Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος για την Ουκρανία: Συμβολισμοί, επιτυχία, αυταπάτη

Newsroom από Newsroom
20/08/2025 19:00
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
54
SHARES
115
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ουκρανία: Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τα αποτελέσματα της Συνόδου για την Ουκρανία στην Ουάσινγκτον ποικιλοτρόπως: συμβολισμοί, διπλωματική επιτυχία των Ευρωπαίων ή επικίνδυνη αυταπάτη.

Σε σχόλιό της η ιστοσελίδα tagesschau.de του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ΑRD αποτιμά τη Σύνοδο για την Ουκρανία με σκεπτικισμό: Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση και την έντονη παρουσία Ευρωπαίων ηγετών, τα απτά αποτελέσματα ήταν μηδαμινά. Όπως γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, «τα αποτελέσματα θα χωρούσαν σε ένα σακουλάκι ζάχαρης». Αν και οι ΗΠΑ υπό τον Τραμπ έδειξαν προθυμία για μελλοντική στήριξη, δεν υπήρξαν δεσμεύσεις.

Ως προς το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας, το σχόλιο αναφέρει πιο συγκεκριμένα: «οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν την Ουκρανία εντελώς αβοήθητη στο μέλλον. Ωστόσο, πώς θα μοιάζει αυτή η προστατευτική ασπίδα παραμένει αβέβαιο».

Η Σύνοδος ανέδειξε περισσότερο τη συμβολική ενότητα της Δύσης και την αποφασιστικότητα της Ευρώπης, παρά συγκεκριμένα βήματα προς την ειρήνη, αναφέρει το σχόλιο. Χωρίς τη συναίνεση του Πούτιν, κανένα σχέδιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί – και εναλλακτικό σχέδιο (plan B) δεν υπάρχει. «Αν το Κρεμλίνο πει ‘njet’ (όχι), όλος αυτός ο ενθουσιασμός (σσ: από τη Σύνοδο στον Λευκό Οίκο) θα είναι μάταιος».

Το σχόλιο αναγνωρίζει την εικόνα ενότητας της ΕΕ, αλλά επισημαίνει την επείγουσα ανάγκη για δράση: «Ο μαραθώνιος μόλις αρχίζει και πρέπει να τερματιστεί με ρεκόρ – γιατί κάθε ώρα που περνά, πεθαίνουν άνθρωποι. Η ευθύνη των Ευρωπαίων είναι τεράστια. Στην Ουάσινγκτον έδωσαν την εντύπωση ότι έχουν ωριμάσει. Σε διαφορετική περίπτωση, το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό».

«Ηγετικός ρόλος σημαίνει ευθύνη για τη Γερμανία»

Από την πλευρά του το Spiegel σε σχόλιό του χαρακτηρίζει τη συνάντηση με τον Τραμπ ως μια σημαντική διπλωματική επιτυχία των Ευρωπαίων και ειδικά του Γερμανού καγκελάριου Μερτς, που συνοδεύεται από εδώ και πέρα όμως «από δύσκολα καθήκοντα».

Παρά τον κίνδυνο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πίεζε για έναν άμεσο «ειρηνικό» διακανονισμό υπέρ του Πούτιν, οι Ευρωπαίοι κατάφεραν να αποτρέψουν τέτοιες εξελίξεις. «Οι Ευρωπαίοι κατόρθωσαν να ακουστούν στην Ουάσινγκτον. Αυτό ήταν μια επιτυχία και του ίδιου του Μερτς», σημειώνει το σχόλιο.

Ο Μερτς διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ευρωπαϊκής ενότητας και ανέδειξε την ΕΕ – και τη Βρετανία – ως υπολογίσιμη διπλωματική δύναμη. Η Σύνοδος ήταν το πρώτο βήμα προς μια πιθανή ειρηνευτική διαδικασία, όμως ο Πούτιν δεν έχει δείξει καμία πρόθεση συμβιβασμού μέχρι στιγμής. «Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τον Πούτιν» σημειώνει χαρακτηριστικά το σχόλιο. Η στάση του απέναντι στις προτεινόμενες εγγυήσεις ασφαλείας θα αποτελέσει κρίσιμο τεστ, σημειώνει το Spiegel.

Ωστόσο, στο σχόλιο αποτυπώνεται και μια προειδοποίηση: παρά την ενότητα, οι Ευρωπαίοι στερούνται ουσιαστικών μέσων πίεσης και στρατιωτικής ισχύος. Αν ο δρόμος προς την ειρήνη προχωρήσει, η Ευρώπη και η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη.

«Παρά τις γνωστές ανεπάρκειες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, η Γερμανία δεν θα μπορέσει να αποφύγει μια στρατιωτική συμβολή προς στήριξη της ειρήνης. Ο καγκελάριος πρέπει να πείσει τον κυβερνητικό συνασπισμό ως προς αυτό, ακόμα κι αν είναι νωρίς να τεθούν οι λεπτομέρειες. Ηγετικός ρόλος σημαίνει ευθύνη: απαιτεί την ετοιμότητα να υπερασπιστεί κανείς την ειρήνη στην Ευρώπη», παρατηρεί το σχόλιο.

«Ας πουν οι ηγέτες την αλήθεια»

Σε σχόλιό της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ασκεί έντονη κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες, κατηγορώντας τους για υποχωρητικότητα απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ και έλλειψη στρατηγικού σχεδίου. Αντί να επιδείξουν ηγεσία, «οι Ευρωπαίοι χαϊδεύουν τον Τραμπ και αποκαλούν τις υποχωρήσεις τους “διπλωματικές επιτυχίες”», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παραδοσιακές «κόκκινες γραμμές», όπως η μη αποδοχή απωλειών εδαφών ή η διατήρηση της προοπτικής ένταξης στο ΝΑΤΟ για την Ουκρανία έχουν εγκαταλειφθεί σιωπηλά. Η Σύνοδος στην Ουάσινγκτον αποκαλύπτει, επισημαίνει το σχόλιο, όχι μόνο τη στρατηγική απόκλιση από τις ΗΠΑ, αλλά κυρίως «τη δική μας αδυναμία».

Όπως αναφέρει: «Ο Πούτιν διαπραγματεύεται με τη λογική της ισχύος, ο Τραμπ με τη λογική της συναλλαγής και η Ευρώπη με τη λογική των δηλώσεων».

Η ψευδαίσθηση ότι η «απεριόριστη στήριξη» προς την Ουκρανία είναι αρκετή, καταρρέει. Αν η Ευρώπη θεωρεί πράγματι την άμυνα της Ουκρανίας ζωτικής σημασίας, πρέπει να αναλάβει δράση: επενδύσεις στην άμυνα, παραγωγική κινητοποίηση και σοβαρές κυρώσεις. Αλλιώς, καταλήγει το δημοσίευμα της HB, «ας σταματήσουν οι ηγέτες να μιλούν για “απεριόριστη στήριξη” και ας πουν την αλήθεια».
Πηγή: Deutsche Welle
ΗΠΑ: Σάλος με τη σύλληψη και αποφυλάκιση Ισραηλινού αξιωματούχου – Φέρεται να είχε σεξουαλικό ραντεβού με 15χρονη
Πασίγνωστος κατά τύχη: Γιατί ο Πούτιν δώρισε σε Αμερικανό ρωσική μοτοσικλέτα αξίας 22.000 δολαρίων – Βίντεο
«Κόπηκε» διαφήμιση αφρόλουτρου, επειδή υπονοούσε ότι «το λευκό δέρμα είναι ανώτερο από το μαύρο»
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθ

Ετικέτες: Ουκρανία

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Θετικές χαρακτήρισε ο Παύλος Μαρινάκης τις εξελίξεις στις ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

20/08/2025 | 14:29
Featured

Τι συζήτησε ο Γεραπετρίτης με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ουκρανίας

20/08/2025 | 14:10
Featured

ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-Συμφωνία ή αδιέξοδο; Τι λένε οι διεθνείς αναλυτές για Τραμπ, Ζελένσκι και Πούτιν

20/08/2025 | 12:21
Featured

Μητσοτάκης: Εκεχειρία τώρα για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα για την ειρήνη

19/08/2025 | 18:32
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΑΑΔΕ: 48ωρα λουκέτα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών - Δεν έκοβαν αποδείξεις


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ 2025: Πληρωμές έως 8.200€ για στρατιωτικούς – Πίνακες με ποσά για αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες

    737 shares
    Share 295 Tweet 184
  • Σεισμός στην Καρδίτσα 4,3 Ρίχτερ: Πού έρχονται μεγάλοι σεισμοί στην Ελλάδα

    401 shares
    Share 160 Tweet 100
  • Θανατηφόρο τροχαίο στην Αγία Παρασκευή – Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί στους δρόμους

    218 shares
    Share 87 Tweet 55
  • Μαζική ρωσική επίθεση σε όλα τα μέτωπα: Ο Πούτιν «σφίγγει τον κλοιό» στο Ντονμπάς πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες

    197 shares
    Share 79 Tweet 49
  • ΠΡΟΣΟΧΗ συνταξιούχοι 2025–2027: Ποιοι θα δουν αυξήσεις, ποιοι κινδυνεύουν με απώλειες και τι αλλάζει στα όρια ηλικίας στις συντάξεις 

    158 shares
    Share 63 Tweet 40
  • Επεισοδιακή καταδίωξη στις Ερυθρές: Σεσημασμένοι κακοποιοί πέταγαν πυροσβεστήρες – Δύο συλλήψεις, ένας δραπέτης

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
  • Politico: Ο Λευκός Οίκος εξετάζει τη Βουδαπέστη για την πιθανή τριμερή συνάντηση Τραμπ, Πούτιν και Ζελένσκι

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch