Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Σύσσωμη η Ε.Ε. κατά του Ερντογάν

TechTeam από TechTeam
01/03/2020 04:34
Ενημερώθηκε: 01/03/2020 04:35:53
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ε.Ε. δεσμεύεται ενεργά στη στήριξη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη διατήρηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, που είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος Μισέλ βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ προκειμένου να παρακολουθεί την κατάσταση στο μεταναστευτικό.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Συρία και την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτών και τη βαθιά του ανησυχία για τον ανείπωτο ανθρώπινο πόνο που προκαλούν οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ.

Ο Σαρλ Μισέλ απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές για αποκλιμάκωση και την εφαρμογή μιας σταθερής και διαρκούς εκεχειρίας, όπως και την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης, σε συμφωνία με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κύρια προτεραιότητα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και η πρόσβαση στους πληθυσμούς που βρίσκονται σε ανάγκη και η ΕΕ είναι έτοιμη να ενισχύσει περαιτέρω τη στήριξή της.

Φον ντερ Λάιεν: Προτεραιότητά μας να στηρίξουμε την Ελλάδα

Την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία εκφράζει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ παρακολουθεί με «ανησυχία» τις ροές των προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία προς τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρακολουθούν στενά και με ανησυχία την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ με την Τουρκία. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και εγώ η ίδια βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον (Έλληνα) πρωθυπουργό (Κυριάκο) Μητσοτάκη και τον (Βούλγαρο) πρωθυπουργό (Μπόικο) Μπορίσοφ» γράφει σε ένα tweet η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Ύψιστη προτεραιότητά μας, σε αυτό το στάδιο, είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία θα λάβουν την πλήρη στήριξή μας. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε επιπλέον στήριξη, ιδίως μέσω της Frontex στα χερσαία σύνορα» συμπλήρωσε σε ένα δεύτερο tweet.

Επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πρόεδρο της Κομισιόν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δεύτερο γύρο τηλεφωνικών επαφών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λαιεν.

Όπως αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο η Frontex θα συμβάλλει στην προστασία των ελληνικών συνόρων που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σ. Κουρτς: Στήριξη Ελλάδας και Βουλγαρίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος

Την πρόθεση της χώρας του να υποστηρίξει οικονομικά και με επιπλέον αστυνομικούς τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλάδα και Βουλγαρία, για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης με τους πρόσφυγες, ανακοίνωσε απόψε στην Βιέννη ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ζητώντας να υπάρξει μία συντεταγμένη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ο καγκελάριος τόνισε χαρακτηριστικά ότι “σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί μία κατάσταση όπως το 2015. Στόχος μας πρέπει να είναι να προστατεύσουμε συντεταγμένα τα εξωτερικά σύνορα, να σταματήσουμε εκεί την παράνομη μετανάστευση και την περαιτέρω προώθηση παράνομων μεταναστών”.

Όπως ανέφερε, “βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τους εταίρους μας στην ΕΕ και κατά μήκος της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων. Εάν δεν επιτευχθεί η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τότε η Αυστρία θα προστατέψει τα δικά της σύνορα”.

Την αγανάκτησή τους στις ενέργειες του Τούρκου προέδρου Ερντογάν εξέφραζαν απόψε τα αυστριακά κοινοβουλευτικά κόμματα, με τον εκπρόσωπο ευρωπαϊκών θεμάτων των συγκυβερνώντων Πράσινων, Μισέλ Ραϊμόν να τονίζει ότι “η ΕΕ δεν επιτρέπεται να αφήσει να εκβιάζεται από την Τουρκία”, και την ευρωβουλευτή του ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) Κλαούντια Γκαμόν να ζητά ένα επαρκή κοινοτικό προϋπολογισμό για κυρίαρχους συνοριακούς ελέγχους.

Μ. Βέμπερ: Στηρίζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει τον έλεγχο των συνόρων

Την στήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί τις συμφωνίες της με την Ευρώπη.

“Στηρίζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει τον έλεγχο των συνόρων με την Τουρκία. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές να σεβαστούν τη συμφωνία μας και να αποκαταστήσουν την τάξη. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τα θύματα του Ιντλίμπ αλλά δεν θα ανεχθούμε τις παράνομες διελεύσεις των συνόρων στην Ευρώπη”, ανέφερε στην ανάρτησή του ο Βέμπερ.

Την στήριξη της Ελλάδας από Γερμανία και ΕΕ ζητά ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. CDU/CSU Τόρστεν Φράι

Να στηρίξουν την Ελλάδα «με κάθε απαραίτητο μέσο» ζητά από την Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Τόρστεν Φράι και τονίζει ότι το θέμα είναι η προστασία των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων και η αποτροπή ενός νέου μεταναστευτικού κύματος.

«Είναι ανόητο να βασίζεται κανείς μόνο στην συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας», προσθέτει ο κ. Φράι και επισημαίνει ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για την περίπτωση που η Τουρκία ακυρώσει de facto αυτή η συμφωνία».

Ευρωπαϊκή Ένωση και Γερμανία να στηρίξουν την Ελλάδα στην φύλαξη των συνόρων, ζητά το FDP

Να στηρίξουν την Ελλάδα στην προσπάθεια αποτροπής μεταναστών να εισέλθουν στην χώρα από την Τουρκία ζητά από την γερμανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP).

«Βρισκόμαστε σε ένα σπιράλ κλιμάκωσης στα ελληνο-τουρκικά σύνορα και ζούμε δραματικές καταστάσεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Στέφαν Τόμε προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι μόνη της στην επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γερμανία πρέπει να φανούν αλληλέγγυες προς την Ελλάδα και να την βοηθήσουν στην συγκράτηση των μαζικών παράνομων συνοριακών εισόδων», δήλωσε ο κ. Τόμε.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕυρωπαϊκή ΕνωσηΟύρσουλα φον ντερ ΛάιενΡετζέπ Ταγίπ ΕρντόγανΣΑΡΛ ΜΙΣΕΛΤΟΥΡΚΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

04/10/2025 | 23:45
Featured

Η Τουρκία απέρριψε τις απαιτήσεις Τραμπ να διακόψει τις αγορές ρωσικών ενεργειακών προϊόντων

04/10/2025 | 12:13
Featured

NAVTEX από την Τουρκία για έρευνες του «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο

02/10/2025 | 22:31 - Ενημέρωση 03/10/2025 | 01:24
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/10/2025 | 23:55
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: Επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Συνελήφθη 47χρονος στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν πλήθος μαχαιριών και ενάλιοι αμφορείς

    174 shares
    Share 70 Tweet 44
  • Βρετανία: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας – Ποια είναι η Σάρα Μαλάλι

    163 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Τραμπ: Το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τον βομβαρδισμό της Γάζας για να απελευθερώσουμε τους ομήρους – Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη

    155 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Καιρός: Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες και πότε θα «ξεθυμάνουν» τα φαινόμενα

    259 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Έρχεται διήμερη κακοκαιρία από την Πέμπτη

    437 shares
    Share 175 Tweet 109
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ έως 4.200€, 41.737 εκκρεμείς συντάξεις και πληρωμές Νοεμβρίου – Όλες οι αλλαγές για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο, ΝΑΤ και ένστολους

    259 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Γιορτή σήμερα 5 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Αγία Χαριτίνη

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch