Σάββατο, 11 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία- F-35: Τι απέκρυψαν οι κάμερες στην Χολυγουντιανή υποδοχή!

Newsroom από Newsroom
22/06/2018 17:22
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μια φαντασμαγορική τελετή αλα Χόλυγουντ στήθηκε στο στρατηγείο της Lockheed Martin στο Τέξας για την παράδοση στην Τουρκία του πρώτου ζεύγους F-35 που θα ενταχθούν στον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας της γείτονος.

Οι διοργανωτές είχαν προβλέψει μια μουσικοχορευτική εισαγωγή που σίγουρα προκάλεσε…αίσθηση, με τους καλλιτέχνες να παριστάνουν ακόμη και τις νυχτερίδες.

Μετά τις νυχτερίδες, σειρά είχαν τα “φαντάσματα”. Ο λόγος για τους δυο χειριστές της τουρκικής αεροπορίας που εκπαιδεύονται στο μαχητικό πέμπτης γενιάς,τον επισμηναγό Χαλίτ Οκτάι και τον σμήναρχο Ζίγια Καμπασακάλ.

Με βιντεοσκοπημένα μηνύματά τα δυο στελέχη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους από τις νέες δυνατότητες των αεροσκαφών. Επιπλέον αναφέρθηκαν στην πρόκληση που αναλαμβάνουν, αφού θα είναι εκείνοι που θα εκπαιδεύσουν τους υπόλοιπους Τούρκους πιλότους. Όσους, δηλαδή, γλιτώσουν από τα φιρμάνια των εκκαθαρίσεων που μοιράζει ο Σουλτάνος.

Ακολούθησαν εισαγωγικές ομιλίες από στελέχη της Lockheed Martin και κυρίως τον γνωστό Ορλάντο Καρβάλιο, εκτελεστικό αντιπρόεδρο αεροναυτικών συστημάτων, αλλά και την πρόεδρο κι εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας Μέριλιν Χιούστον. Εντύπωση προκάλεσαν οι απουσίες του Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας αμυντικών προμηθειών (SSM) αν και προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, καθώς επίσης και του Αρχηγού της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Έπειτα από μία σύντομη παρουσίαση πολυμέσων με επιβλητική υπόκρουση ηλεκτρονικής μουσικής, το πρώτο αεροσκάφος F-35, το υπ’ αρ. 18-0001 εμφανίστηκε στην σκηνή υπό το φως δεκάδων ρυθμικών πολύχρωμων προβολέων.Φυσικά αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν το ντεκόρ του τουρκικού F-35, δηλαδή δυο κατευθυνόμενα πυρομαχικά τουρκικής προέλευσης σε δυο σταντ εκατέρωθεν του αεροσκάφους. Η συλλογή μετατροπής βομβών Mk84 σε κατευθυνόμενα πυρομαχικά HGK της Tubitak (εφάμιλλο του αμερικανικού JDAM) καθώς κι ένας πύραυλος πλεύσης SOM. Αμφότερα βρίσκονται υπό ανάπτυξη και προβλέπεται να πιστοποιηθούν για μεταφορά στις εσωτερικές αποθήκες του αεροσκάφους.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε εκ μέρους της τουρκικής Αεροπορίας ο υποπτέραρχος Ρεχά Ουφούκ Ερ ο οποίος μίλησε για τη νέα εποχή που εισέρχεται η Αεροπορία της χώρας του και τις προοπτικές του μέλλοντος.Από τα πιο αξιόλογα σημεία της ομιλίας του ήταν η προβολή της επιθυμίας της ΤΗΚ να χρησιμοποιήσει το ολοκληρωμένο κέντρο εκπαίδευσης που έχει φτιάξει στην Μαλάτια της Τουρκίας για την εκπαίδευση και ευρωπαίων χειριστών αλλά και τεχνικών.

Επίσης το γεγονός που τόνισε ξανά και ξανά, ήταν πως το F-35 πρόκειται να γίνει στο μέλλον το κύριο αεροσκάφος κρούσης της τουρκικής Αεροπορίας που θα σηκώσει και το βάρος των αντίστοιχων αποστολών. Η ομιλία του στο συγκεκριμένο σημείο ήταν διανθισμένη από τις λέξεις «major strike aircraft» ξανά και ξανά…Έπειτα τον λόγο ξαναπήρε (ψηφιακά) ο Ισμαήλ Ντεμίρ και στην συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση στελεχών μίας σειράς τουρκικών αεροναυπηγικών εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παραγωγής του αεροσκάφους.

Τέλος, τον λόγο πήρε εκ μέρους της SSM o Σερντάρ Ντεμιρέλ, δεύτερος στην ιεραρχία της υπηρεσίας. Ο Ντεμιρέλ είχε έναν μακροσκελή λόγο, στο οποίο από την αρχή μέχρι το τέλος δεν σταμάτησε στιγμή να τονίζει πόσο στενή συνεργασία υπάρχει μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. Οι φράσεις «we are partners» (σ.σ. είμαστε συνέταιροι) και «we should work together» (σ.σ. θα έπρεπε να δουλέψουμε από κοινού) κυριαρχούσαν στην ομιλία του, σαν να ήθελε να… δείξει κάτι.

[irp posts=”185844″ name=”Τουρκία τώρα: Εξωφρενικές κατηγορίες για τους Ελληνες στρατιωτικούς”]

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι σχεδόν οι ομιλητές, με απόλυτη ενορχήστρωση είχαν συμπεριλάβει στις ομιλίες τους τουλάχιστον κάποια κομμάτια όπου έπλεκαν το εγκώμιο των ΗΠΑ (οι Τούρκοι ομιλητές) και περνούσαν το μήνυμα ότι το Κογκρέσο και η Γερουσία δεν έπραξαν σωστά με την πρόσφατη υπερψήφιση το νομοσχεδίου που απαγορεύει την εξαγωγή όπλων στην Τουρκία.

Αξιοσημείωτο δε ότι και τα δυο στελέχη της SSM που ακούστηκαν, απαρίθμησαν τα προϊόντα της διμερούς συνεργασίας των δυο χωρών, ιδιαίτερα σχολαστικά, σε σημείο που θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρουσίαση του πόσο ευάλωτη θα ήταν η Τουρκία σε ένα εμπάργκο οπότε και θα αναγκαζόταν τα ίδια πράγματα να τα έκανε μόνη της.

Ο λόγος είναι προφανώς διότι η δράση της Γερουσίας επεκτείνεται και στη μεταβίβαση συστημάτων και ανταλλακτικών πέρα από τη μεταβίβαση των ίδιων των F-35. Επιπλέον όλοι τους ανέφεραν τα εθιμοτυπικά τυποποιημένα μηνύματα πως το F-35 θα χρησιμοποιηθεί για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, για τη διασφάλιση της ειρήνης και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, γράφει το onalert.gr.

Η τελετή έκλεισε με μία τελική ομιλία από τον Ορλάντο Καρβάλιο που επισήμανε πόσο περήφανη είναι η εταιρεία για το εν θέματι αεροσκάφος και την συνεργασία της με τους πελάτες της.

Ετικέτες: ΔΙΕΘΝΗΗΠΑΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΑ ΝΕΑΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Άγκυρα για το εμπάργο της Ελλάδας στην Τουρκία για το SAFE: «Ορισμένα κράτη επιδιώκουν να υλοποιήσουν μαξιμαλιστές φιλοδοξίες»

11/10/2025 | 12:00
Featured

Τουλάχιστον 57 νεκροί στη Γάζα παρά την έκκληση Τραμπ να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

05/10/2025 | 12:00
Featured

Η Τουρκία απέρριψε τις απαιτήσεις Τραμπ να διακόψει τις αγορές ρωσικών ενεργειακών προϊόντων

04/10/2025 | 12:13
Featured

NAVTEX από την Τουρκία για έρευνες του «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο

02/10/2025 | 22:31 - Ενημέρωση 03/10/2025 | 01:24
Load More
Επόμενο Άρθρο

Johnny Depp: Τι λέει για τις καταχρήσεις και το χωρισμό του


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ρωσία: Ο πόλεμος περνά στις ράγες – Καταστρέφει ηλεκτρομηχανές για να παγώσει τον ανεφοδιασμό της Ουκρανίας

    252 shares
    Share 101 Tweet 63
  • Νέα επίθεση του Τραμπ στην Κίνα: «Καπέλο» 100% στους ήδη υφιστάμενους δασμούς

    226 shares
    Share 90 Tweet 57
  • Άγκυρα για το εμπάργο της Ελλάδας στην Τουρκία για το SAFE: «Ορισμένα κράτη επιδιώκουν να υλοποιήσουν μαξιμαλιστές φιλοδοξίες»

    213 shares
    Share 85 Tweet 53
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΑ: «Πρώτα οι παλιοί Βιολογικοί, μετά οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ – Τι αλλάζει με τις ενισχύσεις ευλογιάς και τα φερτά του “Ντάνιελ”»

    212 shares
    Share 85 Tweet 53
  • Πάνος Καμμένος: Επιστροφή στην πολιτική μέσω της συζύγου του – Φλερτ με Τσίπρα και επίθεση σε Σαμαρά

    263 shares
    Share 105 Tweet 66
  • Γιορτή σήμερα 11 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος ένας από τους Επτά Διακόνους

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΕΠ: Αποτελέσματα για 7 προκηρύξεις και νέες προσλήψεις 20 μονίμων στη ΡΑΑΕΥ – Αναλυτικά οι λίστες και οι ημερομηνίες

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch