Σημαία τζιχαντιστών και μάλιστα από το Ισλαμικό Κράτος ύψωσαν διαδηλωτές στη Βαλτιμόρη, κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων.
Μάλιστα, η εικόνα της μαύρης σημαίας να ανεμίζει ανάμεσα στους διαδηλωτές διακινείται ευρέως στο Twitter μεταξύ των τζιχαντιστών.
Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αφροαμερικανούς διαδηλωτές να εκφράζονται υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.
Στα τέλη Νοεμβρίου του 2014, στις διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον, διαδηλωτής κρατούσε πανό που έγραφε: «Το Ισλαμικό Κράτος είναι εδώ».
Με καπνογόνα και σπρέι πιπεριού η αστυνομία διέλυσε διαδηλωτές οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία τέθηκε σε ισχύ στη Βαλτιμόρη στις 22:00 την Τρίτη (05:00 Τετάρτη ώρα Ελλάδας), μία ημέρα μετά τα επεισόδια που οδήγησαν τις αρχές να κηρύξουν την πολιτεία Μέριλαντ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να αναπτύξουν δυνάμεις της Εθνοφρουράς.
«Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού έναντι ενός επιθετικού πλήθους», έγραψε η αστυνομία της Βαλτιμόρης στον λογαριασμό της στο Twitter και ανέφερε ότι οι διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον αστυνομικών.
Χιλιάδες αστυνομικοί και άνδρες της Εθνοφρουράς είχαν αναπτυχθεί στη Βαλτιμόρη και κινήθηκαν για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές όταν τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Λίγη ώρα νωρίτερα η δήμαρχος Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ είχε πάει σε μια διασταύρωση όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές για να τους απευθύνει έκκληση να πάνε στα σπίτια τους, χωρίς να εισακουστεί.
Οι ταραχές στην πόλη ξέσπασαν μετά την κηδεία του Φρέντι Γκρέι, ενός 25χρονου Αφροαμερικανού ο οποίος απεβίωσε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως στα επεισόδια της Δευτέρας τραυματίσθηκαν 15 αστυνομικοί, οι έξι από τους οποίους σοβαρά. Καταστήματα, φαρμακεία και ένα εμπορικό κέντρο λεηλατήθηκαν. Ήταν οι πιο βίαιες ταραχές που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ έπειτα από εκείνες στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.