Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Βόμβα για την χώρα το μεταναστευτικό

TechTeam από TechTeam
02/10/2019 06:16
σε Featured, ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Τον εκβιασμό Ερντογάν προς την ΕΕ, να αυξήσει τα κονδύλια προς την Τουρκία, με τις συνεχείς ροές προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά.

Τις ανεπαρκείς υποδομές που παραλαμβάνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την κόλαση της Μόριας, και μια ελληνική κοινωνία που θεωρεί ότι οι αντοχές της χώρας στην υποδοχή των προσφύγων- μεταναστών, έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις δυνάμεις της.

Το Υπουργικό Συμβούλιο

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η κυβέρνηση αποφάσισε σειρά μέτρων για την καλύτερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, την επαναπροώθηση των μεταναστών, αλλά και την αυστηροποίηση των διαδικασιών απονομής ασύλου. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η αποσυμφόρηση της Μόριας- αφού τους τελευταίους μήνες η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο- και η δημιουργία υποδομών στην ενδοχώρα.

Αλλά στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι το κλειδί των εξελίξεων το κρατά ο Ερντογάν, και αν δεν πειστεί ο Σουλτάνος να περιορίσει τις ροές και να επιβάλει ελέγχους, το πακέτο μέτρων, όσο φιλόδοξο και αν φαίνεται, θα αποδειχθεί απλή ασπιρίνη.
Έσπασαν ρεκόρ οι αφίξεις

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, οι θαλάσσιες αφίξεις κυρίως οικογενειών από το Αφγανιστάν και την Συρία έφθασαν τις 10.258, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μηνιαίων αφίξεων από το 2016. Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι φέτος η Ελλάδα δέχθηκε τους περισσότερους πρόσφυγες- μετανάστες στην Μεσόγειο, περίπου 45.600 απο τις συνολικά 77.400 αφίξεις.

Ενώ όσοι ασχολούνται με το πρόβλημα γνωρίζουν ότι ο φιλόδοξος στόχος για 10.000 επαναπροωθήσεις μέσα στο 2020- σε σχέση με τους 1.800 που κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να στείλει πίσω στις πατρίδες τους μέσα σε 3 ολόκληρα χρόνια- μπορεί να αποδειχθεί ουτοπικός. Αφού χώρες όπως το Πακιστάν, δεν έχουν δείξει στο παρελθόν καμία διάθεση να συνεργαστούν και να υποδεχθούν πίσω τους πολίτες των χωρών τους.

Διεθνής κινητοποίηση
Η Αθήνα πάντως προωθεί διεθνή λύση στο πρόβλημα, αφού διαφορετικά η Τουρκία του Ερντογάν, δεν θα συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες. Στην Τουρκία μεταβαίνουν τις επόμενες ώρες οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, ενώ ακολούθως θα βρεθούν στην Αθήνα για σύσκεψη με τις ελληνικές αρχές. Θα ακολουθήσει ταξίδι στην γειτονική χώρα, του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος σήμερα το πρωί στις 10:30 θα κάνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις.

Στα σκαριά βρίσκεται και η πρωτοβουλία της Μάλτας για μια ανακατανομή των προσφύγων μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, που όμως δεν έχει πάρει ακόμα σάρκα και οστά, παρά τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που διέψευσε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το βέβαιον είναι ότι η Αθήνα αποκτά διεθνή ερείσματα και η πολιτική του Ερντογάν αρχίζει να εξαντλεί την υπομονή των Ευρωπαίων.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Γάλλου Προέδρου Μακρόν χθες, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο. Όπου απαντώντας σε ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, όχι μόνο συμφώνησε ότι η προστασία των συνόρων δεν μπορεί να βαραίνει μόνο τις χώρες εισόδου, όχι μόνο επεσήμανε ότι πρέπει οι χώρες της Ευρώπης να μοιραστούν το κόστος της προστασίας, αλλά πρόσθεσε για τις απειλές και τους εκβιασμούς Ερντογάν ότι: «Δεν θα ήταν σωστό για την Ευρώπη να υποκύψει στην πίεση αυτή.»

Οι αντιδράσεις
Η νέα πολιτική που αποφάσισε η κυβέρνηση στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, με τους κυβερνητικούς να επιμένουν ότι οι αφίξεις είναι κυρίως μετανάστες, και συνεπώς πρέπει να μιλάμε μόνο για μετανάστες, προκαλεί την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι ακολουθεί την πολιτική των Ορμπαν και Σαλβίνι και ότι υποκύπτει σε ακροδεξιά ατζέντα.

Δεν είναι όμως μόνο η αντιπολίτευση. Οι πληροφορίες θέλουν και ορισμένους υπουργούς να προτείνουν πιο αυστηρή ακόμα πολιτική, με προεξάρχοντες τους Μάκη Βορίδη, Αδωνι Γεωργιάδη και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Μάλιστα ορισμένοι επιμένουν ότι η συζήτηση στο Υπουργικό πολλές φορές άναψε, αν και δεν έγινε σαφές από τους «σκληρούς» της κυβέρνησης, τι μέτρα προτείνουν για να ανασχεθούν οι ροές.

Ετικέτες: #ΕΡΝΤΟΓΑΝΕλλάδαΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΣΥΡΙΖΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δημοσκόπηση της Interview δείχνει για πρώτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής στην πρόθεση ψήφου με 2,9%

24/06/2025 | 20:13
HOT NEWS

Φάμελλος για τα Τέμπη: Όλοι φταίνε, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι

18/06/2025 | 18:37
Featured

Δημοσκόπηση Alco: Ξεκάθαρο προβάδισμα της Ν.Δ., δεύτερο πάλι το ΠΑΣΟΚ

18/06/2025 | 06:40
HOT NEWS

Οι 5 τομείς που επηρεάζονται στην Ελλάδα από τη σύρραξης Ισραήλ – Ιράν – Πού επικεντρώνεται η ανησυχία

16/06/2025 | 17:55
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πως Τολμάς; (How Dare You?)


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    447 shares
    Share 179 Tweet 112
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    435 shares
    Share 174 Tweet 109
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    375 shares
    Share 150 Tweet 94
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    355 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

    347 shares
    Share 139 Tweet 87
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Αναδρομικά έως 4.020€ και προσωπική διαφορά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται άμεσα – Όλα τα Ταμεία και ημερομηνίες Ιουλίου 2025

    337 shares
    Share 135 Tweet 84
  • Πόλεμος Τραμπ – Ιράν: Η εκεχειρία δεν κρατά – Οι υπόγειες εγκαταστάσεις άντεξαν

    325 shares
    Share 130 Tweet 81
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch