρατεί στην Μόσχα, από την συνεχή παρουσία Αμερικανικών επίλεκτων δυνάμεων στα σύνορα με την Ρωσία.

Χθες εκατοντάδες αμερικανικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στη Νορβηγία για να εκπαιδευτούν στο αρκτικό πόλεμο ενώ τρείς χιλιάδες βρίσκονται ήδη στην Πολωνία σε μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ , προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου από τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Αμερικανική επίλεκτη μονάδα κομάντος από 300 Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκε στη Νορβηγία σήμερα, και είναι η πρώτη φορά που τα αμερικανικά στρατεύματα μετακινούνται στην χώρα αυτή μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η παρουσία των πεζοναυτών των ΗΠΑ έχει εξαγριώσει στην κυριολεξία την Ρωσία λίγες μόνο ημέρες όταν 2.700 πεζοναύτες έφθασαν στην Πολωνία για την ενίσχυση της χώρας υλοποιώντας παράλληλα επιχείρηση του ΝΑΤΟ.

Όλη αυτή η στρατιωτική «παρουσία» κοντά στην δυτική περιφέρεια σύμφωνα με τον Μιχαήλ Αλεξάντροφ, διευθυντή και αρχιαναλυτή στο γεωπολιτικό Κέντρο της Μόσχας και πολιτικο-στρατιωτικό σύμβουλο του Κρεμλίνου, έχει «ωθήσει» τον Πούτιν να αποφασίσει μια πιο στέρεα στρατιωτική συμμαχία με τη Σερβία με την μεταφορά πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Σε μια τέτοια περίπτωση το δραστικό βεληνεκές των S-400 θα απειλούσε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και θα ήταν σαν « ένα μεγάλο μαχαίρι στα πλευρά» της αμυντικής δομής του ΝΑΤΟ.

[irp posts=”104499″ name=”Σερβία Επιστράτευση: Σήμερα μπήκαν κι οι Ρώσοι και απειλούν τους Αλβανούς”]

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ενδεχόμενη ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν μια σημαντική σερβική εθνική ήττα, και η ήττα της Ρωσίας.

Ο Μιχαήλ Αλεξάντροφ, ο οποίος στη Ρωσία είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη διασυνδέσεις και μεγάλη επιρροή στο γραφείο του Πούτιν, σύμφωνα με τον σερβικό τύπο, δήλωσε ότι η ΕΕ «πίσω από την κουρτίνα» ασκεί τρομερή πίεση στη Σερβία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

« Εάν η Σερβία μείνει χωρίς στήριξη, μπορεί να «γλιστρούσε» και να εντάσσονταν στο ΝΑΤΟ, πράγμα που θα ισοδυναμούσε με την εθνική ήττα. Θα ήταν μια φοβερή ήττα της Ρωσίας, από την οποία θα χάνονταν εντελώς η επιρροή της από τα Βαλκάνια μετά από δύο ολόκληρους αιώνες» είπε ο Ρώσος κυβερνητικός σύμβουλος .

Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι η Ρωσία για άλλη μια φορά εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μιας βαθύτερης στρατιωτικής συμμαχίας με τη Σερβία: « Η ιδέα παρουσιάστηκε κατά το τέλος της δεκαετίας του ενενήντα, αλλά στη συνέχεια η πολιτική Γιέλτσιν και η αδύναμη τότε Ρωσία δεν έγινε αποδεκτή από τον Μιλόσεβιτς. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, και Ρωσία και Σερβία κινούνται προς αυτήν την συμμαχία. Η Ρωσία δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία να δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις στη Σερβία, μαζί με την επέκταση της βάσης στην Ταρτούς στη Συρία, επιτυγχάνοντας μια μεγάλη επιτυχία, διότι έτσι θα περιέπλεκε σημαντικά τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο».

Η Σερβία θα είναι η χώρα όπου η Ρωσία θα εγκαταστήσει την αντιπυραυλική ασπίδα της για την αντιμετώπιση της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ …

Χθες Σέρβοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν επίσημα για αυτούς τους ισχυρισμούς…για ευνόητους λόγους.

Σε άρθρο μας πριν ένα χρόνο με τίτλο (Ρωσικοί πύραυλοι BUK και S-400 Triumf θα εγκατασταθούν στο Πρέσεβο δίπλα στην αμερικανική βάση στο Κοσυφοπέδιο!!), είχαμε προβλέψει ότι η είσοδο της Ρωσίας στα Βαλκάνια θα επιφέρει τεκτονικού τύπου αλλαγές. Συγκεκριμένα η αμυντική συμφωνία με την Σερβία, και ο εφοδιασμός του Βελιγραδίου με ισχυρά συστήματα πυραύλων, έχει συγκλονίσει την Δύση, αλλά και την κοινή γνώμη στην Σερβία.

Ο σχεδιασμός της Μόσχας αφορά δύο από αυτά συστήματα….. τον ισχυρό αντιαεροπορικό πύραυλο BUK και τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400 Triumf, αναμένεται να εγκατασταθούν κοντά στην κοιλάδα του Πρέσεβο, λίγα χιλιόμετρα μακριά, από την περιοχή Ferizaj στο Κοσσυφοπέδιο, στην οποία ευρίσκεται η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των Ηνωμένων Πολιτειών με την επωνυμία «Bondsteel» .

Πρόκειται για κίνηση ΜΑΤ έναντι του ΝΑΤΟ.

Η Μόσχα έχει διάθεση να «απαντήσει» στο ΝΑΤΟ όχι τόσο για επικοινωνιακούς λόγους όσο για λόγους αμυντικής τακτικής μιας και όπως δηλώνουν οι Ρώσοι αξιωματούχοι «απειλούνται» πλέον ξεκάθαρα και δεν πρόκειται να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια».

ΣΕΡΒΙΑ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετικέτες: ΑλβανίαΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΚΟΣΟΒΟρωσίαΣΕΡΒΙΑ
Προηγούμενο Άρθρο

Μπλόκα αγροτών 2017: Στους δρόμους από Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

Επόμενο Άρθρο

Δίαιτα Atkins: Πως θα χάσω άμεσα κιλά

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Επαφές κορυφής για την Ουκρανία στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου – Οι συνομιλίες με τον Ζελένσκι και οι «χρησμοί» της Ρώμης

26/04/2025 | 22:34
Featured

Άγρια επίθεση Τραμπ σε Πούτιν: «Μήπως δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο; Μήπως πρέπει να τον αντιμετωπίσω διαφορετικά;»

26/04/2025 | 18:54
U.S. President Donald Trump speaks as he meets with Norway's Prime Minister Jonas Gahr Stoere (not pictured) in the Oval Office of the White House in Washington, D.C., U.S., April 24, 2025. REUTERS/Kevin Lamarque
Featured

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Πούτιν θα με ακούσει – Έχω τη δική μου καταληκτική ημερομηνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

25/04/2025 | 06:00
Featured

Τραμπ: Πιέζω τη Ρωσία για τερματισμό του πολέμου – Θα ήταν σημαντική παραχώρηση να μην κυριεύσει όλη την Ουκρανία

24/04/2025 | 22:20
Featured

Τραμπ σε Πούτιν: Σταμάτα τώρα. Πάμε να κλείσουμε την ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία

24/04/2025 | 17:17
Featured

Νομίζω έχουμε συμφωνία με Πούτιν, πρέπει να κλείσουμε και με τον Ζελένσκι για να τελειώσει ο πόλεμος, λέει ο Τραμπ

24/04/2025 | 02:06
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς ένας πρόσφυγας έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της Αλβανίας

23/04/2025 | 12:00
Featured

Νέα συνάντηση Ουκρανών, Ευρωπαίων και ΗΠΑ στο Λονδίνο την Τετάρτη – Ανοιχτός ο Πούτιν σε διμερείς συνομιλίες με το Κίεβο

22/04/2025 | 06:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Δίαιτα Atkins: Πως θα χάσω άμεσα κιλά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Άγρια επίθεση Τραμπ σε Πούτιν: «Μήπως δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο; Μήπως πρέπει να τον αντιμετωπίσω διαφορετικά;»

    271 shares
    Share 108 Tweet 68
  • Διχασμένοι οι σεισμολόγοι στην Τουρκία – Έρχεται ή όχι ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή;

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  • Τραμπ: Ρωσία και Ουκρανία βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για ειρήνη

    228 shares
    Share 91 Tweet 57
  • Τη Δευτέρα, στη Βουλή, η τροπολογία για την αυτόματη αναγνώριση ειδικότητας Ελλήνων ιατρών από τις ΗΠΑ

    218 shares
    Share 87 Tweet 55
  • Η Αγία Σοφία άντεξε τα 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη – Πώς βγήκε αλώβητη (και από αυτόν) τον σεισμό

    209 shares
    Share 84 Tweet 52
  • Σεισμός αισθητός στην Αθήνα – Φόβοι για μεγάλο σεισμό λόγω Τουρκίας

    980 shares
    Share 392 Tweet 245
  • Καιρός: Τελευταία ημέρα άστατου καιρού η Κυριακή, μετά θυελλώδεις βοριάδες – Που θα βρέξει

    119 shares
    Share 48 Tweet 30
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch