Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Σήμερα κρίνεται η τύχη της ζώνης Σένγκεν: Ανησυχία για εγκλωβισμό προσφύγων στην Ελλάδα

Newsroom από Newsroom
20/11/2015 09:00
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα στο Λουξεμβούργο για να συζητήσουν τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να ληφθούν, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι υπουργοί αναμένεται να συμφωνήσουν για την αυστηροποίηση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια στον απόηχο των επιθέσεων στο Παρίσι, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που έχει δει το Reuters.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το προσχέδιο συμπεράσματος, οι υπουργοί θα συμφωνήσουν να «εφαρμόσουν αμέσως τους απαραίτητους συστηματικούς και συντονισμένους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα, περιλαμβανομένων και σε άτομα που χαίρουν του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης».

Το έγγραφο αντανακλά τα αιτήματα της Γαλλίας για ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της περιοχής Σένγκεν, στην οποία συμμετέχουν 26 χώρες, μεταξύ των οποίων και οι περισσότερες ευρωπαϊκές, εκτός της Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Κροατίας, της Κύπρου, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Σημειώνεται πως τα έγγραφα των πολιτών της Σένγκεν ήδη ελέγχονται κατά την είσοδο ή αποχώρησή τους από την περιοχή, όμως η νέα πρόταση σημαίνει πως θα υπάρξει αναβάθμιση των ελέγχων, ώστε να έγραφα να συγκρίνονται και με τα στοιχεία βάσεων δεδομένων που τηρούν οι υπηρεσίες ασφαλείας.

Την ίδια ώρα η Ολλανδία φέρεται να έχει συζητήσει με τους εταίρους της ένα σχέδιο για την εφαρμογή ελέγχων διαβατηρίων στα σύνορα αρκετών χωρών της Δυτικής Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η εισροή μεταναστών και προσφύγων.

Η ιδέα για μια «μίνι-Σένγκεν» εντός της περιοχής Σένγκεν, πάντως, παραβιάζει τη Συνθήκη η οποία προβλέπει ελεύθερη μετακίνηση εντός των 26 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Κομισιόν, δια της εκπροσώπου της, δήλωσε πάντως πως δεν έχει λάβει επίσημη πρόταση αναφορικά με τη δημιουργία μιας «μίνι-Σένγκεν».

Όπως αναφέρει το Reuters, η εφημερίδα De Telegraaf σε δημοσίευμά της γράφει πως η «μίνι-Σένγκεν» θα περιλαμβάνει την Αυστρία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία και θα αφορά τη δημιουργία κέντρων διέλευσης για μετανάστες εκτός των συνόρων αυτών.

Daily Mail: Σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Σχέδιο να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζονται το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Εκτός από τη χώρα μας το εν λόγω σχέδιο προβλέπει την αποχώρηση και των χωρών της ανατολικής Ευρώπης, καθώς και της Ιταλίας και της Ισπανίας. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί μια «μίνι ζώνη Σένγκεν», στην οποία θα ισχύουν πολύ αυστηρά μέτρα ελέγχου. Έτσι, οι αρχές θα είναι σε θέση να ελέγχουν τα διαβατήρια όλων των ταξιδιωτών που προέρχονται από χώρες εκτός της ζώνης και να αντιπαραβάλουν τα ονόματά τους με τις βάσεις δεδομένων με ύποπτους για τρομοκρατική δράση.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι το σχέδιο αυτό θα τεθεί προς συζήτηση στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ την Παρασκευή. Επικαλούμενο έναν ευρωπαίο διπλωμάτη, η αγγλική εφημερίδα λέει ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι η ζώνη του Σένγκεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. «Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα σε κάποια λύση, αλλά υπάρχουν παρασκηνιακές συζητήσεις και πολλές αντικρουόμενες απόψεις μέχρι την συνάντηση της Παρασκευής» φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα. Το σενάριο αυτό άρχισε να συζητείται μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και ενώ οι αφίξεις προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε. συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Βαλς: Υπό αμφισβήτηση το υπάρχον σύστημα

Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς εκτίμησε ότι το σύστημα Σένγκεν μπορεί να «τεθεί υπό αμφισβήτηση» εάν «η Ευρώπη δεν αναλάβει τις ευθύνες της» για τη φύλαξη των συνόρων της, εν μέσω του διαλόγου για τις ανεπάρκειες που επέτρεψαν στον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων στο Παρίσι να μετακινείται από την Ευρώπη στη Συρία και αντιστρόφως.

Την παραμονή του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Μανουέλ Βαλς, μιλώντας στο γαλλικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, τόνισε ότι «κάθε χώρα που γειτονεύει με τη Γαλλία» αλλά και ευρύτερα οι χώρες της ΕΕ πρέπει να διαδραματίσουν τον ρόλο τους.

Παράλληλα, ο Βαλς υποστήριξε ότι ορισμένοι από τους δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι «επωφελήθηκαν της κρίσης των προσφύγων» για να «παρεισφρήσουν» στη Γαλλία.

«Τα πρόσωπα αυτά επωφελήθηκαν από την κρίση των προσφύγων, αυτό το χάος και ίσως ορισμένοι εξ αυτών παρεισέφρησαν» στη Γαλλία είπε ο Βαλς, χωρίς να ολοκληρώσει τη φράση του. Πρόσθεσε ότι «άλλοι βρίσκονταν στο Βέλγιο ήδη. Άλλοι, θέλω να το υπενθυμίσω, βρίσκονταν στη Γαλλία».

Ακόμη, ο Βαλς τόνισε ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν γνωρίζει εάν ο Σαλά Αμπντεσλάμ, που φέρεται να είναι ανάμεσα στους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι, είναι στη Γαλλία ή στο Βέλγιο, ούτε εάν υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τους δράστες και δεν έχουν συλληφθεί.

«Η απειλή συνεχίζει να υπάρχει. Δεν γνωρίζουμε σε αυτό το σημείο της έρευνας εάν υπάρχουν ομάδες, πρόσωπα, τα οποία συνδέονται άμεσα με την επίθεση της Παρασκευής. Δεν γνωρίζουμε, αλλά μπορεί κανένας να το φανταστεί. Για αυτό η απειλή συνεχίζει να υπάρχει», επέμεινε.

Ο 26χρονος Αμπντεσλάμ, Γάλλος υπήκοος γεννημένος στις Βρυξέλλες, φέρεται να είχε νοικιάσει ένα μαύρο Polo που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις.

Ερωτηθείς εάν γνωρίζει ο Αμπντεσλάμ βρίσκεται στη Γαλλία ή στο Βέλγιο, ο Βαλς απάντησε «Όχι. Η καταδίωξη συνεχίζεται».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σημείωσε πως «γνωρίζουμε πως υπάρχουν κι άλλοι που μπορεί να έλθουν στην Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Πρέπει να επαγρυπνούμε».
 

Προηγούμενο Άρθρο

EKTAKTO – Μάλι: Τρομοκρατική επίθεση σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο Radisson στην πρωτεύουσα Bamako

Επόμενο Άρθρο

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος των τζιχαντιστών;

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

24/04/2025 | 07:00
Featured

Κωνσταντινούπολη: Πάνω από 120 μετασεισμοί μετά τα 6,2 Ρίχτερ

24/04/2025 | 06:00
Featured

Νομίζω έχουμε συμφωνία με Πούτιν, πρέπει να κλείσουμε και με τον Ζελένσκι για να τελειώσει ο πόλεμος, λέει ο Τραμπ

24/04/2025 | 02:06
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 24 Απριλίου, εορτολόγιο: Οσία Ελισάβετ η Θαυματουργή

24/04/2025 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

23/04/2025 | 23:45
Featured

Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

23/04/2025 | 22:30
HOT NEWS

Πώς ο Μητσοτάκης θα παίξει… σαρωτικά το ισχυρό «χαρτί» της οικονομίας με το βλέμμα στις εκλογές του 2027

23/04/2025 | 22:13
HOT NEWS

Το colpo grosso κατά της αντι-μητσοτακικής συμμαχίας – Το οικονομικό success story γίνεται… θηλιά για την Αντιπολίτευση

23/04/2025 | 22:01
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος των τζιχαντιστών;


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    492 shares
    Share 197 Tweet 123
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    338 shares
    Share 135 Tweet 85
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    313 shares
    Share 125 Tweet 78
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    296 shares
    Share 118 Tweet 74
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    216 shares
    Share 86 Tweet 54
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    171 shares
    Share 68 Tweet 43
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ – Έρχονται ενισχύσεις και αποζημιώσεις: Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ μέχρι Ιούνιο και οι ευκαιρίες στη Μεταποίηση με έως 75%

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch