Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Συρία – Άσαντ: Η Ρωσία ποτέ δεν με πίεσε να αποχωρήσω

Newsroom από Newsroom
16/07/2016 14:00
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε πως η Ρωσία δεν έχει συζητήσει “ποτέ” μαζί του την αποχώρησή του, λίγο πριν από τις συνομιλίες που θα έχει στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι σε μια προσπάθεια αναβίωσης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία.

Εδώ και πολλούς μήνες, οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και στις αντάρτικες οργανώσεις προκειμένου να εξευρεθεί μία διέξοδος –μέσω μιας διαδικασίας πολιτικής μετάβασης– σε μια φονική σύγκρουση που έχει προκαλέσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Ερωτηθείς από το NBC News αν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ή ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ έχουν συζητήσει μαζί του αυτή τη διαδικασία, η οποία μπορεί να καταλήξει στην αποχώρησή του από την εξουσία, ο Άσαντ ήταν κατηγορηματικός: “Ποτέ, διότι (…) το ζήτημα αυτό επαφίεται στον συριακό λαό”.

“Μόνο ο συριακός λαός μπορεί να πει ποιος θα είναι πρόεδρος, πότε πρέπει να έρθει, πότε πρέπει να φύγει. Εκείνοι (οι Ρώσοι) δεν είπαν ποτέ ούτε μια λέξη γι΄αυτό”, είπε σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στη Δαμασκό και δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Ο Άσαντ έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγο πριν από την άφιξη σήμερα στη Μόσχα του Τζον Κέρι, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τους Πούτιν και Λαβρόφ.

Ερωτηθείς αν “ανησυχεί” για το ενδεχόμενο οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι να φθάσουν σε μια “συμφωνία” για την αποχώρησή του, ο Άσαντ απάντησε αρνητικά: “Επειδή η πολιτική των Ρώσων δεν βασίζεται στο να κάνουν συμφωνίες, αλλά σε αξίες”.
“Αυτός είναι ο λόγος που δεν βλέπετε καμία συμφωνία ανάμεσα σ’ αυτούς και τους Αμερικανούς, επειδή οι αρχές (των δύο χωρών) διαφέρουν”, πρόσθεσε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Άσαντ υποστήριξε πως η αμερικανίδα δημοσιογράφος Μαρί Κόλβιν, η οποία σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό το 2012 στη Χομς (κεντρική Συρία) ο οποίος αποδίδεται στη συριακή κυβέρνηση, “ευθύνεται” η ίδια για τον θάνατό της.
“Εισήλθε παράνομα στη Συρία, εργάστηκε με τους τρομοκράτες (…) Άρα είναι υπεύθυνη για όλα όσα της συνέβησαν”, υποστήριξε ο σύρος πρόεδρος.

Ο Άσαντ είχε ερωτηθεί για το θέμα αυτό μετά την κατάθεση, το Σάββατο, μιας μήνυσης από την οικογένεια της Μαρί Κόλβιν εναντίον της συριακής κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για “σκόπιμη και προμελητημένη” δολοφονία της 56χρονης δημοσιογράφου.
Όμως, για τον σύρο πρόεδρο, “οι ένοπλες δυνάμεις δεν ήξεραν αν η Μαρί Κόλβιν βρισκόταν κάπου”. “Κανείς δεν ξέρει αν σκοτώθηκε από πύραυλο, τι τύπου, και από πού μπορεί να έχει ριφθεί”, πρόσθεσε.

Στη μήνυση της οικογένειας της Μαρί Κόλβιν αναφέρεται ο συριακός στρατός είχε υποκλέψει τις τηλεπικοινωνίες της δημοσιογράφου των Sunday Times προτού εξαπολύσει καταιγισμό βομβών στο σημείο όπου βρισκόταν, ένα διαμέρισμα που είχε μετατραπεί σε κέντρο τύπου στη συνοικία Μπαμπ Αμρ που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Στον βομβαρδισμό της 22ης Φεβρουαρίου 2012 είχε επίσης χάσει τη ζωή του ο γάλλος φωτογράφος Ρεμί Οσλίκ. Ο βρετανός φωτογράφος Πολ Κονρόι, η γαλλίδα δημοσιογράφος Εντίτ Μπουβιέ και ο σύρος διερμηνέας Ουάλε αλ-Όμαρ είχαν τραυματιστεί.
Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει το δημοσίευμα μιας εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες προτείνουν αυξημένη συνεργασία και κοινή ενημέρωση για τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών με τη Ρωσία ώστε να αναγνωρίζονται και να στοχοθετούνται οι επιχειρήσεις του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Η πρόταση περιλαμβάνεται σε έγγραφο που δημοσιεύει η Washington Post. Θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Μόσχα, ανέφερε η εφημερίδα.

“Όταν θα έχουμε λάβει αυτές τις προτάσεις από την αυθεντική πηγή και όχι από μία εφημερίδα, θα μπορούμε να πούμε κάτι”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ είπε πως ο Κέρι θα έχει συνομιλίες με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν αργά σήμερα και με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή (αύριο).
Από την πλευρά του ο Κέρι δεν διέψευσε την πληροφορία αυτή αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την αμερικανική πρόταση.
Ερωτηθείς αν επιθυμεί να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, ο Κέρι απάντησε: “Δεν επιθυμώ για την ώρα. Θα το κάνω αργότερα. Πηγαίνω στη Μόσχα για να συναντήσω τον πρόεδρο Πούτιν (…) και θα σας δώσω μια ιδέα από εκεί για το πού βρισκόμαστε”.
 

Ετικέτες: ΑΠΟΧΏΡΗΣΗΑσαντρωσίασυνέντευξηΣυρία

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ο πόλεμος περνά στις ράγες – Καταστρέφει ηλεκτρομηχανές για να παγώσει τον ανεφοδιασμό της Ουκρανίας

10/10/2025 | 16:00
Featured

«80 % του Κουπιάνσκ υπό ρωσικό έλεγχο — Μια μάχη που διαμορφώνει το νέο πρόσωπο του πολέμου»

09/10/2025 | 12:08
ΔΙΕΘΝΗ

Αλλάζει μορφή ο πόλεμος στην Ουκρανία – Εκατέρωθεν χτυπήματα σε υποδομές, χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ρεύμα

06/10/2025 | 18:00
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσος διοικητής στο μέτωπο της Ουκρανίας: «Όποιος πάει να το σκάσει, πυροβολήστε τον»

27/09/2025 | 11:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Με ποιες τροφές θα λευκάνουν τα δόντια σας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέα επίθεση του Τραμπ στην Κίνα: «Καπέλο» 100% στους ήδη υφιστάμενους δασμούς

    283 shares
    Share 113 Tweet 71
  • Άγκυρα για το εμπάργο της Ελλάδας στην Τουρκία για το SAFE: «Ορισμένα κράτη επιδιώκουν να υλοποιήσουν μαξιμαλιστές φιλοδοξίες»

    227 shares
    Share 91 Tweet 57
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΑ: «Πρώτα οι παλιοί Βιολογικοί, μετά οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ – Τι αλλάζει με τις ενισχύσεις ευλογιάς και τα φερτά του “Ντάνιελ”»

    216 shares
    Share 86 Tweet 54
  • Ρωσία: Ο πόλεμος περνά στις ράγες – Καταστρέφει ηλεκτρομηχανές για να παγώσει τον ανεφοδιασμό της Ουκρανίας

    259 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Πάνος Καμμένος: Επιστροφή στην πολιτική μέσω της συζύγου του – Φλερτ με Τσίπρα και επίθεση σε Σαμαρά

    264 shares
    Share 106 Tweet 66
  • Φοινικούντα – Διπλή δολοφονία σοκ: Ο «ανοργάνωτος» εκτελεστής, το σκούτερ χωρίς πινακίδες και ο φόβος του 68χρονου πριν το αίμα χυθεί

    257 shares
    Share 103 Tweet 64
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΕΠ: Αποτελέσματα για 7 προκηρύξεις και νέες προσλήψεις 20 μονίμων στη ΡΑΑΕΥ – Αναλυτικά οι λίστες και οι ημερομηνίες

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch