Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Τρέμουν το τρίτο κύμα του ιού Γερμανία-Γαλλία

TechTeam από TechTeam
11/12/2020 10:11
σε HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Απευθυνόμενη στους πολίτες, η καγκελάριος Α.Μέρκελ απηύθυνε δραματική έκκληση να αποφευχθούν οι επαφές πριν από τις γιορτές: «αν τώρα έχουμε πάρα πολλές επαφές πριν από τα Χριστούγεννα, τότε ίσως αυτά να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που θα περάσουμε με τους παππούδες και τις γιαγιάδες», προειδοποίησε. «Γνωρίζω ότι τα μέτρα είναι σκληρά και, πραγματικά, μέσα από την καρδιά μου, λυπάμαι», πρόσθεσε συγκινημένη.

Η Γαλλία δεν θα ανοίξει εκ νέου τα μουσεία, τους κινηματογράφους και τα θέατρα στις 15 Δεκεμβρίου, όπως σχεδίαζε, καθώς τα ποσοστά των μολύνσεων από την Covid-19 δεν μειώνονται τόσο γρήγορα όσο ήλπιζε η κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιβάλλεται εκ νέου η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20.00 τοπική ώρα, κάθε βράδυ, περιλαμβανομένης της 31ης Δεκεμβρίου.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα” της πανδημίας, τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Γερμανία: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα – Προς αυστηρότερο lockdown

Στα 23.679 – επίπεδα-ρεκόρ – έφθασαν το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ οι νεκροί από την Covid-19 ήταν κατά το ίδιο διάστημα 440, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον έλεγχο της δεύτερης φάσης της πανδημίας στην Γερμανία να αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Χθες, η καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ομιλία από το βήμα της Bundestag, τάχθηκε υπέρ των προτάσεων της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina για αυστηρότερα μέτρα περιορισμού και ακύρωση των σχεδίων για μερική χαλάρωση κατά την περίοδο των γιορτών. «Πεντακόσιοι θάνατοι την ημέρα – είναι απαράδεκτο!», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και ζήτησε «να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν όσα λένε οι επιστήμονες», απαντώντας σε κριτική της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD). Διευκρίνισε μάλιστα ότι υπάρχει ακόμη «πολύς δρόμος» μέχρις ότου ο εμβολιασμός φθάσει σε επίπεδο που θα επιτρέπει να αρθούν οι περισσότεροι περιορισμοί.

Απευθυνόμενη στους πολίτες, η καγκελάριος απηύθυνε δραματική έκκληση να αποφευχθούν οι επαφές πριν από τις γιορτές: «αν τώρα έχουμε πάρα πολλές επαφές πριν από τα Χριστούγεννα, τότε ίσως αυτά να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που θα περάσουμε με τους παππούδες και τις γιαγιάδες», προειδοποίησε. «Γνωρίζω ότι τα μέτρα είναι σκληρά και, πραγματικά, μέσα από την καρδιά μου, λυπάμαι», πρόσθεσε συγκινημένη.

Ανάλογα δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε σήμερα και ο κυβερνήτης του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ, ο οποίος προανήγγειλε αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης και των σχολείων. «Πόσους νεκρούς αξίζουν τα ψώνια μας;», είπε εμφανώς φορτισμένος ενώπιον της Γερουσίας και τόνισε κατ΄επανάληψη ότι «δεν γίνεται αλλιώς», καθώς η γερμανική πρωτεύουσα έχει εξελιχθεί σε μια από τις πλέον επιβαρυμένες εστίες κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με το σχέδιό του, τα καταστήματα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά ίσως και από τις 21 ή 23 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου 2021. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσουμε πουλόβερ στις 28 Δεκεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μίλερ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι οριστικές αποφάσεις, τόσο για το εμπόριο όσο και για τα σχολεία, θα ληφθούν στην συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης. Αποφάσεις για αυστηρότερο lockdown έχουν ήδη ληφθεί στην Σαξονία και στην Βαυαρία, ενώ όλα τα κρατίδια εξετάζουν ανάλογα σχέδια.

Η λειτουργία των σχολείων αποτελεί αρμοδιότητα των κρατιδιακών κυβερνήσεων, ωστόσο η ‘Αγγελα Μέρκελ άφησε χθες να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της επίσπευσης της έναρξης των χριστουγεννιάτικων διακοπών αλλά και της επιμήκυνσής τους, σύμφωνα και με την εισήγηση της Leopoldina.

“Μειώστε στο ελάχιστο τις επαφές τα Χριστούγεννα”, δηλώνει ο πρόεδρος της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής Νοσηλείας και Ιατρικής Έκτακτης Ανάγκης

Οι εντατικολόγοι της Γερμανίας απηύθυναν σήμερα δραματική έκκληση προς τους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο τις επαφές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Ακόμα κι αν πονάει να μην δεις τη γιαγιά και τον παππού, τον θείο ή άλλα ευάλωτα πρόσωπα: Σας παρακαλώ μην το κάνετε!», δήλωσε ο Ούβε Γιάνσενς, ο πρόεδρος της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης για Εντατική Νοσηλεία και Ιατρική Έκτακτης Ανάγκης (DIVI), στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα RTL / n-tv.

«Εάν η γιαγιά έχει υψηλό πυρετό επτά ημέρες μετά τις γιορτές, και έρθει αργότερα για άλλες επτά ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μετά πεθάνει, θα είναι πολύ αργά. Παρακαλώ προστατέψτε αυτές τις ευάλωτες, τις ευπαθείς ομάδες ανθρώπων του κύκλου σας. Θα αναπληρώσετε τις γιορτινές συγκεντρώσεις τον επόμενο χρόνο», τόνισε ο Γιάνσενς.

Υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού η πλειοψηφία των Γερμανών

Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών σκοπεύει να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, ενώ ένας στους δύο πολίτες θεωρεί ότι είναι αναγκαία επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για λογαριασμό της Handelsblatt, το 79% δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, με τον έναν στους τρεις μάλιστα να δηλώνει ότι θα το κάνει «το συντομότερο δυνατό». Στην ίδια δημοσκόπηση, το ενδεχόμενο εμβολιασμού απορρίπτει εντελώς το 18%.

Σε δημοσκόπηση ωστόσο που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών n-tv και RTL, το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι σκοπεύουν να εμβολιαστούν ανέρχεται σε 43%, ενώ το 50% δηλώνει ότι προτιμά να περιμένει. Ταυτόχρονα, το 7% των ερωτηθέντων δηλώνει την απόλυτη αντίθεσή του στην προοπτική εμβολιασμού και το 70% εκτιμά ότι σε καμία περίπτωση ο εμβολιασμός δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός.

Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 49% των πολιτών θα προτιμούσε επιπλέον μέτρα περιορισμού για την διαχείριση της πανδημίας, με την συντριπτική πλειοψηφία (82%) να τάσσεται υπέρ της παράτασης του lockdown έως τις 10 Ιανουαρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 19% τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων για την Πρωτοχρονιά. Επισημαίνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες, στην ίδια έρευνα, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 38%, 17% και 79%.

Ετικέτες: ΓαλλίαΓΕΡΜΑΝΙΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Αχίλλειος πτέρνα της Γερμανίας η αναχαίτιση drones

14/09/2025 | 18:00
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο Λεκορνί ακυρώνει το σχέδιο Μπαϊρού για περικοπή δύο αργιών

14/09/2025 | 17:00
Featured

Η Γαλλία σε αναβρασμό

11/09/2025 | 12:00
Featured

Γαλλία: Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, ο κόσμος καλεί για αποκλεισμούς μέσω των κοινωνικών δικτύων

10/09/2025 | 11:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ, ΚΕΑ, Α21, Επίδομα θέρμανσης : Τα τελευταία ΝΕΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

    238 shares
    Share 95 Tweet 60
  • Νέος ηγούμενος στη Μονή Σινά ο αρχιμανδρίτης Συμεών Παπαδόπουλος

    207 shares
    Share 83 Tweet 52
  • ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο – Σκληρή απάντηση της Αθήνας με NAVTEX, ανησυχία διεθνών μέσων και προπαγάνδα από Άγκυρα

    163 shares
    Share 65 Tweet 41
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ : Bodybuilder 1,90» μπούκαρε σε τρόλεϊ και γρονθοκόπησε τον οδηγό στη στάση «Παναγίτσα»

    133 shares
    Share 53 Tweet 33
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2025–2027: 1,1 εκατ. ωφελούνται τριπλά, μόνιμο +250€ τον Νοέμβριο, τι πληρώνεται ως το τέλος του 2025

    131 shares
    Share 52 Tweet 33
  • Αγροτικά SOS: Σε 5 χρόνια θα μείνουν 200.000 παραγωγοί – Το ελαιόλαδο στα 5,20€/κιλό αλλάζει τις ισορροπίες

    123 shares
    Share 49 Tweet 31
  • ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2025 και 313 θέσεις στους Δήμους: Ποιοι προλαβαίνουν, τι αλλάζει, πού γίνονται οι προσλήψεις 

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch